CEC Bank listează la Bursa de Valori Bucureşti o nouă emisiune de obligaţiuni, în valoare de 300 de milioane de euro

R.S.
Piaţa de Capital / 20 decembrie 2024

CEC Bank listează la Bursa de Valori Bucureşti o nouă emisiune de obligaţiuni, în valoare de 300 de milioane de euro

CEC Bank listează astăzi, 20 decembrie, pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), o emisiune de obligaţiuni în valoare de 300 de milioane de euro, de tip senior nepreferenţiale, negarantate, eligibile pentru cerinţe MREL, cu scadenţă în 2029. Dobânda este de 5,625% pe an iar obligaţiunile au primit rating BB din partea Fitch.

Emisiunea de obligaţiuni, cu simbolul bursier CECRO29E, a fost lansată în cadrul programului MTN al CEC Bank în valoare de 1,5 miliarde de euro, fiind listată şi la Bursa de Valori din Luxemburg în luna noiembrie a acestui an, conform unui comunicat transmis redacţiei.

CEC Bank a mandatat Erste Group Bank A.G. şi ING Bank N.V. ca Joint Bookrunners şi Co-Aranjori ai emisiunii de obligaţiuni, în timp ce BT Capital Partners a acţionat în calitate de Co-Manager şi de intermediar pentru listarea emisiunii de obligaţiuni la BVB. Dentons a acţionat în calitate de consultant juridic al CEC Bank, în timp ce Erste Group Bank A.G. şi ING Bank N.V. au fost consiliate de Clifford Chance, prin birourile acestora din Bucureşti şi Frankfurt.

"Mulţumim tuturor partenerilor noştri care au făcut posibil succesul acestei tranzacţii şi apreciem în mod deosebit încrederea investitorilor în parcursul viitor al CEC Bank, care ne dorim să reconfirme permanent rolul asumat încă de la început în dezvoltarea economică a României. Strategia noastră în perioada următoare rămâne în continuare ambiţioasă, centrată pe creştere organică în condiţii de profitabilitate îmbunătăţite, adaptându-ne modelul de afaceri pentru a răspunde în mod prompt şi eficient nevoilor clienţilor noştri. În acest context, prezenţa CEC Bank pe pieţele de capital va fi recurentă în următorii ani, acestea urmând să joace un rol din ce în ce mai important în strategia noastră de finanţare", a declarat Ionuţ Lianu, Ofiţer Şef Management Active şi Pasive CEC Bank, potrivit comunicatului.

"Fiecare listare a unei emisiuni de obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti de către o instituţie financiar - bancară reconfirmă parteneriatul sistemului bancar cu piaţa locală de capital. CEC Bank, instituţie de referinţă în sectorul financiar-bancar al României, cu o istorie de 160 de ani, listează astăzi, la bursă, a 4-a sa emisiune de obligaţiuni şi confirmă angajamentul declarat odată cu ocazia primelor sale listări de obligaţiuni din 2023 de a transforma CEC Bank într-o bancă atractivă pentru investitori, cu aplicarea principiilor de guvernanţă corporativă.", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

" Listarea emisiunii de obligaţiuni a CEC Bank de astăzi este prima astfel de operaţiune demarată de o instituţie financiar-bancară în acest an la bursă. CEC Bank ne este partener în dezvoltarea pieţei locale de capital prin decizia de a lista la bursa locală emisiunile sale recente de obligaţiuni şi, de asemenea, începând cu acest an, ediţia BVB Arena, programul nostru dedicat antreprenorilor, este «Powered by » CEC Bank. Vă felicit pentru interesul ridicat pe care investitorii instituţionali internaţionali şi locali l-au arătat faţă de această nouă emisiune de obligaţiuni şi ne dorim să vedem listate la bursă şi viitoarele emisiuni de obligaţiuni ale CEC Bank.", a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

"Succesul unei emisiuni internaţionale de obligaţiuni este definit de mai mulţi factori tehnici: gradul de suprasubscriere, preţul final şi evoluţia acestuia în piaţa secundară, precum şi distribuţia investitorilor. De asemenea, contextul economic care influenţează percepţia de risc asupra ţării, sectorului şi în final, a emitentului, joacă un rol important în determinarea distanţei dintre realizări şi aşteptări. În aceste condiţii, suntem în faţa unei listări a unei emisiuni de succes din partea unei instituţii de referinţă pentru istoria şi viitorul financiar-bancar al României, care îşi creează propriul drum în piaţa de capital şi care livrează investitorilor randamente atrăgătoare.", a declarat Daniela Secară, CEO BT Capital Partners.

Emisiunea de obligaţiuni asigură conformarea cu cerinţele de reglementare MREL şi sprijină planurile de dezvoltare generală a Băncii, reconfirmând statutul CEC Bank de emitent regulat pe pieţele internaţionale de capital. Obligaţiunile emise de CEC Bank în 2022 şi 2023, simbol CECRO25 şi CECRO25E, în valoare totală de peste 650 de milioane de lei si CECRO28E, în valoare de 281,9 milioane euro sunt, de asemenea, listate la BVB, conform comunicatului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. CEC Bank, cam pretentioasa denumirea. Astia nu sunt aia care garanatau fraudele lui SOV?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte

Ziarul BURSA

20 ianuarie
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb