Cel mai mare investitor al Aston Martin vrea să-şi majoreze deţinerea

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 iulie 2019

Cel mai mare investitor al Aston Martin vrea să-şi majoreze deţinerea

Strategic European Investment Group, cel mai mare investitor al Aston Martin, are în vedere să achiziţioneze un pachet adiţional de 3% din companie, oferindu-se să-şi majoreze participaţia, după ce acţiunile producătorului britanic de autoturisme sport de lux au scăzut cu aproape 50% de la momentul listării sale, care a avut loc în toamna anului trecut.

Strategic European Investment Group, parte a grupului italian de private equity Investindustrial, are în proprietate aproape 31% din Aston Martin, iar acum intenţionează să cumpere cel mult 3% (6,8 milioane de acţiuni), pentru care trebuie să lanseze o ofertă tuturor acţionarilor întrucât are în propritate cea mai mare cotă.

Oferta avută în vedere este de 10 lire sterline (12,68 dolari) pentru o acţiune, preţul la care au închis titlurile Aston Martin sesiunea bursieră de vineri, de la London Stock Exchange (Bursa din Londra). Investitorul majoritar a obţinut acordul acţionarilor existenţi pentru intenţia sa, iar decizia finală privind majorarea deţinerii va fi luată până la data de 29 iulie.

Strategic European Investment Group a precizat că are, în acest demers, susţinerea companiei germane Daimler AG, care deţine 4,2% din Aston Martin. Alţi investitori, precum Adeem Automotive Manufacturing Company, Asmar, Primewagon şi Stehwaz Automotive Jersey, au decis să sprijine tranzacţia. Aceste companii au în proprietate, împreună, 30,6% din Aston Martin, conform independent.ie.

De la listarea companiei, în octombrie 2018, acţiunile acesteia au pierdut 47%, conform Reuters. Rezultatele financiare recente ale societăţii au fost afectate de nevoia sporirii investiţiilor în unităţile de producţie şi de extinderea ofertei de vehicule, măsuri care au generat creşterea costurilor sale.

În luna mai, constructorul de maşini a anunţat o pierdere operaţională de 17,3 milioane de lire pentru primul trimestru din 2019, faţă de un profit de 2,8 milioane de lire în acelaşi interval din 2018.

Vânzările totale ale companiei au sporit, însă, cu 6% în perioada menţionată, la 196 milioane de lire, în baza cererii solide din America de Nord şi Asia. De precizat că numărul maşinilor vândute de companie în Regatul Unit, cea mai mare piaţă de desfacere pentru Aston Martin, a scăzut cu 9% în trimestrul întâi din acest an, iar în restul Europei - cu 4%.

Aston Martin a depăşit anul trecut, pentru prima dată după 2008, pragul de 5.000 de unităţi livrate. Prin listarea sa la Bursa din Londra, compania a avut în vedere consolidarea redresării mărcii auto pe care o produce.

Aston Martin a vândut circa 25% din acţiunile sale în cadrul ofertei care a reprezentat prima listare din ultimele decenii a unui constructor auto britanic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb