ZIARUL BURSA

19 martie 2015
Ediţia din 15.08.2024
Un manifestant ţine o pancartă în timpul marşului dinainte de inaugurarea Băncii Centrale Europene (BCE) din Frankfurt: "Oameni contra bănci, oameni contra pieţe, umanitate înainte de profit".Cel puţin patru maşini de poliţie au fost incendiate şi doi ofiţeri au fost răniţi, în confruntările violente dintre autorităţi şi protestatari.

ZIUA ÎN CARE VIN PEŞTII Proteste la Frankfurt, tensiune mondială

ANCUŢA STANCIUMacroeconomie / 19 martie 2015

Actualizare 16:28 Majoritatea tinerilor care au protestat aseară nu doreau violenţă

"Am stat de vorbă cu cei tineri şi pot spune că în proporţie de 95% au venit fără niciun gând de violenţă", ne transmite Virgil Bestea, prin corespondenţă din Frankfurt.

-------

Liniştea şi ordinea nu au fost respectate deloc, ieri, la Frankfurt, unde mii de oameni au susţinut un protest anti-austeritate, organizat de Alianţa Blockupy, ca reacţie la indecenţa sumei de 1,3 miliarde de euro cheltuite pentru ridicarea noului sediu al Băncii Centrale Europene (BCE), într-o clădire inaugurată cu ipocrizie de către oficialii Băncii, care au declarat că ţin ceremonia într-o atmosferă sobră, din cauza crizei economice europene.

"Riscăm o catastrofă planetară din cauza gradului prea ridicat al îndatorării globale"

ZIUA ÎN CARE VIN PEŞTII / IULIAN FOTA: "Riscăm o catastrofă planetară din cauza gradului prea ridicat al îndatorării globale"

E.O.Macroeconomie / 19 martie 2015

Mai toate ţările trăiesc pe datorie, subliniază Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate, apreciind că cele mai puternice state au un grad mai mare de datorie decât noi: "Am văzut mai multe analize care avertizează asupra acestor evoluţii negative, care semnalează că în economia globală s-a ajuns la un grad mult prea mare de îndatorare, care deja nu mai este sustenabil şi care ne poate îndrepta spre o catastrofă financiară.

DNA cere arestarea deputatului PNL Nicolescu

DOSARUL RETROCEDĂRILOR ANRP DNA cere arestarea deputatului PNL Nicolescu

C.I.Anticorupţie / 19 martie 2015

Actualizare 14:37 Niţu i-a trimis ministrului Justiţiei cererea de arestare preventivă

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Tiberiu Niţu a transmis ministrului Justiţiei cererea însoţită de referatul cauzei, în baza cărora să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PNL Theodor - Cătălin Nicolescu.

Bani şi acţiuni FP - mita pe care o cerea deputatul PNL Theodor Nicolescu

Gyorgy Jaksity, cofondatorul şi preşedintele CA Concorde, susţine că evaluarea acţiunilor româneşti este atractivă comparativ cu cele din regiune.

CEL MAI MARE BROKER UNGAR DEVINE MEMBRU BVB Concorde Securities: "Succesul IPO-ului Electrica ne-a determinat să intrăm pe piaţa locală de capital"

Petre BaracPiaţa de Capital / 19 martie 2015

Concorde Securities, casa de brokeraj cu cel mai mare rulaj de pe Bursa de la Budapesta, a devenit membru al Bursei de Valori Bucureşti, după aprobarea primită din partea Consiliului de Administraţie al BVB pentru admiterea la piaţa reglementată şi înscrierea acesteia în Registrul Participanţilor.

OCDE a îmbunătăţit estimările de creştere a zonei euro

V.R.Jurnal de criză / 19 martie 2015

Măsurile de relaxare cantitativă şi preţul mai scăzut al ţiţeiului vor ajuta zona euro să înregistreze o creştere economică peste estimări în 2015, consideră Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OCDE), care a cerut ajustări fiscale şi structurale pentru compensarea riscurilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Surse: Grecia, cel mai dificil client pentru FMI

Surse: Grecia, cel mai dificil client pentru FMI

ALINA VASIESCUInternaţional / 19 martie 2015

Oficialii Fondului Monetar Internaţional (FMI) le-au spus colegilor lor din zona euro că Grecia este cel mai dificil client cu care organizaţia financiară internaţională a avut de a face în istoria sa de 70 de ani, au declarat pentru Bloomberg...

Albania scoate din nou la privatizare "Albpetrol"

Albania scoate din nou la privatizare "Albpetrol"

ALINA VASIESCUInternaţional / 19 martie 2015

Albania vrea să încerce din nou, anul acesta, să privatizeze compania energetică de stat "Albpetrol" şi în curând va lansa licitaţii pentru explorarea zăcămintelor sale de ţiţei şi gaze naturale, anunţă premierul Edi Rama.

Guvernul grec a adoptat prima lege anti-sărăcie

Internaţional / 19 martie 2015

În mijlocul negocierilor cu creditorii internaţionali, guvernul grec a reuşit miercuri să treacă prin Parlament, cu sprijinul opoziţiei, primul său proiect de lege destinat să vină în sprijinul celor afectaţi de criză, transmite AFP, potrivit...

PICCJ: Băsescu, urmărit penal pentru şantaj

PICCJ: Băsescu, urmărit penal pentru şantaj

Anticorupţie / 19 martie 2015

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a prezentat, ieri, în faţa procurorilor pentru a i se aduce la cunoştinţă că este urmărit penal pentru şantaj, avocaţii acestuia solicitând un termen pentru consultarea dosarului, arată Parchetul Înaltei Curţi...

A patra şedinţă consecutivă de scădere

BVB A patra şedinţă consecutivă de scădere

Piaţa de Capital / 19 martie 2015

Bursa de la Bucureşti a închis miercuri în scădere, pentru a patra şedinţă consecutiv, evoluţia negativă fiind determinată în principal de declinul acţiunilor OMV Petrom (SNP), Banca Transilvania (TLV) şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD).

Piaţa smartphone-urilor va creşte cu 30% în acest an

Piaţa smartphone-urilor va creşte cu 30% în acest an

Companii / 19 martie 2015

Piaţa locală a telefoanelor inteligente va creşte cu 30% în acest an, de la 2,5-2,7 milioane de unităţi vândute în 2014, pe fondul menţinerii tendinţei de migrare a clienţilor de la terminale normale la inteligente, a declarat şeful diviziei...

MACRO NEWSLETTER 19 martie 2015

MACRO NEWSLETTER 19 martie 2015

Internaţional / 19 martie 2015

Producţia industrială din Olanda a crescut cu o rată anuală de 2,2% în ianuarie 2015, după un declin de 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%, după un avans de 1% în luna anterioară.

REVISTA PRESEI 19.03.2015

Willy HomnerRevista Presei / 19 martie 2015

ADEVARUL 

România importă benzină şi motorină de 2,4 miliarde de euro anual, dar îşi taie rafinăriile la fier vechi

Importurile de produse petroliere rafinate au crescut cu 70% în luna ianuarie, până la 137.900 tone echivalent petrol (tep),...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo