CEJ va judeca din nou "dreptul de a fi uitat" din rezultatele căutărilor online

Adi Iacob
Internaţional / 17 mai 2017

(Sursa foto: Wikipedia)

(Sursa foto: Wikipedia)

"Dreptul de a fi uitat" al unei persoane, respectiv dreptul acesteia de a cere ca numele său să fie exclus din rezultatele căutărilor online, va fi dezbătut din nou la Curtea Europeană de justiţie (CEJ), după ce Google a respins patru solicitări, informează Reuters.

În mai 2014, CEJ a decis că oamenii pot cere operatorilor motoarelor de căutare, cum sunt Google şi Bing, să elimine informaţiile nepotrivite sau irelevante din rezultatele căutărilor online făcute după numele persoanelor.

Google a primit de atunci peste 720.000 de solicitări de acest fel şi a acceptat aproximativ 43% dintre acestea, potrivit unui raport al companiei referitor la transparenţă, precizează News.ro.

Patru persoane care au solicitat Google să elimine linkurile către pagini web despre ele au apelat la autoritatea franceză pentru protecţia datelor, după ce compania le-a refuzat cererile.

Autoritatea franceză de reglementare în domeniul protejării vieţii private (CNIL) a fost de acord cu decizia Google, iar persoanele respective au reclamant cazul la Consiliul de Stat din Franţa, care l-a trimis la CEJ.

Curtea de justiţie trebuie să decidă dacă date personale sensibile, cum sunt convingerile politice ale unei persoane sau o condamnare penală publicat de presă, ar trebui se prevaleze în faţa interesului public, a scris juristul Google Peter Fleischer al Google, însărcinat cu problemele de confidenţialitate.

"Solicitarea de eliminare automată din lista căutărilor, fără a ţine cont de interesul public, riscă să creeze o fisură legislativă care poate permite oricui să ceară eliminarea unor linkuri care ar trebui să rămână, în interes public", a afirmat Fleischer.

Solicitările aflate în discuţie se referă la un video care dezvăluie explicit natura relaţiei unuia dintre reclamanţi cu o persoană publică, un articol din presă referitor la sinuciderea unui membru al Bisericii Scientologice care menţionează că unul dintre aplicanţi era manager pentru relaţii publice al bisericii.

O altă cerere este legată de mai multe articole privind procesele penale ale unui aplicant şi articole despre condamnarea unui alt solicitant pentru abuzarea sexuală a unor minori.

Potrivit Curţii franceze, au apărut probleme serioase legate de interpretarea legislaţiei europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb