CE SCURT E DRUMUL DE LA BACĂU LA BUCUREŞTI... Partenerul familiei Sechelariu s-a pricopsit cu un nou contract de zeci de milioane de euro

Oleg Cojocaru
Ziarul BURSA #Companii / 11 februarie 2004

Sereleurile "Spedition UMB" Podu Turcului şi "Com Axa" Bacău, ambele aparţinînd familiei Umbrărescu, au cîştigat un contract în domeniul reabilitării drumurilor, în valoare totală de 55 milioane de euro

Lucrările de drumuri contractate de firmele familiei Umbrărescu se ridică la 72 milioane de euro

Firma "Spedition" este asociată cu Dumitru Sechelariu în consorţiul care a cumpărat "Letea"

Firmele omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu au reuşit să treacă în portofoliu un nou proiect important din domeniul infrastructurii rutiere. "Spedition UMB" SRL, "Com AXA" SRL, ambele aparţinînd lui Dorinel Umbrărescu, şi "Printo" SRL din Braşov au semnat cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRPD) Braşov un contract în valoare de circa 55 milioane de euro. Acesta prevede realizarea proiectării şi execuţia lucrărilor de refacere a sistemului rutier, în judeţul Braşov, pe o lungime de 178 de kilometri. Dacă despre "Spedition UMB" se ştie că este unul din principalii clienţi ai AND, prezenţa în contract a celei de-a doua firme, "Com-Axa" SRL, se explică greu. Cu un capital social de două milioane de lei, firma are ca obiect principal de activitate "intermedierea în comerţul cu ridicata".

Surse apropiate afacerii susţin că la licitaţie a mai participat un ofertant, "Genesis International" Bucureşti. Societatea este un alt constructor în domeniul drumurilor, client constant al licitaţiilor AND. "Genesis International" are semnate cu AND trei contracte de execuţie - lucrări de reabilitare primară în valoare totală de 19,7 milioane de euro. "Spedition UMB" SRL Podu Turcului mai are în derulare două contracte AND în valoare totală de 17,6 milioane de euro. Firma din Podu Turcului a contractat, în iunie 2003, reabilitarea a 40 km pe tronsonul DN 11B Tîrgu Secuiesc-Cozmeni, o lucrare în valoare de circa 5 milioane de euro, iar ulterior, a semnat şi contractul de reabilitare primară a DN 1 Ploieşti-Buzău (circa 72 km), în valoare de 12,6 milioane de euro. "Spedition UMB" este o firmă apropiată de familia Sechelariu, fiind asociată cu primarul Bacăului în consorţiul care a cumpărat fabrica de hîrtie de ziar "Letea". Fratele primarului băcăuan, Sergiu Sechelariu, este secretar de stat în ministerul transporturilor, fiind chiar cel care coordonează activitatea Administraţiei Naţionale a Drumurilor - organizatoarea licitaţiilor.

Prin contractul semnat cu DRPD Braşov, "Spedition UMB" a depăşit cealaltă firmă băcăuană abonată la contractele AND - "PA&CO International" SRL Bacău. Această firmă îl are ca asociat (cu 90%) pe Costel Căşuneanu, unul dintre cei mai importanţi sponsori ai partidului de guvernămînt. Compania "PA & CO International" a obţinut cel mai mare volum de lucrări de la AND, cu o valoare totală de aproape 40 de milioane de euro, în urma licitaţiilor organizate de această instituţie pentru reabilitarea primară a cîtorva drumuri naţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb