Cenuşă şi lacrimi

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Miscellanea / 2 noiembrie 2015

Cenuşă şi lacrimi

30 de oameni au murit şi circa 150 au fost răniţi în urma unui incendiu produs vineri seară în clubul Colectiv din sectorul 4 al Capitalei. Tragedia s-a produs în timpul unui concert al trupei "Goodbye to Gravity", eveniment la care au fost prezenţi peste 400 de oameni, potrivit martorilor. Incendiul a izbucnit după ce artificiile folosite în spectacolul trupei au aprins rapid stâlpii de susţinere şi tavanul clubului, în doar câteva zeci de secunde. Circa 80-90 de oameni se aflau în stare gravă la spitalele din Bucureşti, la închiderea ediţiei, conform declaraţiilor făcute de ministrul Sănătăţii. Guvernul s-a reunit de urgenţă sâmbătă şi a declarat trei zile de doliu naţional.

1, 2, 18, 19, 20, 25, 27, 29... Nu sunt cifre, ci sunt copiii noştri care nu mai sunt. Victimele lui "merge şi aşa" şi "o mână spală pe alta". Se caută supravieţuitori şi vinovaţi. Nu trebuie să privim prea departe, ci fix lângă noi şi să avem grijă şi de unii şi de alţii. Vorbele curg, dar mult mai multe exprimă lacrimile. Într-o lume pe care o înţeleg tot mai puţini, tinerii vor şi ei să "trăiască" şi o fac vinerea seara. Scenariul e al lor, dar scena e a noastră. Noi le-o punem la dispoziţie şi, ca multe alte lucruri pe care le lăsăm în urmă, şi aceasta e şubredă, scârţâie şi uneori se aprinde şi arde rău de tot inimile a milioane de oameni care pricep în al 23-lea ceas că, de data aceasta, ei şi cei pe care îi iubesc au avut noroc. Dar data viitoare? Lacrimile de compasiune se pot transforma uşor în lacrimi de durere crudă dacă vom continua să fixăm reguli doar cu scopul de a şti pe unde să ocolim şi dacă nu vom deveni conştienţi că atunci când mimăm că ne facem datoria, în ordinea firească a lucrurilor, ceva se dereglează iremediabil.

Când în faţa unei tragedii vom mai spune "Mie nu mi se poate întâmpla" ar fi bine să ne asigurăm că am făcut totul ca să nu se întâmple şi să nu ne bazăm doar pe noroc şi soartă. Evident că avem nevoie de mai multe spitale. Haideţi să le facem! Avem nevoie de medici şi oameni pregătiţi. Haideţi să-i ajutăm să se pregătească astfel încât pe viitor să ne ajute. Avem nevoie de conducători cinstiţi pentru că plimbatul cu cătuşe în direct la TV nici nu ne încălzeşte şi nici nu ne ţine de foame. Haideţi să-i alegem! Dacă ţinem la copiii noştri nu e suficient să le oferim un cămin. Haideţi să le oferim o ţară în care să aibă un viitor! Să-i plângem pe cei plecaţi şi să avem grijă de cei rămaşi. Dumnezeu să-i odihnească!

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Este o mare tragedie si in respect pt cei morti si raniti nu pot fi de acord cu autorul cand incearca sa puna intr-o lumina proasta arestarile "din fata TV". Dimpotriva, exista nevoie de mai multe catuse iar unele trebuie probabil pt actionarul Costin Mincu. Nu este prin hazard ca alte 2 cluburi ale lui au fost incendiate. Datorita acestor milionari de carton, care rod sistemul prin spagi si furturi, mare parte din adevaratele capacitati creatoare ale Romaniei aleg calea emigrarii sau pur si simplu nu se mai implica, se dau la o parte. Dar ceea ce mi se pare mai degradant este impresia ca se creeaza un divertisment cu un nou incendiu declansat ieri intr-un club din Constanta. Adica "fiti atenti ca se intampla peste tot", nu numai la Clubul Colectiv. Sistemul e bolnav rau de tot in frunte cu conducatorii.

    1. Ai incurcat divertisment cu diversiune, Ai mai incurcat si altele.

      Nu este adevarat ca sistemul este bolnav numai cu conducatorii. Asistam la noi categorii de bolnavi, acesti tineri fara discernamant, cu pregatire haotica, cu valori morale haotice care nu stiu decat sa se adune pe Facebook sa strige Jos Guvernul, Jos nu mai stiu ce ministru si niste canalii de politicieni care ii imping din spate sa le rezolve problemele. Cati din cei 500 ingramaditi in sala de 80 de oamen au fost la cercetasi, au facut armata, au facut exercitii de evitare a vreunei catstrofe naturale, chimice sau bacteriologice ? Cati din pletosi/barbosi se gandesc ca in cazul unui incendiu ard ca niste torte?. Nu este nici o surpriza ca niste oameni nepregatiti ard imediat ce apare valul de isterie. Parintii ar trebui sa ragandeasca modul in care isi cresc copii, NU CONDUCATORII ! Constiinta civica, pregatirea superioara, familia clasica ne lipsesc nu niste politicieni care stiu sa foloseasca orice drama in scop politic bineanteles pretinzand ca au constiinta civica, sau niste grupuri asazis civice organizate ca desant politic de unii sau de altii.

      Ești bolnav rău!! Du-te la psihiatru,poate prinzi un loc în fata la urgenta!!

      Iesirea in strada dupa fiecare tragedie si strigatul Jos cu ceva ti se pare mai cerebral?. Care este pragul intre sanatos si bolnav? Sanatoasa este canalia nevolnica patdecembrista pregaita sa arunce cu venin impotriva unei clase politice care ii justifica propria incompetenta, nepregatire, oportunism, sau persoana crescuta si educata dupa principiul "mens sana in corpore sano"?. Statistic este vorba de majoritate . Cred ca suntem inca majoritari chiar daca voi sunteti mai vocali anonimule.

      draganEu si vei intelege de ce nu e bine sa tolerezi un plagiat, sa te uiti cu ochii in tavan cautand un MTO sau bagand in insoventa firme care le modifici ulterior raportul financiar sau nu citesti rapprtul comisiei europene. Scrie undeva in lege ca era nevoie de avizul pompierilor ca sa poata functiona un club de noapte. Gaseste te rog legea si citeaza paragraful.

      Ba exact conducatorii poarta cea mai mare parte din vina ... pentru ca, suna urat dar "pestele de la cap se impute"! De-acolo trebuie sa incepem!

      Draga Virgil, in Romania legislatia este cel putin la fel de stufoasa ca in Germania. Sigur ca era nevoie de avizul pompierilor insa nu ar fi fost nici o problema sa il obtina pentru ca acesti copii patroni mint ca si cum ar bea apa. Avizul de la primarie, era pentru o sala cu 80 de locuri! . Daca bagi 500 de oameni intr-o sala de 80, mai dai si cu artificii direct in burete neignifugat, drama este aproape. Draga Bestea stii tu ca 90% din saltelele care se vand in Romania si un procent ceva mai mic in Germania sunt neignifugate?. Problema noatra este ca a injura clasa politica a devenit un cliseu demonetizat, un singur raspuns, bun pentru a nu privi lucruile in fata. Organizatorii acelui concert si grupul rock au fost niste tampiti, facusera ceva asemanator cu scurt timp inainte, pana la drama era un simplu pas firesc. Ce ma deranjeaza este acesta mantra incetatenita impotriva clasei politice, cand problemele noastre sunt mult mai profunde. Generatiile de imbecili postdecembristi ajung in putere, la sefia diverselor instituii si prostia lor face prapad. Nu stiu daca iti amintesti articolul lui Make despre dobitocul acela de la Cluj, Jucan cel mandru ca este dingeneratia PRO. Acum slava domnului avem generatii mai valoroase, care fac educatie financiara, educatie civica .. si pe care le asteptam sa vie pentru ca pana atunci prapad...

      Dragul meu EU, exista so Imbecili printre acestia, ca mine. Sa faci tineretul lipsit de minte inseamna o denigrare a propriului tau trecut. Cum spune domnul Ponta, il urasc pe Basescu so ceea ce reprezinta generatia lui, citand acum din memorie. Nu an spus niciosata jos als sau celalalt, observ numai o naivitate debortanta care este exploatata in mod bestial so nu brurltal

      Dragul meu EU, exista so Imbecili printre acestia, ca mine. Sa faci tineretul lipsit de minte inseamna o denigrare a propriului tau trecut. Cum spune domnul Ponta, il urasc pe Basescu so ceea ce reprezinta generatia lui, citand acum din memorie. Nu an spus niciosata jos als sau celalalt, observ numai o naivitate debortanta care este exploatata in mod bestial si nu brurltal de cei care au studiat cele mai bune principii de guvernanta corporatista so le-au aplicat unor tineri nevoiti da faca reconversie profesionala in carciumar, desi ar fi rost UN BUN INGINER AL PATRIEI, coform propriilor declaratii. Cu ce este mai prejos un Sosa de un Ponta, Isarescu, Georgescu, Treichl, Mobius, Fink.A indeplinit exact ce spunea legea. Sau vazand anumite nise a eludat-o. Asta Insa nu inseamna ca a incalcat-o. Citeste memorandumul adresat BCE in iarna lui 2012 so vei observa cum un Paragraf de modifica, Paragraf care fusese introdus pentru a impiedica eludarea unor regulamente BNR. Ce de intamplase intre timp? S-au caligarit eludatorii sau au devenut din eludatori cinstkti laudatori.Asdar unde este ounctul din lege unde apare aprobarea PSI...

      Depinde pentru ce o ceri si ce te angajezi sa faci. Daca tu ceri aviz PSI angajandu-te sa vinzi bautura la 80 de persoane si faci un concert de 500 nu este nici vina PSI, nici vina clasei politice ci a generatiei actuale de intreprinzatori. Norocul nostru ca nu mai avem industrie pentru ca dupa mintea generatiei postdecembriste, Pro si Becalizata, am avea cate un Bhopal in fiecare oras.

      Ti-am trimis la redactie opinia din 2010 a unui baiat care vroisa sa-so deschida un cabinet stomatologic. Raspunsul unui amic pe Internet al carui tata Este arhitect a fost canu mai Are nevoie. Asa da die oare?

      mea culpa ...din cauza vitezei si a indignarii

    Emotionant.

    Mare tragedie.

    Ceea ce sa intamplat este mai mult decat o simpla tragedie iar ceea ce va urma va adanci si mai mult durerea oamenilor simpli si nevinovati atinsi de acest eveniment monstruos care astepta o scanteie de luni de zile sa se intample .Sute de familii distruse de aceste evenimente apocalitice demne de al doilea razboi modial. Sa bagi 300 de oameni intr-o improvizatie captusita cu materiale inflamabile si sa ii dai foc cu o lumanare de artificii .Am suferit de doua ori arsuri o data complet pe fata si nu ma puteau recunoaste parintii la spital si o data pe picioare si am avut de fiecare data mare, mare NOROC sau poate un inger pazitor. In primele ore dupa arsura tutul e dureros dar pana la urma suportabil, insa apoi durerea creste si ai impresia ca nu se mai opreste. Prima saptamana a fost un chin fara sfarsit.Imi este mila si groaza de pacientii care sunt acum in spital. Va fi insuportabil si numai Dumnezeu poate stii ce se va intampla in urmatoarele zile. Si toate acestea se imtampla pentru ca institutiile statului nu si-au facut si u isi fac datoria, Coruptia este generala, sufera un intreg popor iar acum o saptamana a murit un tanar politist care insotea ministrul in drumspre secretara iarv acum mor zeci de tineri pentru ca legea nu a fost respectata . Pe piata de capital inca nu a murit nimeni oripilat de deciziile ASF !

    Dumnezeu sa ii ierte pe cei ce au murit si sa le dea putere de vindecare celor suferinzi !

    La puscarie cu cei ce intretin coruptia din institutiile statului ! 

    1. despre calificativul EXPIRAT dat clasei politice este de o jumatate de ora in Washinton Post. Extraordinar ce poate face un carciumar care si-a dorit sa fie inginer, insa are stofa de politician. ThePresident's View

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb