CEC Bank accelerează procesul de digitalizare cu soluţii low-code furnizate de Aurachain

G.U.
Bănci-Asigurări / 25 februarie 2021

CEC Bank accelerează procesul de digitalizare cu soluţii low-code furnizate de Aurachain

CEC Bank accelerează procesul de modernizare şi digitalizare. CEC Bank apelează la platforma low-code dezvoltată de compania Aurachain pentru a automatiza o serie de activităţi bancare, în timp record şi cu costuri reduse, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Tehnologia low-code permite dezvoltarea de aplicaţii software cu intervenţii minimale pe cod, folosind o abordare vizuală, bazată pe interfeţe grafice tip drag-and-drop în care pot fi adăugate diferite elemente - baze de date, conectări cu alte aplicaţii, elemente de logică, şi chiar implementari de tip blockchain.

CEC Bank a demarat un parteneriat cu Aurachain pentru accelerarea transformării digitale a băncii, în prezent fiind vizate trei zone de activitate. Prima este implementarea unui sistem integrat de monitorizare şi mentenanţă a reţelei de bancomate şi POS-uri, al doilea vizează deschiderea online de conturi pentru IMM-uri, iar al treilea - implementarea unor soluţii online de contractare a produselor de trade finance pentru IMM-uri.

Potrivit sursei citate, cele trei proiecte vor fi implementate în acest an şi se adaugă iniţiativelor deja lansate de CEC Bank, pe segmentul persoanelor fizice: deschiderea online de conturi şi contractarea online a creditelor de nevoi personale, prin CEC_In, magazinul virtual al CEC Bank.

Bogdan Neacşu, Director General al CEC Bank, a declarat: "Parteneriatul cu Aurachain permite băncii să-şi continue transformarea digitală şi să se alinieze cu cele mai bune soluţii tehnologice disponibile la nivel internaţional. În condiţiile în care accesul online la produse bancare nu mai este o noutate, discuţiile despre viitorul industriei bancare la nivel internaţional includ implementarea unor soluţii publice sau private bazate pe blockchain, implicând inclusiv Băncile Centrale. Tehnologia blockchain - ca soluţie de registru public descentralizat, în locul bazelor de date centralizate - poate permite servicii financiare mai rapide, mai sigure şi mai eficiente. Soluţiile low-code pot sta la baza implementării unei tehnologii block-chain."

"Tehnologia low-code permite organizaţiilor să înregistreze o viteză fără precedent a digitalizării, datorită faptului că majoritatea aplicaţiilor pot fi construite cu mai puţine riscuri legate de programare. Rolurile orientate spre business, analiştii de business şi echipele tehnice pot lucra mai eficient pentru a ajunge la un aspect unitar al numeroaselor aplicaţii software interne, care, până de curând, intrau în categoria sistemelor depăşite. CEC Bank este exemplul perfect al unei instituţii care are nevoie de o abordare revoluţionară pentru industria bancară, pentru a îmbunătăţi semnificativ experienţa clienţilor. Şi aici este unde noi creăm valoare", a declarat Adela Wiener, CEO al Aurachain.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb