Cererea de scutire de la plata datoriilor societăţii ""Conserve"" din Mureş, respinsă

Ziarul BURSA #Companii / 11 februarie 2005

Consilierii locali din Tîrgu Mureş au hotărît, recent, menţinerea taxelor şi impozitelor anterioare privatizării SC Conserve Mureş SA, care este sufocată de dobînzi şi penalităţi, transmite Rompres.

Datoriile acumulate de SC Conserve Mureş SA la bugetul local pînă la finele anului 2003, depăşesc cu puţin 380 de milioane de lei, în timp ce dobînzile şi penalităţile calculate sunt aproape de trei ori mai mari.

Potrivit unui certificat de obligaţii bugetare întocmit de reprezentanţii Primăriei Tîrgu Mureş, SC Conserve Mureş SA are de plătit la bugetul local nu mai puţin de 1.376.283.729 de lei.

În urma privatizării societăţii, noua conducere a acesteia a solicitat să îi acorde o scutire la plata acestor sume invocînd legislaţia în vigoare. În acelaşi timp, AVAS a comunicat autorităţilor locale un punctaj în baza căruia urma să se calculeze reducerea sau scutirea integrală a taxelor şi impozitelor restante.

\"Conform art 251 din HG nr. 577/13.06.2002, scutirea se acordă proporţional cu punctajul obţinut. Dat fiind faptul că AVAS ne-a comunicat un punctaj calculat de 95 de puncte, scutirea se poate acorda în proporţie de 95 la sută din obligaţiile restante la 31.12.2003\", a arătat directorul economic al Primăriei Tîrgu Mureş, Kiss Imola.

Aceasta a mai spus că scutirile de la plata obligaţiilor restante la data de 31.12.2003, pot fi acordate numai dacă autorităţile publice locale hotărăsc în acest sens, drept pentru care solicitarea patronatului SC Conserve Mureş SA a fost dezbătută în şedinţa Consiliului local de miercuri.

Înainte de votul în plen, comisiile de specialitate din Consiliul Local Tîrgu Mureş au elaborat un proiect de hotărîre privind respingerea solicitărilor făcute de patronii de la SC Conserve Mureş SA, proiect însuşit şi în şedinţa de consiliu.

În aceste condiţii, SC Conserve Mureş SA, care s-a privatizat la data de 30.09.2004, după un an şi jumătate în care s-a aflat în procedură de administrare specială, îşi menţine datoriile de aproape 1,4 miliarde de lei. Acestea sunt constituite din taxe auto, taxe de afişaj şi impozit pe clădiri în cuantum total de 370 de milioane de lei, dobînzi de 859 de milioane de lei şi penalităţi de aproape 150 de milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb