Cererea de cărbune în UE va scădea semnificativ

Ziarul BURSA #Internaţional / 2 septembrie 2013

Cererea de cărbune în UE va scădea semnificativ

Cererea de cărbune în Uniunea Europeană va scădea în iarna acestui an, pe măsură ce creşterea capacităţilor de energie regenerabilă scoate din funcţiune vechile centrale pe bază de cărbune, transmite Reuters. Potrivit unui raport recent al Deutsche Bank, citat de Agerpres, între 2012 şi 2020, pe întreg teritoriul Uniunii Europene vor fi scoase în funcţiune termocentrale pe bază de cărbune cu o capacitate totală de 28 de gigawaţi. În paralel, datele furnizate de Comisia Europeană şi Point Carbon arată că în perioada 2014-2020 statele membre vor adăuga capacităţi de aproximativ 21 de GW de energie provenită din surse regenerabile.

În ultimul deceniu, ponderea cărbunelui în mixul de producţie a energiei electrice din UE a rămas relativ stabilă, la un sfert, în condiţiile în care companiile de utilităţi au plătit preţuri reduse pentru cărbune şi pentru certificatele de emisii. În prezent însă, politicile de dezvoltare a energiilor regenerabile, precum şi noile termocentrale care consumă mai puţin cărbune vor începe să-şi facă simţite efectele.

Iarna trecută, nordul Europei a înregistrat unele dintre cele mai scăzute temperaturi, chiar şi în luna martie. Prognozele pentru iarna următoare nu au fost încă finalizate însă puţini analişti se aşteaptă ca temperaturile să fie atât de scăzute sau ca iarna să fie atât de lungă cum a fost anul trecut.

"Cel mai probabil, iarna aceasta va fi mai blândă decât precedenta, ceea ce înseamnă că exporturile de energie produsă pe bază de cărbune din Germania în statele vecine ar urma să scadă, ceea ce va conduce şi la scăderea cererii pentru cărbune", a declarat Yan Qin, analist la Point Carbon.

De asemenea, Goldman Sachs estimează că pentru întreg anul 2014 cererea totală de cărbune a Europei va scădea cu şapte milioane de tone, sau 3,5%, până la 191 milioane de tone. Scăderea cererii de cărbune va provoca dificultăţi producătorilor din Marea Britanie, Polonia şi Spania, dintre care mulţi au cerut deja ajutorul guvernamental pe fondul scăderii preţurilor, creşterii pierderilor şi importurilor ieftine. Cele 28 de state membre UE importă o cantitate de cărbune similară cu China, iar cererea europeană este vitală pentru companiile miniere din Rusia şi SUA, unde cererea internă a scăzut în condiţiile în care gazul a devenit o opţiune mai atractivă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb