CEC Bank acordă finanţări în programul "Femeia Antreprenor"

F.D.
Bănci-Asigurări / 29 iulie

CEC Bank acordă finanţări în programul "Femeia Antreprenor"

CEC Bank acordă şi în acest an finanţări prin Programul Femeia Antreprenor Ediţia 2024, schema de granturi având ca scop stimularea şi sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor conduse de femei, îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, realizarea unei creşteri economice sustenabile şi incluzive, bazate pe digitalizare şi dezvoltare durabilă, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"CEC Bank pune la dispoziţia beneficiarilor eligibili resursele şi soluţiile de finanţare care să ajute la creşterea afacerilor lor. Banca noastră le facilitează acestora deschiderea de conturi pentru încasarea alocaţiei financiare nerambursabile (AFN) şi oferă clienţilor interesaţi credite punte pentru prefinanţare şi credite de investiţii pentru co-finanţarea aportului propriu, dar şi credite bancare destinate finanţării cheltuielilor neeligibile, în condiţii de cost avantajoase. Femeile sunt tot mai active în mediul antreprenorial local, astfel că, pentru orice alte solicitări complementare, experţii băncii noastre pot să consilieze antreprenoarele în identificarea soluţiilor optime de finanţare", a declarat Ramona Ivan, director Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale în cadrul CEC Bank.

CEC Bank este un partener strategic al statului în susţinerea activităţii antreprenoriale respectiv de creştere a competitivităţii IMM-urilor, acestea reprezentând un segment important în cadrul structurii economice naţionale, responsabile de crearea a 64% din locurile de muncă şi 48% din cifra de afaceri din economia României. Ca industrii, IMM-urile domină câteva din cele mai dinamice sectoare economice locale, precum construcţiile, HoReCa sau agricultura.

Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea şi sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor înfiinţate şi conduse de către femei, îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, realizarea unei creşteri economice inteligente, sustenabile şi incluzive, bazate pe digitalizare, dezvoltare durabilă, inovare şi pregătire antreprenorială, în contextul problemelor legate de menţinerea echilibrului dintre obligaţiile familiale şi cele profesionale şi ale prejudecăţilor existente încă la nivel local.

Firmele eligibile trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puţin 50% din părţile sociale/acţiuni ale societăţii aplicante să fie deţinute de femei. Pentru societăţile înfiinţate în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, condiţia se consideră îndeplinită dacă majoritatea membrilor cooperatişti din Consiliul de Administraţie este formată din femei.

IMM-urile pot obţine o Alocaţie Financiară Nerambursabilă (AFN) - maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.

Astfel, firmele beneficiare trebuie să participe şi ele cu minimum 10% din valoarea eligibilă a proiectului, sub sancţiunea neacordării AFN.

CEC Bank oferă, ca partener al Programului Femeia Antreprenor Ediţia 2024, credite punte pentru pre-finanţare, credite de investiţii, pentru co-finanţarea aportului propriu, dar şi credite bancare destinate finanţării cheltuielilor neeligibile, în condiţii de cost avantajoase.

Creditele punte au suma maximă egală cu alocaţia financiară nerambursabilă (AFN), durata de cel mult 24 de luni şi termenul de rambursare la încasarea AFN. Costuri:

dobânda - ROBOR 6M + 2,49% p.a.

comision analiză - 0,5%, o singură dată, la acordare

comision acordare - 0,9%, o singură dată, la prima tragere

comision gestiune : ZERO

comision rambursare anticipată: ZERO

Pentru creditul de investiţii (de co-finanţare), rambursarea ratelor de credit se poate realiza lunar/trimestrial/semestrial, perioada de creditare este de maxim 60 de luni, iar perioada de graţie de maxim 12 luni. Costuri:

dobânda este de ROBOR 6M + 2,49% / an

comision de analiză (0,5%), plătibil o singură dată, la acordare

comision de acordare (0,5%), plătibil o singură dată, la prima tragere

comision de gestiune 0,08%, lunar, aplicabil la soldul creditului

comision rambursare anticipată: ZERO

Banca oferă pentru acest program şi creditul bancar, care este destinat cheltuielilor neeligibile aferente implementării proiectului admis în Program. La capitolul cheltuieli neeligibile se pot încadra cheltuieli precum cele cu avize sau alte taxe, ambalarea, transportul, punerea în funcţiune, montarea, manopera, instruirea personalului pentru utilizarea echipamentelor sau utilajelor, TVA deductibil.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. mai nou ..in romania...cu demografic crash... mai nou femeile nu mai nasc.... "nasc" afaceri...

    s c c r e t 

    1. In Romania pana si blocurile se construiesc cu norme de constructie anti-familie. Nu poti sa lasi copii in balcon jos, neinchis, cu perete de sticla de 5mm. Bucatarie mica, fara a 2-a baie la apartamente de 3 camere. Pana si normele comuniste din anii 1980 erau mai pro-familie.

      Daca statul ar reglementa normele de constructie pro-familie tot ar ajuta la ceva.... 

    Asta nu e separatism:-)? Daca esti antreprenor, ce conteaza sexul? Adica dam bani dedicat femeilor pentru ca altfel nu s-ar califica la o competitie reala de proiecte:-)

    In filmele de propaganda occidentala femeile repara motoare fac tamplarie si le-a apucat pasiunea militariei si a armelor , totul este posibil cu bani multi (in filme )

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb