Certinvest preia administrarea fondului KD Maximus

F.A.
Piaţa de Capital / 8 ianuarie 2014

Certinvest anunţă că va prelua activitatea de administrare a fondului KD Maximus de la KD Investments România.

"SAI KD Investments România S.A a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară o cerere în vederea acordării avizului cu privire la înlocuirea societăţii de administrare a investiţiilor care administrează fondul KD Maximus cu SAI Certinvest SA", se arată într-un comunicat de presă.

Fondul deschis de investiţii KD Maximus a fost lansat în iulie 2004 şi investeşte preponderent în acţiuni din România şi Europa de Sud. La sfârşitul anului 2013, fondul KD Maximus avea active de aproape 29 milioane lei, atrase de la 724 de investitori.

Horia Gustă, preşedintele Comitetului Director al Certinvest, a declarat: "În urma transferului, Certinvest va depăşi pragul de 200 de milioane de RON în administrare, prin intermediul celor 16 fonduri de investiţii administrate, crescând proporţia investiţiilor în acţiuni preponderent româneşti la aproximativ 25% din totalul activelor. Fondul KD Maximus are un istoric bun, şi mă bucur că interesele KD Funds şi Certinvest s-au aliniat".

Jan Pricop, CEO SAI KD Investments România S.A, a precizat: "Prin acest demers, KD face un prim pas în explorarea potenţialului cooperării între KD Funds şi Certinvest. Transferul acestor active este un început, ambele companii identificând avantajul combinării economiilor de scară pe piaţa din România. Suntem încrezători că acest transfer va conduce la consolidarea pieţei de asset management din România şi va fi în beneficiul investitorilor fondului KD Maximus".

Fondul va funcţiona timp de încă 30 de zile, începând cu data de 9 ianuarie 2014, conform regulilor de până în prezent, investitorii având posibilitatea de a se adresa KD Investments România sau distribuitorilor autorizaţi ai fondului pentru efectuarea de operaţiuni. La expirarea acestor 30 de zile, Autoritatea de Supraveghere Financiară va suspenda emisiunea şi răscumpărarea titlurilor de participare, până la autorizarea SAI Certinvest S.A. în calitate de administrator al fondului KD Maximus, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb