Chimcomplex anunţă noua structură a Consiliului de Administraţie

S.B.
Piaţa de Capital / 1 august 2022

Chimcomplex anunţă noua structură a Consiliului de Administraţie

Preşedintele Ştefan Vuza rămâne singurul reprezentant al acţionarului majoritar

Chimcomplex anunţă astăzi noua structură a Consiliului de Administraţie care va conduce la eficientizarea şi îmbunătăţirea procesului decizional din cadrul companiei şi a guvernanţei corporative.

Membrii Consiliului de Administraţie Chimcomplex sunt lideri în domenii diferite, ce aduc expertiză globală din domeniul industriei chimice, comercial, finanţe şi audit consolidând compania. Doi dintre membrii Consiliului de Administraţie sunt femei şi trei cetăţeni străini.

Alături de Ştefan Vuza, Preşedinte CA aceştia vor stabili strategia companiei şi vor supraveghea implementarea acesteia în perioada august 2022-2023. Totodată pe 12.08.2022 a fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor pentru aprobarea numirii a încă 2 administratori, numărul de administratori mărindu-se de la 5 la 7. Obiectivul companiei este de a atrage mai mulţi experţi necesari unei bune analize în procesul decizional, ştiindu-se că piaţa globală trece prin mari turbulenţe.

"Experienţa internaţională şi cunoştinţele vaste despre industrie şi mediul de afaceri a celor 4 membri independenţi votaţi astăzi, precum şi celor 2 ce ni se vor alătura peste aproximativ 2 săptămâni, se aliniază perfect cu priorităţile Chimcomplex. Sunt încrezător că mărirea numărului de administratori de la 5 la 7 dintre care 6 vor fi independenţi va aduce un aport valoros consiliului nostru, pe măsură ce ne dezvoltăm. Este o premieră în România ca un acţionar majoritar să fie în minoritate (1 din 7) în consiliul companiei sale, asigurând astfel transparenţă actului de administrare. Două femeile puternice şi încrezătoare ni s-au alăturat în boardul Chimcomplex, ceea ce este un alt câştig pentru companie. Cred că senioritatea şi entuziasmul noilor experţi este un avantaj pentru a continua să transformăm compania, astfel încât să încorporăm sustenabilitatea, digitalizarea şi experienţa internaţională în procesele noastre, în planul de investiţii şi practicile corporate", a declarat Ştefan Vuza, Preşedintele Consiliului de Administraţie Chimcomplex.

Dr.ing. Virgiliu Băncilă, Vicepreşedinte Chimcomplex se retrage după 55 de ani de activitate "Vreau

să-i mulţumesc domnului Băncilă, pentru pasiunea şi dăruirea faţă de Chimcomplex şi acţionarii săi. Experienţa şi sfaturile sale în momentele critice ale evoluţiei companiei au fost de nepreţuit pentru consiliu şi pentru mine personal." a mai adăugat Ştefan Vuza.

Cei 4 noi administratori Chimcomplex votaţi astăzi sunt:

Madeline Alexander, administrator persoană juridică, are o experienţă internaţională de peste 30 de ani în audituri şi consultanţă financiară pentru numeroase companii locale sau internaţionale din diferite industrii, inclusiv industria chimică. În ultimii 23 de ani de activitate a fost partener în companii de audit din Big 4 (Deloitte şi KPMG). Doamna Alexander este acreditată ca expert US GAAP şi IFRS în Statele Unite şi România. Este membră a Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR), ASPAAS, CECCAR precum şi Expert Contabil Autorizat (CPA) în Statele Unite ale Americii. Doamna Alexander are cetăţenie română şi americană, iar pe lângă expertiza de nivel mondial în audit, domeniul financiar şi managementul riscului va fi de asemenea, şi dezvoltatorul relaţiilor cu mediul financiar internaţional.

Gabriel Tischer, antreprenor, a condus timp de 20 de ani companii din industrii foarte diferite. Experienţa din ultimii 3 ani în prima sa funcţie din domeniul public, aceea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Sibiu, l-a determinat să-şi dezvolte cariera fiind propus din partea Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu la funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu.

Witold Urbanowski, CEO al CIECH Soda România în ultimii 9 ani, este un specialist cu o experienţă de peste 20 de ani în management operaţional, procese de restructurare şi administrarea afacerilor în domeniul industriei chimice.

Veronica Preoteasa are o experienţă de peste 37 de ani în industria chimică, din care 19 ani în poziţii de management, 10 ani de consultanţă în domeniul poliuretanilor şi antreprenoriat în comerţul şi distribuţia de produse chimice. Dna Preoteasa şi-a dezvoltat expertiza în domeniile cheie ale industriei chimice: marketing, investiţii, crearea şi lansarea de produse de nişă.

De asemenea, compania anunţă că îşi consolidează echipa de consultanţi ai Consiliului de Administraţie prin numirea domnului ing. Nicolescu Petru ca reprezentant al Statului Român.

Sub coordonarea noului Consiliul de Administraţie, Chimcomplex ţinteşte poziţia de lider în toate segmentele de activitate, creştere organică, noi achiziţii, listarea pe bursele internaţionale, continuarea digitalizării şi creşterea sinergiilor dintre companiile grupului CRC.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. CRC va fi din nou o surpriză frumoasă la BVB

    1. Poate peste 2 ani.

    NU INTELEG UN LUCRU, cum se face ca intr-o companie inde statul inca mai are participatie, sa fie numiti 3 administrator straini in board? Cu tot respectful pentru d-ul VUZA, dar chiar nu avem cetateni romani capabili pentru CONSILIUL DE ADMINISTRATIE? Eu nu am auzit vreodata ca un cetatean roman sa fie in board la companie de renume, unde statul detine participatii in SUA sau UE. Dar in ROAMIA ei sunt cei mai competenti, AIUREA...NU ADUC NIMIC SUPERIOR, doar incaseaza indemnizatiile, cand pot fi aici romani, avem destui specialist. IERTATI-MA...dar sunt foarte dezamagit!

    1. mariana Gheorghe ( fostul ceo petrom) e in boardul ING olanda,

      pt romanii , care se cred locuind in gradina maicii domnului, surprise, in realitate locuim intr-o mare de incultura , ca cel de mai sus, analfabeti economici si functional. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb