Chimcomplex SA Borzeşti a anunţat că are pregătite două pachete investiţionale postprivatizare în cazul preluării combinatului "Oltchim".
Astfel, un prim pachet investiţional pregătit de Chimcomplex vizează finanţarea celor 22 de obiective identificate în urma auditului la Oltchim, având scopul să reechilibreze combinatul şi să îl poziţioneze pe un profit real, potrivit reprezentanţilor companiei.
Preşedintele Consiliului de Administraţie al Chimcomplex, Virgiliu Băncilă, a declarat: "Estimarea noastră este că, în şase luni de la preluare, odată cu finalizarea măsurilor de invesţii din primul pachet investiţional, Oltchim va reintra pe o poziţie de echilibru, devenind bancabil".
După acest moment, se va lansa cel de-al doilea pachet investiţional, care atinge, în proiecţiile Chimcomplex, suma de peste 275 milioane de euro.
Virgiliu Băncilă a adăugat: "Aceste investiţii se referă la construirea unor noi instalaţii de etilenoxid, metanol, apă oxigenată sau la repornirea fluxului PVC, investiţii care vor aduce multe schimbări pozitive în funcţionarea Oltchim şi în relaţia acestuia cu mediul înconjurător".
De asemenea, Preşedintele CA al Chimcomplex SA a dat asigurări că salariaţii Oltchim de la Râmnicu Vâlcea vor fi preluaţi integral, iar salariile acestora vor fi preluate şi menţinute.
Domnul Băncilă a spus: "Nu vom reduce niciun salariu, dimpotrivă, ne dorim să creştem salariile tuturor celor care doresc să se implice activ în restructurarea companiei. Vreau să asigur salariaţii Oltchim de faptul că, aşa cum s-a întâmplat şi în 2003, la privatizarea Chimcomplex, aşa vom face şi la Oltchim, în sensul că vom şti să asigurăm cu succes tranziţia de la sistemul de stat la cel privat"..
Chimcomplex a anunţat că va depune o oferta de preluare a activelor viabile ale combinatului Oltchim, urmând să creeze împreună cu acesta Compania Română de Chimie.
Ofertele angajante pentru activele "Oltchim" sunt aşteptate în această lună.
"Eu sunt optimist şi cred în bunele intenţii ale factorilor decizionali, respectiv ale administratorilor judiciari şi ale creditorilor Oltchim faţă de viitorul acestui Combinat, al industriei chimice româneşti, al oamenilor din Râmnicu Vâlcea. Oferta pe care o vom depune este una corectă, sustenabilă, iar faptul că avem resursele umane, know-how-ul şi resursele financiare ar trebui să fie hotărâtor în luarea unei decizii, astfel încât Oltchim împreună cu Chimcomplex să redevină acel etalon al industriei chimice româneşti", a mai spus Virgiliu Băncilă.
Chimcomplex Borzeşti, membră a Grupului SCR, este unul dintre fabricanţii importanţi de produse chimice din România şi Europa de Sud-Est, cu o experientă de peste 60 de ani în industria chimică. Activitatea principală a "Chimcomplex" Borzeşti constă în fabricarea şi comercializarea produselor clorosodice, a clorurilor anorganice, alchilaminelor şi a solventilor organici. Principalele produse sunt soda caustică şi clorul, care se obţin printr-un procedeu modern de electroliză cu membrane schimbătoare de ioni.
1. o sa duduie de bine cu "experienta" lor
(mesaj trimis de anonim în data de 09.06.2017, 04:49)
luam combinatul de la stat si il dam la stat.
e clar ca nu se vrea privatizarea, evolutia ci involutia.
vrem sa fim in Europa doar cu vorba si in conditiile noastre nu cele europene.
PS probabil ca o sa aiba si o echipa de handbal afiliata la sponzorizare.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 09.06.2017, 08:47)
Domnii de la REMAT trebuie sa mai astepte, iar concurenta din vest va mai suferi putin. Suntem doriti in Europa doar cu vorbe. Poate mai scapa si niste fabrici.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.06.2017, 12:16)
Nu e OLT prea mare pt un Chimcomplex cam mititel?
De ce nu e lasat Chimcomplex sa cumpere de pe piata libera actiunile OLT ca doar pretul actual e departe de valoarea reala ?
Sau datoriile OLT depasesc cu mult valoarea de inventar?