CFA ROMÂNIA: "Estimăm un curs de 4,76 lei pentru un euro, în ianuarie 2019"

A.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 26 februarie 2018

Analiştii CFA România se aşteaptă ca leul să se deprecieze în raport cu euro, în ianuarie 2019, estimările acestora indicând un curs de circa 4,76 de lei pentru moneda europeană, potrivit unui sondaj prezentat de Mihai Purcărea, CEO al BRD Asset Management, în cadrul unei conferinţe de specialitate organizată de Finmedia.

Mai mult decât atât, dintre cei circa 100 de analişti, membri ai CFA România, care au fost chestionaţi în luna ianuarie a acestui an, niciunul nu se aşteaptă la aprecierea leului, în timp ce între un sfert şi o treime dintre respondenţi estimează un nivel de 5 lei pentru un euro.

Totodată, potrivit sondajului, pentru ianuarie 2019, respondenţii au aşteptări negative legate de evoluţia economiei din România.

Mihai Purcărea, care este şi membru în Consiliul de Administraţie al CFA România, a declarat: "În ceea ce priveşte condiţiile de afaceri pentru următoarele douăsprezece luni în România, analiştii se aşteaptă ca acestea să fie covârşitor înrăutăţite (n.r. 63% dintre respondenţi), şi doar 5% văd o îmbunătăţire".

În schimb, sondajul arată că 49% dintre respondenţi estimează că mediul economic global va evolua pozitiv, pentru aceeaşi perioadă.

"Astfel, este clar că sentimentul negativ privind economia României nu vine de afară, ci din interior. Au fost şi momente în trecut, când, în perioada crizei din Grecia, aşteptările erau determinate de extern, când situaţia macroeconomică globală se răsfrângea şi asupra noastră", a explicat CEO-ul BRD Asset Management.

În ceea ce priveşte inflaţia, aşteptările pentru luna decembrie a anului 2018 sunt la 3,71%.

Cursul euro - leu, pentru următoarele şase luni, va fi de circa 4,72 de lei, indică rezultatele sondajului, peste nivelul de 4,6552 de lei, publicat de BNR în data de 23 februarie.

Pentru indicele Robor la trei luni, analiştii au estimat un procent de 2,95%, pentru următoarele douăsprezece luni, superior ultimului nivel afişat de BNR, de 2,09%.

Dobânda la titlurile de stat cu scadenţa la cinci ani se va situa la un nivel de 4,6%, conform sondajului.

Potrivit domnului Purcărea, acest sondaj este realizat de către CFA România, la sfârşitul fiecărei luni. Asociaţia are circa 220 de membri activi, cea mai mare parte lucrând, în special, în zona de investiţii financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb