Connections, companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, piaţa AeRo, cu simbol bursier CC, încheie anul 2024 cu rezultate financiare solide, consolidându-şi poziţia pe piaţă printr-o marjă de profit brut cu două cifre şi investiţii semnificative în tehnologie şi securitate cibernetică, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.
Anul 2024 a reprezentat un moment de referinţă pentru companie, cu o marjă de profit brut de 10%, pentru prima dată de la listarea pe bursă în 2021. Profitul brut a atins 10,2 milioane RON, iar cel net s-a situat la 8,8 milioane RON.
Veniturile realizate în 2024 au fost de 106 milioane RON, sub estimările iniţiale de 129 milioane RON. Această diferenţă a fost influenţată de retragerea a trei proiecte din pipeline, însă eficienţa operaţională şi capacitatea rapidă de reacţie a grupului au asigurat menţinerea unei profitabilităţi robuste.
"Rezultatele noastre financiare confirmă abilitatea companiei de a naviga într-un mediu economic volatil şi de a ne adapta rapid la provocările pieţei. Creşterea marjei de profit reflectă strategia noastră echilibrată de investiţii şi optimizare a costurilor. În ciuda unor minusuri faţă de veniturile prognozate pentru 2024, am reuşit să ne atingem obiectivele de rentabilitate şi să ne consolidăm poziţia pentru viitor", a declarat Bogdan Florea, fondator şi co-CEO al Connections, conform comunicatului.
Compania a făcut progrese semnificative în AI, fintech şi cybersecurity, adaptându-şi soluţiile la cerinţele pieţei şi optimizând dezvoltarea software internă. În 2024, a fost iniţiat un proiect bazat pe un model LLM (Large Language Model), care, odată finalizat, va genera o creştere de 15% în eficienţa operaţională şi va reduce timpul de răspuns la solicitările clienţilor cu până la 40%.
De asemenea, compania a furnizat soluţii de open banking în Orientul Mijlociu, extinzându-şi astfel prezenţa internaţională şi consolidându-şi expertiza în domeniul fintech.
"Tehnologia şi inovaţia rămân pilonii creşterii noastre. Am investit semnificativ în soluţii bazate pe AI şi securitate cibernetică, iar rezultatele se vor vedea în eficienţa crescută şi în experienţa îmbunătăţită a clienţilor noştri. Ne consolidăm astfel poziţia ca un jucător important în industria noastră", a adăugat Radu Marcu, co-CEO Connections.
Performanţele financiare au fost susţinute şi de o cultură organizaţională puternică, reflectată într-o creştere de 25% a iniţiativelor interne propuse de angajaţi şi o rată de retenţie de 92%. Valorile şi obiectivele companiei au fost clar definite, stimulând implicarea echipei şi contribuind la un mediu de lucru inovator.
Un pilon esenţial al strategiei de motivare şi fidelizare a echipei a fost extinderea programului de acţiuni pentru angajaţi (SOP). AGEA din 27 septembrie 2023 a decis creşterea plafonului SOP de la 3% la 13%, acţiunile rezultate din majorarea de capital sau achiziţionate din piaţă putând fi acordate angajaţilor pe baza performanţei anuale, fără demersuri suplimentare în viitor, potrivit aceleiaşi surse.
În 2024, peste 20 de membri ai echipei au semnat contracte de opţiuni, ridicând numărul angajaţilor acţionari la aproape 30. În 2025, urmează transferul efectiv al acţiunilor, consolidând cultura de ownership, cu efecte pozitive în implicarea directă în succesul companiei.
Privind spre viitor, Connections estimează o creştere a veniturilor cu 20% în 2025, pe fondul cererii tot mai mari pentru soluţiile sale inovatoare. În trimestrul al doilea al anului, compania va marca 20 de ani de activitate, ocazie cu care va lansa noua sa identitate corporativă.
"Succesul nostru este rezultatul direct al unei echipe dedicate, al parteneriatelor strategice şi al încrederii investitorilor. Suntem pregătiţi să valorificăm oportunităţile viitoare şi să continuăm să aducem valoare tuturor stakeholderilor noştri", a concluzionat Bogdan Florea, fondator şi co-CEO Connections.
Din 2025, compania a trecut de la două raportări anuale la patru sesiuni de raportare trimestriale, ca parte din pregătirea pentru trecerea pe piaţa reglementată a bursei de la Bucureşti, pe care emitentul o ia în calcul pe termen mediu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.03.2025, 15:39)
Și acțiunea scade accelerat , în condițiile în care au făcut bvc ul la profit. În condițiile în care are un per de 9. În condițiile în care au zis ca vor da dividend. În condițiile în care 2025 se anunță mai bun decit 2024..
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.03.2025, 15:53)
atunci cumpara tu. Sau poate ai fi vrut sa descarci mai sus.
1.2. unde scade (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Kluivert în data de 10.03.2025, 16:52)
accelerat cocos? eu vad ca sta in zona aia de mult, si nu vad de ce ar iesi.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.03.2025, 16:53)
am cumparat la discount. astept sa anunte bvc si dividend si mai vedem
1.4. Nejustificat (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Nejustificat în data de 10.03.2025, 20:08)
Actiunea a scazut doar azi,dupa parerea mea nejustificat.Dar din 3 ian crescuse 14%.
2. astept
(mesaj trimis de investitor roman în data de 10.03.2025, 22:57)
raportul auditat, momentan doar o urmaresc
3. am vazut
(mesaj trimis de investitor roman în data de 11.03.2025, 10:54)
in presa ca au depus o oferta pentru un contract mare, gen jumate din CA, si erau singurii ofertanti
tot intr-o licitatie seap am vazut ca luasera locul 3 pentru un alt contract deci nu au castigat, e concurenta mare in domeniu, e normal. eu sper ca firma asta sa se profesionalizeze, si in relatia cu bursa si cu investitorii, in ultima vreme vad ca a iesit mai des sa comunice, comunicarea te face cunoscut, faima iti aduce lichiditate (traiasca mr.T), lichiditatea iti aduce piata principala, piata principala iti aduce investitori cu bani