CETĂŢEANUL DEZORIENTAT Eu cu cine votez?!

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 8 septembrie 2015

Ieşirea în "decor" a lui Sorin Oprescu a prins pe picior greşit principalele partide politice şi i-a dezorientat şi mai mult pe cetăţenii Capitalei cu drept de vot. PSD, PNL, UNPR au intrat în şedinţe prelungite şi caută cu înfrigurare un candidat care să "umple" golul rămas şi care să se muleze pe aşteptările votanţilor. Declaraţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, sintetizează preocuparea tuturor şefilor de partid care vizează cel mai "complicat" scaun de edil din ţară: "Sorin a fost o figură importantă în PSD, a fost susţinut de USL. Din punct de vedere politic, este adevărat că scena, competiţia pentru Primăria Capitalei se resetează total. Pentru stânga, nu este un lucru bun, fericit, nu ne bucură. O să vedem cum decurge dosarul, dar ne aflăm în faţa unei situaţii noi. PSD trebuie să se gândească la o candidatură serioasă şi credibilă pentru Capitală, dar trebuie să vedem ce se întâmplă cu acest dosar." Într-o intervenţie la radio, liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, nu a exclus din calculele liberalilor nici susţinerea unui candidat independent: "Nu exclud nici o candidatură, dar în acelaşi timp candidatul care va fi susţinut de PNL trebuie să aibă şi un profil liberal, trebuie să ne dea nouă garanţia că nu va fi un autoritar, un comunist, unul care să facă din Bucureşti altceva decât am crede noi că ar trebui să fie Bucureştiul, un oraş modern."

Cetăţenii Capitalei au, la rândul lor, propriile aşteptări, care poate nu coincid în totalitate cu cele ale politicienilor. Faţă de alte ocazii când am cerut părerea oamenilor, volumul şi intensitatea cuvintelor mai puţin frecventabile s-au triplat. Dezamăgirea este mare şi modul de exprimare a ei este foarte intens. Există mai multe nume, unele rostite cu seriozitate, altele pe un ton ironic-dezamăgit, dar am observat că, în continuare, oamenii insistă pentru un candidat independent, care să nu fie legat de un partid şi care să poată colabora cu Consiliul General, indiferent de cine deţine majoritatea în acesta. Nicuşor Dan, Traian Băsescu, Cristian Popescu - Piedone, Ştefan Florescu, directorul Metrorex (oricare ar fi el), Rareş Mănescu, Elena Udrea, Radu Mazăre şi...Sorin Oprescu se află pe o listă scurtă a cetăţenilor.

"Cel mai bine ar fi să rămână postul vacant, poate s-ar fura mai puţin. Oricum, activitatea se va derula din inerţie. Întrebaţi la partide pe cine propun, să vedeţi că habar nu au, Oprescu le convenea la toţi, şi când spun convenea ştiu ei mai bine de ce", ne-a declarat domnul Radu Teodorescu, profesor. " Elena Udrea primar, cu Radu Mazăre adjunct, aceasta ar fi combinaţia ideală. Bucureştiul ar deveni capitala mondială a turismului, o combinaţie între Paris, Las Vegas, Miami şi Chişinău. Sau directorul Metrorex, poate aşa urgentează lucrările la noile magistrale şi scăpăm de şantiere şi gropi", este părerea doamnei Ionela, care consideră alegerile o "mare pierdere de vreme şi resurse". "Traian Băsescu ar fi soluţia ideală, numai să vrea acest lucru. Are o experienţă imensă, are autoritate, ar fi o voce de care cetăţeanul are nevoie", susţine domnul Terteci, pensionar. Calităţile de "gospodar şi dur" ale lui Cristian Popescu Piedone au impresionat, la rândul lor, mai mulţi oameni, care speră ca acesta să lase Sectorul 4 şi să atace Primăria Generală, susţinut de ...generalul Oprea. "Tot Sorin Oprescu va fi principalul candidat. O să vedeţi că îşi rezolva problemele cu justiţia şi cetăţenii o să-i acorde în continuare încrederea", ne-a declarat Sorin Pop, întreprinzător. Când în discuţie intră un candidat independent, Nicuşor Dan este unul dintre numele rostite. Până la finele acestui an, cu siguranţă, numele candidaţilor pentru fotoliul de primar general vor fi cunoscute de către toată lumea.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Basescu, doar el ar putea redresa Bucurestiul! 

    1. corect ... mai are nevoie de inca o casa pe care sa si-o semneze in calitate de primar

      iar fiindca fermier nu se mai poate face la Nana, a pus ochii pe parcul Cismigiu ... lebedele de acolo vor fi bune la cuptor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb