China a contestat la OMC tarifele impuse de SUA

Ziarul BURSA #Internaţional / 30 ianuarie 2019

China a declanşat, ieri, procesul oficial de contestare la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a tarifelor impuse de Statele Unite pentru importuri de produse chinezeşti în valoare de 234 de miliarde de dolari, acuzând partea americană că blochează numirea unor judecători care să judece această cauză, transmite Reuters.

Un diplomat chinez în domeniul comercial a afirmat, la o reuniune a OMC, că statul chinez a solicitat în aprilie 2018 ca o comisie de experţi să judece plângerea sa. Plângerea are rolul să blocheze tarifele impuse de SUA importurilor din China, în războiul comercial declanşat de preşedintele american Donald Trump.

"Aceasta este o încălcare flagrantă a obligaţiilor Statelor Unite în cadrul acordurilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi reprezintă un atac sistemic la sistemul comercial multilateral", a afirmat reprezentantul chinez, potrivit News.ro.

"Dacă Statele vor avea libertatea să continue încălcarea acestor principii fără consecinţe, atunci viabilitatea acestei organizaţii în viitor este în mare pericol", a continuat oficialul chinez.

În iunie 2018, Statele Unite au început să impună tarife suplimentare de 25% pentru importuri din China de 34 de miliarde de dolari şi au aplicat tarife suplimentare de 10% pentru importuri de 200 de miliarde de dolari, în septembrie.

China a aplicat la rândul ei tarife pentru produse americane.

Oficialul american prezent la reuniunea OMC a spus că China foloseşte sistemul OMC pentru a-şi proteja politicile care distorsionează comerţul şi că aceasta dăunează sistemului comercial mondial prin politici de transfer forţat de tehnologie, extrem de incorecte şi care distorsionează comerţul.

Cazul Chinei, ca şi altele lansate recent, ar putea deveni imposibil de rezolvat din cauza unei acţiuni a Statelor Unite care a blocat numirea de judecători pentru audierea contestaţiilor în disputele comerciale.

Washingtonul afirmă că judecătorii au încălcat în mod curent procedurile OMC şi şi-au depăşit mandatul. Partea americană şi-a reiterat luni această poziţie, în timp ce China şi alte 70 de state membre ale OMC şi-au reiterat apelul ca SUA să înceteze blocarea numirii judecătorilor.

În Curtea de Apel a OMC, cea mai înaltă instanţă a OMC, mai există trei judecători, iar doi dintre aceştia vor demisiona în decembrie. Regulile OMC prevăd ca apelurile să fie judecate de trei judecători.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb