Cele mai populare femei din ţara noastră din toate timpurile

G.D.
Miscellanea / 27 mai 2022

Cele mai populare femei din ţara noastră din toate timpurile

Ana Aslan, Majestatea Sa Regina Maria a României, Laura Codruţa Kovesi, Nadia Comăneci, Ana Blandiana şi Melania Medeleanu sunt printre cele mai populare şi apreciate personalităţi feminine ale României din toate timpurile, aşa cum rezultă dintr-un studiu unic desfăşurat de Tudor Communications şi VBS Business Solutions, conform unui comunicat remis redacţiei. Iniţiativa explorează percepţia publică asupra femeilor dintr-o diversitate de domenii de activitate şi oferă un barometru asupra felului în care conştientizăm realizările femeilor din România. Rezultatele au fost anunţate şi premiate în cadrul evenimentului de lansare a platformei media internaţionale Feminism For Real, un hub de leadership şi antreprenoriat feminin cu susţinerea European Women's Association.

"Am creat această iniţiativă pentru că am realizat că feminismul este mai mult decât o mişcare pentru egalitate în drepturi şi că există moduri foarte constructive prin care azi putem obţine recunoaştere şi libertate de manifestare. Vreau să redefinim împreună, prin acest hub internaţional, solidaritatea feminină, viziunea şi locul femeilor în lume, indiferent că sunt mame, soţii, antreprenoare sau politicieni. Toate femeile trebuie să beneficieze de acelaşi loc la masa oportunităţii, aceeaşi şansă, indiferent de zona globului în care se află", a declarat Mihaela Raluca Tudor, fondatoare Feminismforreal.com.

Potrivit sursei citate, în urma voturilor publicului mixt, a rezultat un top al celor mai populare românce din toate timpurile, care cuprinde atât femei contemporane, cât şi femei a căror notorietate a traversat secolele. Ele sunt, în ordinea numărului de voturi:

Ana Aslan - cea mai populară româncă din toate timpurile;

Nadia Comăneci - cea mai cunoscută gimnastă din toate timpurile;

Simona Halep - cea mai cunoscută tenismenă română;

MS Regina Maria - cea mai iubită regină a românilor;

Ecaterina Teodoroiu - Modelul feminin de eroism şi devotament;

Laura Codruţa Kovesi - simbol al anticorupţiei în România;

Smaranda Brăescu - Cea mai cunoscută aviatoare şi paraşutistă română;

Ana Blandiana - Cea mai populară scriitoare română;

Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu - cea mai apreciată echipă de fundraising din România;

Angela Gheorghiu - cea mai mediatizată soprană română;

Maia Morgenstern - cea mai aplaudată actriţă română;

Andreea Esca - cea mai îndrăgită prezentatoare TV;

Maria Tănase - cea mai apreciată ambasadoare a cântecului popular;

Melania Medeleanu - promotoarea solidarităţii sociale.

Pe scenă, câştigătoarele au vorbit despre proiectele pe care le au şi cum se văd în această poziţionare.

"Este grozav să fii popular, e grozav să fii notoriu, dar preţios este cu adevărat atunci când îţi foloseşti notorietatea ca să pui piciorul în prag, atunci când constaţi o nedreptateŢ, a spus Melania Medeleanu, fondatoarea Asociaţiei Zi de bine.

"Întotdeauna când am fost întrebată despre condiţia mea de femeie, am răspuns că nu sunt un personaj tipic. Nu m-am simţit discriminată şi nu am avut complexe. Uneori am avut complexe de superioritate chiar. Cato cel Bătrân, un senator roman care se opunea acordării oricăror drepturi pentru femei, îşi justifica opinia spunând că şi aşa e greu să fie ţinute în frâu pentru că, dacă le-ar face egalele bărbaţilor, ele vor fi superioare. E o realitate de 2000 de ani, perfect valabilă şi acum," a declarat poeta Ana Blandiana.

Au mai fost decernate trei premii pentru întreaga activitate, pentru rezultatele remarcabile în domenii precum sănătate, politică şi educaţie:

"Suntem onorate să fim într-un grup atât de select de doamne, care fac lucruri atât de frumoase. Cred că împreună putem mişca munţii în domeniul sănătăţii şi al educaţiei. Vom continua proiectele noastre dedicate sănătăţii femeilor din România şi mi-ar face mare plăcere să colaborăm şi să fim mai puternice împreună," a conchis Mihaela Geoană - Preşedinta şi fondatoarea Fundaţiei Renaşterea.

Premiate pentru întreaga activitate au fost şi Maia Sandu - Preşedinta Republicii Moldova şi Andreea Paul - preşedintă şi fondatoare INACO Iniţiativa pentru Competitivitate, care a introdus SmartLabs în România.

Cu această ocazie, a fost lansată European Women's Association, filiala România, un ecosistem care ajută femeile antreprenoare să se dezvolte sau să îşi finanţeze afacerea la nivel internaţional, un promotor global al egalităţii de gen, subliniază sursa citată.

"Le mulţumesc în primul rând bărbaţilor care sunt prezenţi aici şi ne susţin. Am avut privilegiul de a cunoaşte antreprenoare de excepţie din România. Motivul pentru care existăm de exact doi ani este acela de a oferi sprijin antreprenoarelor aflate în căutarea de investitori, clienţi, oportunităţi de business. Există multe initiative ale femeilor, dar nu sunt conectate. Scopul EWA este acela de a fi o platformă digitală pentru antreprenoarele care îşi doresc scalarea afacerilor şi networking relevant, de încredere. Iar prin Mihaela Tudor şi suportul nepreţuit vom susţine cât mai multe femei şi de aici, " a declarat Yulia Stark, preşedinta EWA.

"Prin EWA am reusit să îmi dezvolt afacerile în UAE şi Belgia. Am căutat mult un sistem de suport care nu doar promite rezultate, ci chiar face lucrurile să se întâmple. Şi sunt bucuroasă că am deja antreprenoare din România care încep să scaleze cu ajutorul nostru şi chiar vor să se relocheze", a concluzionat Mihaela Tudor, Country Leader EWA Romania.

"Rămân fidelă principiului: fii tu schimbarea pe care o doresti în lume, creştem împreună, ne redefinim constant valorile împreună, vrem să generăm abilităţi de lider în ceilalţi, devenim noi unii, vrem ca ei să crească puternici, să demonstreze abilităţi de inovatori, să gândească în afara limitărilor momentului prezent. Devenind noi aşa, ne raportăm noi la realitate aşa cum ne dorim ca şi copiii noştri şi întreaga comunitate să o facă la rândul lor", a declarat Diana Şerban, CEO Carbogaz şi membru EWA.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul: Carbogaz (partener principal), Fairvalue Consulting şi EximBank (parteneri susţinători). Cu susţinerea Comisiei UE în România, Cartei Diversităţii şi VBS Business Solutions.

TUDOR Communications şi European Women's Association (EWA) au anunţat noul proiect - platforma media internaţională www.feminismforreal.com, dedicată sprijinirii leadership-ului & antreprenoriatului feminine, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. De cand e kovesi femeie????? Dihania aia e o forma de viata cu genderul incert. Hai sictir cu topul vostru!

    cum de a fost sarita Veorica? Se supara socialistii...

    Cine naiba a auzit de kovesi...poate doar conturile alea false de pe twiter care voteaza la comanda:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb