Chiliman, reţinut pentru complicitate la trafic de influenţă şi constituire de grup organizat

Anticorupţie / 18 iunie 2015

Chiliman, reţinut pentru complicitate la trafic de influenţă şi constituire de grup organizat

Consilierii Vlad Moisescu, Ioana Costescu şi Ion Brad, urmăriţi penal

Actualizare 22:42

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost reţinut de procurori pentru constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, urmând a fi prezentat azi Tribunalului Ploieşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, arată DNA.

În dosar sunt urmăriţi penal Vlad Moisescu şi Ioana Costescu, consilier personal al primarului Sectorului 1, ambii pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de influenţă, iar Ion Brad, consilier local la Sectorul 1 Bucureşti, pentru constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă.

DNA precizează că, încă din 2004, după alegerile locale, la iniţiativa lui Moisescu, a fost constituit un grup infracţional organizat, compus din acesta, Ioana Costescu, Andrei Chiliman şi Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupţie şi asimilate acestora, care să genereze obţinerea unor comisioane cuprinse între 10% şi 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare, de la agenţii economici favorizaţi în câştigarea procedurilor de achiziţie publică, pe parcursul derulării contractelor încheiate cu primăria.

"Suspectul Moisescu coordona grupul infracţional, solicita şi încasa comisioanele, respectiv dispunea cu privire la modalitatea gestionării acestora, suspecţii Costescu şi Brad derulau activităţi de determinare a plăţii comisioanelor şi de încasare a acestora, iar inculpatul Andrei Chiliman, prin prisma atribuţiilor conferite de funcţia sa, garanta favorizarea societăţilor agreate în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor şi ulterior, pe parcursul derulării acestora. Banii primiţi de la reprezentanţii societăţilor comerciale, în modalitatea descrisă mai sus, au fost împărţiţi între suspecţii Moisescu, Costescu, Brad, Chiliman şi filiala unui partid politic, în următoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% partidul respectiv - filiala sector 1", susţin procurorii.

DNA arată că diferenţa de 15% a fost folosită pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentară a funcţionarilor care au sprijinit, în diferite modalităţi, la derularea activităţilor ilicite.

"Concret, grupul infracţional a obţinut de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, beneficiare a unor contracte de lucrări publice (lucrări de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din sectorul 1 al municipiului Bucureşti, inclusiv servicii de supraveghere a lucrărilor prin diriginţi de şantier), sumele de 300.000 lei respectiv 38.481.488 lei. Aceasta din urmă sumă de bani a reprezentat un procent de 10% din plăţile efectuate de către Primăria Sectorului 1 Bucureşti către firma respectivă, în perioada 2007 - 2014, în baza contractelor încheiate cu instituţia publică menţionată", au mai reţinut anchetatorii.

(A.C.)

--------------

Actualizare 22:18 Ioana Costescu, adusă la DNA Ploieşti

Ioana Costescu, o apropiată a primarului sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, a fost adusă, în această seară, la sediul DNA Ploieşti unde este audiată de procurorii anticorupţie, potrivit surselor din presă.

(A.C.)

-------------

Actualizare 20:30

Edilul Sectorului 1 din Capitală, Andrei Chiliman, a fost reţinut pentru 24 de ore de către Direcţia Naţinală Anticorupţie (DNA), potrivit surselor din presă.

(A.C.)

---------------

Actualizare 19:19 Consilierul Ion Brad, adus la DNA Ploieşti, pentru a fi audiat

Consilierul Ion Brad de la Consiliul Local sector 1 a fost adus, în această după-amiază, la sediul DNA Ploieşti, pentru a fi audiat în dosarul în care primarul Andrei Chiliman este suspectat de trafic de influenţă, cauză în care este cercetat şi Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, potrivit surselor din presă.

(A.C.)

-----------------

Actualizare 16:00

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost adus la sediul DNA Ploieşti, el urmând să fie audiat în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, potrivit surselor judiciare.

(A.C.)

-----------

Actualizare 15:19

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost luat cu o maşină a poliţiei de la Aeroportul Otopeni din Bucureşti, au prezentat televiziunile de ştiri.

(A.C.)

---------------

Actualizare 14:00

Procurorii DNA Ploieşti efectuează, azi, percheziţii la locuinţele lui Vlad Moisescu şi Ioanei Costescu în dosarul în care este vizat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, au declarat surse judiciare pentru presă. Surse din sistemul judiciar ne-au declarat că percheziţiile vizează oameni de afaceri.

(Alexandru Costea)

-----------

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează percheziţii la Primăria Sectorului 1, Bucureşti, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor fapte de corupţie şi trafic de influenţă, ne-au spus surse judiciare.

Potrivit surselor judiciare, Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, Bucureşti, este vizat de cercetările procurorilor DNA în dosarul cumnatului lui Victor Ponta.

Surse din Primăria Sectorului 1 ne-au spus că procurorii ridică acum documente din Primărie, iar primarul Andrei Chiliman se află în avion, în drum spre Bucureşti, întorcându-se de la Bruxelles.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa se verifice documentatiile de urbanism ilegale(unele fara aviz de mediu PUD si AC eliberate de Chiliman in ciuda faptului ca PUZ a fost anulat ...cumnata lui Ioana Balaurea are amenda penala pt PUZ Greenfield...

    Subscriu! Multe ilegalitati a comis CHILIMAN in favoarea IMPACT! Le-o fi facut de amorul artei sau din alte motive? Inclin sa cred ca a doua varianta este cea corecta! dar tocmai de aceea Parchetele trebuie sa extinda anchetele in cazul CHILIMAN! Hai cu forta si in Padurea Baneasa! Aer curat, caprioare, veverite(am citat din reclamele dezvoltatorului!)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb