Chimcomplex raportează vânzări de peste 2.2 miliarde de lei şi EBITDA de 480 milioane de lei

D.T.
Piaţa de Capital / 28 februarie 2023

Chimcomplex raportează vânzări de peste 2.2 miliarde de lei şi EBITDA de 480 milioane de lei

Chimcomplex raportează venituri totale de 2.415.212 mii lei, din care 2.385.750 mii lei venituri din exploatare, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, majorarea preţurilor de achiziţie la utilităţi, mult peste cele ale competitorilor direcţi din Uniunea Europeană a avut un impact semnificativ asupra costurilor de producţie, ceea ce a dus la obţinerea unei marje de profitabilitate mai scăzută cu 35%, comparativ cu anul 2021.

Astfel, în perioada ianuarie-decembrie 2022, Chimcomplex a avut vânzări de 2.259 milioane de lei şi veniturile din operaţiuni (EBITDA) de 480 milioane de lei. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut s-a modificat şi structura produselor în cifra de afaceri, crescând ponderea sodei caustice până la 44%, de la 20% în 2021, adaugă sursa.

Europa este piaţa care consumă 92,45% din produsele care se fabrică la Rm. Vâlcea şi Oneşti. În ultimele 12 luni compania a menţinut la un nivel ridicat vânzările pe piaţa naţională şi internaţională chiar dacă aceasta este invadată de produse provenite din zona asiatică, mult mai ieftine.

Cu toate că performanţele financiare sunt mai mici cu 35% Chimcomplex a luat decizia ca începând cu luna iunie 2022 să crească cu 24,3% venitul mediu brut lunar oferit angajaţilor, la 7.150 de lei, de la 5.750 de lei, mai informează comunicatul. Chimcomplex mizează astfel pe creşterea performanţei companiei, prin creşterea şi încurajarea performanţei fiecărui salariat şi menţinerea unui stil de viaţă al acestora peste nivelul altor bresle.

Ştefan Vuza, Preşedinte şi CEO Chimcomplex afirmă că: "Chimcomplex a plătit în 2022 către statul român impozite, taxe şi contribuţii de aproximativ 140 milioane de lei, în creştere cu 3% comparativ cu 2021. În următorii 5 ani intenţionăm să rămânem concentraţi pe proiectele de investiţii care vor conduce la prelucrarea resurselor naturale ale ţării în produse care în prezent se importă sau care se pot exporta.

"Deficitul balanţei comerciale a fost de 34 de miliarde de euro în 2022, din care 14 miliarde de Euro reprezintă importuri de produse chimice. Cu investiţiile pe care le avem în plan vom elimina semnificativ importurile de produse chimice de cca. 5 miliarde Euro şi vom crea şi disponibilităţi pentru export. Totodată investim în tehnologii producătoare de hidrogen verde, energie verde, în instalaţii care absorb CO2, în dezvoltarea producţiei de energie electrică şi termică în centrale de cogenerare şi trigenerare", adaugă CEO-ul companiei.

Chimcomplex şi-a consolidat în 2022 portofoliul de servicii prin achiziţia Sistemplast S.A. Râmnicu Vâlcea, companie localizată pe platforma Oltchim, specializată în furnizarea de soluţii integrate de mecanică, proiectare, construcţie, verificare şi monitorizare lucrări industriale. Totodată, în 2021 Chimcomplex a achiziţionat o parte din activele CET Govora în scopul de a construi o centrală de cogenerare cu o capacitate de aproximativ 108 MW energie electrică şi 85 MW energie termică, pentru asigurarea necesarului anual de energie termică a municipiului Rm. Vâlcea, se mai menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. NU ZICE NIMENI , NIMIC ??? PAI , HAI SA INCEP EU : UMILA MEA PARERE ; E CAM SINGURA COMPANIE DIN DOMENIU , RAMASA IN VIATA IN ROMANIA DE AZI !!! DATORITA CUI ???? A UNUI OM , CONSIDERAT DE O GRAMADA DE LUME : 1 BANDIT !!! 1 EXCROC !!! 1 VECHIO - COMUNIST !!! 1 PROFITOR !!! 1 LACUSTA LACOMA SI INDIVIDUALISTA !!! 1 OM CARE NU DA DIVIDENDE INVESTITORILOR MICI !!! 1 OM , CARE-SI MANANCA DE SUB UNGHII !!! 1 OM ..... 1 OM ...... BUN !!!!!!!!!! POATE CA E !!!!!! DAR , UITE CE A REUSIT SA FACA SI SA DEZVOLTE IN TIMP , MAI TARE CA HERCULE ( VORBA VINE !!! ) , INTR-UN DOMENIU CARUIA I SE CANTA PROHODUL ........... CUM ???? SI PRIN RELATIILE LUI , CA FARA RELATII PE ''''''' UNDEVA '''''' , ESTI MANCAT IN ROMANIA , DACA VREI SA FACI CEVA ............... TOTUSI : PIC CU PIC , SI PAS CU PAS , CHIMCOMPLEX - ul ASTA , TARAT SI CHINUIT , MERGE INAINTE , CU RISCURILE DE RIGOARE ......... DAR , SI PRIN DESTEPTACIUNEA MINTII LUI ......... CA , E UN GENIU IN MATERIE DE CHIMICALE ................ EU PERSONAL , CA ACTIONAR AL ACESTEI SOCIETATI , DORESC CA OMUL ASTA SA MAI TRAIASCA ANI MULTI , AI NAIBII DE MULTI , CAT MAI MULTI , SI SA RAMANA CU MINTEA LIMPEDE SI LA 100 DE ANI !!!!!!!!!!!! UNDE SANT BANII LUI , SANT SI BANII MEI , UNDE MERGE EL CU AFACEREA , V-OI MERGE SI EU ........... NU SE STIE , DE UNDE SARE IEPURELE ............. DACA TOTUL V-A MERGE BINE , DIVIDENDELE SE V-OR MARII , E INTERESUL LUI PRIMAR CA SA DEA ASA CEVA IN VIITOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!! EL , SI AI LUI , STAPANESC DEJA VREO 95 % DIN TOTALUL ACTIUNILOR .............. SPER DOAR , SA NU LE CUMPERE PE TOATE SI SA DELISTEZE COMPANIA ................... IN REST ...................

    1. Ce-ți mai place șaorma...????????????????

      daca ti place asa mult de el,zi te rog sa mai cumpere si niste actiuni IASX ,unde tot el e majoritar,si cu banii IASX cumpara actiuni CRC ,poate acum inverseaza directia si cu banii de la CRC cumpara actiuni IASX,mai face o suveica

      O oda,un in de slava nu ai compus.Hai lasa-ne,asa e normal sa procedeze toti investitorii.Din pacate......

    Felicitări! Patronul este un adevărat român. Îi doresc multă sănătate și prosperitate în afaceri. Ii recomand să cumpere și Petrochimia de la Arpechim, scoasă la vânzare de lichidatorul judiciar. Succes!

    1. Un afacerist curat, cu bani facuti cinstit cand era la gradinita!

      Nu e secu deloc! 

      Ca nu este secu nu este atat de grav, dar am auzit ca nu face inginerii financiare si nu manupuleaza pretul actiunii.

      Asa om curat, mai rar 

    Nu-mi inspiră deloc încredere ! Atâta mută banii dintr-un loc în altul de nu mai ști pe unde sunt! Are societăți cu 0 dividende poate și de 10 ani! Tot timpul si-l iroseste cu astfel de lucruri meschine, după părerea mea, acest avocat,economist,doctor etc

    Eu personal am câștigat mulți bani pe CHOB! Am facut cel puțin 15 tranzacții bazandu-mă pe conjunctura favorabilă a societății, pe lăcomia acționarilor și pe cum e Vuza adică nu merită să păstrezi acțiunile lui ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb