Surse: Holcim şi Lafarge încearcă să salveze fuziunea prin schimbarea viitoarei conduceri

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 19 martie 2015

Surse: Holcim şi Lafarge încearcă să salveze fuziunea prin schimbarea viitoarei conduceri

Producătorii de ciment Holcim şi Lafarge poartă discuţii în vederea salvării fuziunii, prin modificarea structurii de conducere pentru viitoarea entitate, care fusese stabilită în acordul iniţial, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

La început, cele două companii stabiliseră ca directorul executiv al Lafarge, Bruno Lafont, să preia frâiele companiei rezultate în urma fuziunii, însă, pe parcurs, au apărut o serie de voci care s-au împotrivit acestei decizii. O posibilă soluţie agreată de cele două părţi ar fi ca Bruno Lafont să fie copreşedinte, alături de şeful Holcim, Wolfgang Reitzle, conform aceloraşi surse.

Nemulţumirea a pornit de la faptul că Holcim a surclasat Lafarge în ceea ce priveşte vânzările şi profitul după anunţul de fuziune din aprilie 2014, iar elveţienii au pus la îndoială competenţa şefului Lafarge.

Primele probleme pentru procesul de fuziune dintre cele două companii au apărut luni, când reprezentanţii companiei elveţiene au anunţat că nu vor accepta termenii înţelegerii cu Lafarge, în condiţiile actuale.

Potrivit unui comunicat Holcim, boardul directorilor a ajuns la concluzia că acordul cu Lafarge nu poate să fie pus în practică în forma de acum şi a propus negocierea "de bună credinţă" a schimbului de acţiuni, precum şi aspectele referitoare la viitoarea conducere. Holcim a transmis luni că Lafarge refuză să negocieze, cu excepţia subiectului legat de schimbul de acţiuni. Contactaţi de ziarul Bursa, reprezentanţii Lafarge au declarat că sunt dispuşi să negocieze pe subiectul acţiunilor, fără să fie modificaţi alţi termeni din înţelegerea iniţială.

Holcim şi Lafarge au convenit în aprilie 2014 o fuziune prin schimb de acţiuni, care ar crea cel mai mare producător de ciment din lume, cu vânzări anuale de aproximativ 40 de miliarde de euro. În luna decembrie a anului trecut, Comisia Europeană a aprobat fuziunea, care urma să se încheie în prima jumătate a acestui an, însă obţinerea acordului instituţiei europene a depins de renunţarea la unele dintre activele deţinute de cei doi mari producători de ciment la nivel mondial. În aceste condiţii, în luna februarie, Holcim şi Lafarge au ajuns la un acord cu producătorul irlandez CRH, pentru ca acesta să cumpere cea mai mare parte dintre activele scoase la vânzare de cele două companii, inclusiv pe cele din ţara noastră, pentru 6,5 miliarde de euro.

Pe plan local, producătorul ar urma să preia activele companiei Lafarge, respectiv două fabrici de ciment, de la Medgidia şi Hoghiz, şi staţia de măcinare de la Târgu Jiu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb