CEL MAI MARE BROKER UNGAR DEVINE MEMBRU BVB Concorde Securities: "Succesul IPO-ului Electrica ne-a determinat să intrăm pe piaţa locală de capital"

Petre Barac
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 martie 2015

Gyorgy Jaksity, cofondatorul şi preşedintele CA Concorde, susţine că evaluarea acţiunilor româneşti este atractivă comparativ cu cele din regiune.

Gyorgy Jaksity, cofondatorul şi preşedintele CA Concorde, susţine că evaluarea acţiunilor româneşti este atractivă comparativ cu cele din regiune.

Sobolewski: "Bucureşti este, în acest moment, cel mai interesant punct pe harta pieţei de capital din Uniunea Europeană"

Concorde Securities, casa de brokeraj cu cel mai mare rulaj de pe Bursa de la Budapesta, a devenit membru al Bursei de Valori Bucureşti, după aprobarea primită din partea Consiliului de Administraţie al BVB pentru admiterea la piaţa reglementată şi înscrierea acesteia în Registrul Participanţilor.

Ludwik Sobolewski a declarat că noul partener al BVB face parte dintr-o strategie menită să transforme Bursa într-o structură de business importantă pentru toată regiunea de Sud-Est a Europei.

"Bucureşti este, în acest moment, cel mai interesant loc pe harta pieţei de capital din Uniunea Europeană, iar această afirmaţie este bazată pe creşterea dinamică şi potenţialul pieţei locale", a adăugat domnul Sobolewski.

Reprezentanţii brokerului Concorde Securities au spus, ieri, că succesul IPO-ului Electrica i-a determinat să intre pe piaţa noastră: "Punctul critic în luarea deciziei noastre a fost reuşita IPO-ului Electrica, pentru că a adus mulţi bani clienţilor noştri".

Gyorgy Jaksity, cofondatorul şi preşedintele CA Concorde, a precizat: "Este dificil să estimăm câţi bani putem să aducem sau vom aduce pe Bursa de Valori Bucureşti. Aş putea spune că putem aduce cantităţi nelimitate de bani. Pieţe precum Europa Centrală şi de Est au un potenţial foarte mare pentru investiţii, în funcţie de numărul de companii listate sau societăţile noi care se vor lista în fiecare ţară în parte. Avem o viziune de lungă durată, nu suntem interesaţi neapărat să facem bani în următorii doi ani, pentru că nu gândim pe termen scurt".

Reprezentanţii brokerului ungar susţin că interesul companiei este să creeze valoare pe termen lung pentru clienţii săi, fără să fie preocupaţi să ocupe un loc fruntaş într-un clasament al brokerilor privind volumul tranzacţiilor.

Ludwik Sobolewski a menţionat că noul membru BVB face parte din strategia Bursei pentru eliminarea barierelor care împiedică accesul pe piaţă al intermediarilor şi investitorilor: "De asemenea, este un pas spre creşterea fluxurilor de tranzacţionare pe piaţa de la Bucureşti, ca un viitor hub pentru Europa de Sud şi de Est.

Internaţionalizarea BVB este unul dintre pilonii strategiei de dezvoltare".

Concorde Securities este membru al burselor de valori din Budapesta, Frankfurt şi Varşovia, iar casa de brokeraj s-a clasat pe primul loc în topul activităţii de tranzacţionare desfăşurate cu acţiuni la Bursa de Valori din Budapesta, în anul 2014.

Gyorgy Jaksity susţine că evaluarea acţiunilor româneşti este atractivă comparativ cu cele din regiune, iar multe dintre acestea oferă un randament ridicat al dividendului, care reprezintă o valoare în actualul mediu marcat de randamente reduse.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Deci la unguri, brokerul cu cel mai mare rulaj este local, chiar daca marii investitori internationali sunt prezenti acolo. La noi, cele mai mari rulaje le au strainii si aia vai de capul lor, nume de mana a treia sau a cincea. Fondurile de pensii si asigurari neafiliate unui grup bancar tot prin straini lucreaza. Oare de ce? Investitorii locali sunt dezavantajati si descurajati sa investeasca la bursa, deoarece sunt desconsiderati de autoritai si emitenti - nu li se respecta drepturile de informare in conditii egale cu ale marilor investitori si au oboist sa isi caute dreptatea prin tribunale. Tranzactionarea pe baza de informatii confidentiale este tolerate de autoritati.

    Dar BVB este cel mai interesant punct de pe harta pietei ce capital un UE. Punctul unde se poate face orice, fara consecinte. 

    1. Vezi OPP OBLIGATOTII[devenite facultative],comisioanele cresc peste tot[DC-SSIF]],mai ales acum co ocazia delistarilor,ASF n-are treaba,evaluatorii sunt stapinii rsadq[impart valoarea companiei in doua .trei ,pretul sa iasa cum trebuie,bine ca DNA a legat citiva,poate-i sperie putin.JAF pe RASDAQ!!!

    Sobolewski are dreptate! "Bucureşti este, în acest moment, cel mai interesant punct pe harta pieţei de capital din Uniunea Europeană" La Bucuresti au fost furati prin BVB investitorii de la Harinvest! A preferat in cardasie cu Depozitarul sa nu acceseze a doua oara Fondul de garantare si sa nu ramana Harinvest in incident de plata CU CREDITORII BCR si BRK ci sa indestuleze creditorii cu detinerile investitorilor! Unde s-a mai pomenit asa ceva decat la Bucuresti ?????

    La un an si 4 luni nici Fondul de compensare nu a fost accesat!!! In aceste conditii CAT DE CREDIBILA E PIATA DE CAPITAL DIN ROMANIA ?????????? 

    daaaa....dreptateeeee...sa ne luam tara inapoi!!!!????

    Bucurestiul e cel mai interesant!

    Nesimtirea nu e intrecuta decat de prostie! 

    ceea ce conteaza e de care parte a instrumentului te afli.

    Candva, nu stiu daca si ... acum, pe la "stationarile autocarelor cu romani, mai ales cele de "re-intoacere in tara", apareau "smecherii cu alba neagra, BVB, dupa debandada sau degringolada avalenselor de scaderi, unele societati au pierdut pana la circa 60 - 70 % din valoarea actiunilor, nu seamana decat si acei "smenari de "ALBA-NEAGRA", pentru investitorii romani, "adevarti prosti ai satului" cazuti in plasa smenarilor de la BVB, restul, vorbe de claca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb