CEC Bank susţine finanţarea agriculturii româneşti prin Creditul Fermierului

A.F.
Bănci-Asigurări / 4 aprilie

CEC Bank susţine finanţarea agriculturii româneşti prin Creditul Fermierului

CEC Bank susţine finanţarea agriculturii româneşti prin acordarea Creditului Fermierul, schemă de ajutor de stat lansată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin care fermierii pot beneficia de granturi pentru subvenţionarea dobânzilor la credite, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Creditul Fermierului este funcţional, fiind îndeplinite toate procedurile legislative şi toţi paşii procedurali, iar CEC Bank este printre băncile care au semnat deja convenţiile pentru acordarea creditelor. Banca noastră continuă tradiţia de a fi un partener de încredere al fermierilor români", a declarat Bogdan Alexandrescu, director al Direcţiei AGRI din CEC Bank.

Conform comunicatului, perioada de creditare este de maxim 60 luni iar beneficiarii acestui Program sunt persoanele juridice, în calitate de fermieri, care desfăşoară activităţi în domeniul agricol vegetal/zootehnic prin Codurile CAEN 011 - 015, care cuprind cultivarea plantelor nepermanente, a plantelor din culturi permanente, a plantelor pentru înmulţire, creşterea animalelor şi activităţi în ferme mixte (cultura vegetală combinată cu creşterea animalelor).

Destinaţia creditului este pentru finanţarea activităţii curente în domeniul agricol, cu excepţia activităţilor de comerţ. Valoarea facilităţii de credit se stabileşte şi va fi corelată cu necesarul de capital de lucru al firmei şi în funcţie de cifra de afaceri/valoarea încasărilor (în cazul PFA/IF/II).

Dobânda este standard: ROBOR 3M + 1,95 p.p.

Rata dobânzii prevăzută se suportă astfel:

valoarea reprezentând ROBOR la 3 luni - de către bugetul de stat, prin bugetul MADR (în limita ajutorului maxim de 280.000 euro/beneficiar prevăzut de Cadrul temporar Ucraina);

valoarea reprezentând marja (de maximum 1,95% pe an) - de către beneficiarul creditului.

Conform convenţiei de implementare încheiată între Bancă şi FGCR, pentru beneficiarii eligibili se va estima partea din rata dobânzii reprezentând valoarea ROBOR la 3 luni, care reprezintă ajutorul de stat. Acesta se cumulează cu orice alte scheme de sprijin finanţate de la bugetul de stat - Cuantumuri limitate ale ajutoarelor din Cadrul temporar Ucraina, fără a depăşi echivalentul în lei al sumei de 280.000 de euro/beneficiar.

Despre CEC Bank

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 83,5 miliarde lei, la sfârşitul anului 2023.

CEC Bank este o bancă universală de top pe piaţa românească şi oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM şi POS, mobile banking (CEC app) şi magazinul virtual CEC_IN - unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.

Mai multe detalii despre produsele şi serviciile oferite de CEC Bank pot fi obţinute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienţi la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. il omori nu il sustii cu ce DAE e actual la o rata a inflatie in scadere!

    s c c r e t 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb