CExN al PSD s-a încheiat

V.D.
Politică / 10 decembrie 2018

CExN al PSD s-a încheiat

Actualizare - Dragnea despre fondul de investiţii: Azi-mâine urmează să fie finalizat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, speră ca ordonanţa de urgenţă privind fondul de investiţii de 10 miliarde de euro pentru comunităţile locale să fie adoptată în prima şedinţă de Guvern.

"Este vorba de investiţii pentru administraţia locală, s-a discutat şi la Neptun, dar bineînţeles că începând din seara aia nu a mai ţinut nimeni minte ce am discutat acolo, că au venit alte subiecte mult mai importante trei luni de zile. În zilele următoare o să vedeţi în detaliu", a declarat Dragnea, după şedinţa CExN al PSD, potrivit Agerpres.

Întrebat de unde vor veni banii, Dragnea a răspuns că din România.

"Este un subiect foarte important, este o chestiune nouă în România şi nu vreau să discut ca alţi colegi de-ai mei despre ce va fi, cum va fi şi dacă va fi. Urmează ca astăzi - mâine să fie finalizat şi sperăm ca în prima şedinţă de Guvern să se adopte ordonanţa de urgenţă şi după care ministrul Finanţelor o să vă explice foarte bine", a adăugat Dragnea.

(E.M.)

------

Actualizare - Dăncilă: Vom avea în proiectul de buget pe 2019 şi un fond de investiţii locale

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că în cadrul CExN al PSD s-a discutat şi despre înfiinţarea unui fond de investiţii locale care să fie prins în proiectul de buget pentru 2019.

"Acest fond de investiţii o să-l avem în bugetul pe 2019. Este vorba de cei 10 S (n.r- zece servicii publice) pe fiecare localitate în parte, fiecare localitate putând avea două proiecte, legate de apă, canal, şcoală, toate aceste lucruri, pe lângă PNDL vrem să facem acest fond de investiţii locale, aşa se numeşte, pe care-l să-l dublăm de o proiecţie financiară, pentru că, chiar dacă ne propunem să facem mai multe lucruri, dacă nu avem o proiecţie financiară nu vom putea realiza acest lucru" a informat Dăncilă, conform Agerpres.

Premierul a răspuns astfel, întrebată dacă în cadrul CExN al PSD s-a discutat şi despre înfiinţarea unui fond de investiţii care ar urma să fie sub umbrela guvernului, "un fond de investiţii de 10 miliarde de euro".

(E.M.)

------

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte astăzi de la ora 14,00, la Palatul Parlamentului.

Social-democraţii ar urma să discute situaţia organizaţiilor din care au plecat parlamentari, şefi de filiale, cum este cazul organizaţiilor de la Braşov şi Caraş Severin, dar şi agenda acţiunilor din perioada următoare, vizând dezbaterea proiectul de buget pe anul viitor care urmează să vină la Parlament şi moţiunea de cenzură pe care opoziţia intenţionează să o depună.

"Trebuie să vedem ce se întâmplă în organizaţiile în care au plecat câţiva colegi, cum e Braşovul, cum e Caraş, deci discutăm chestiuni organizatorice, dar şi chestiuni care vizează activitatea următoare: agenda, program, moţiunea de cenzură, buget", a precizat duminică, vicepreşedintele PSD Florin Iordache.

Joi, premierul Viorica Dăncilă a precizat că va prezenta rezultatele prezenţei Guvernului la Bruxelles.

"Hotărârile se iau în acest for şi este important ca în acest for să luăm anumite hotărâri. Ştiţi foarte bine suntem un Guvern politic, trebuie să le spun şi celor din CExN care au fost rezultatele prezenţei noastre la Bruxelles, la întâlnirea cu Colegiul Comisarilor. Acelaşi lucru l-am prezentat şi domnului preşedinte Liviu Dragnea şi acelaşi lucru vrem să-l prezentăm şi în faţa Comitetului Executiv. Aşa este normal - să facem un raport al activităţii noastre şi al modului în care este pregătit Guvernul pentru preluarea Preşedinţiei, dar şi al faptului că acolo s-a văzut cu adevărat cine are dreptate. Toţi au remarcat că suntem bine pregătiţi, iar Guvernul României este printre guvernele care intră în această Preşedinţie rotativă cel mai bine pregătit", a spus atunci Dăncilă, după o întâlnire cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb