China: 59 de "terorişti" şi 37 de civili ucişi, luni, în provincia Xinjiang

A.C.
Internaţional / 3 august 2014

În total, 59 de "terorişti" şi 37 de civili şi-au pierdut viaţa în conflictele violente care au avut loc luni în Xinjiang, regiune musulmană din nord-vestul Chinei, a anunţat ieri agenţia oficială de presă Xinhua, potrivit căreia alţi 215 "terorişti" au fost arestaţi, scrie AFP, citat de Agerpres.

În plus, 13 civili au fost răniţi în aceste lupte care au avut loc chiar înainte de încheierea Ramadanului, când grupuri de agresori, "înarmaţi cu cuţite", au atacat un post de poliţie şi alte clădiri oficiale în districtul Shache - sau Yarkand în limba uigurilor, principala etnie din regiune-, a adăugat agenţia citată.

La rândul său, un grup pentru apărarea drepturilor uigurilor a făcut cunoscut că s-au înregistrat "circa o sută de morţi şi răniţi".

Patru zile mai târziu, vineri, poliţia a ucis nouă persoane suspectate de terorism în prefectura Hotan, tot în provincia Xinjiang.

Miercuri, Jume Tahir, imamul celei mai mari moschei din China, aflată în Kashgar, un oraş din aceeaşi regiune, a fost asasinat, iar doi dintre presupuşii săi asasini au fost ucişi de poliţie.

Recentele violenţe din Xinjiang vin în continuarea unui atentat sinucigaş comis în luna mai într-o piaţă din Urumqi, capitala provinciei Xinjiang, care a provocat moartea a 43 de persoane, printre care patru agresori, şi peste 100 de răniţi.

Ca reacţie, guvernul a anunţat o vastă campanie de luptă împotriva terorismului care s-a tradus prin condamnări în masă la capătul unor procese expeditive.

Uigurii sunt musulmani turcofoni în parte ostili tutelei Beijingului, iar o facţiune a lor radicalizată se află, potrivit autorităţilor, la originea a numeroase atentate sângeroase comise în ultimele luni în regiune şi în afara ei.

Grupuri pentru apărarea drepturilor omului sunt de părere că politica represivă urmată de Beijing împotriva culturii şi religie uigurilor alimentează tensiunile şi violenţele din provincia Xinjiang.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb