Chiriţoiu: "Ne temem că retailerii se vor înţelege între ei să păstreze în profituri reducerea TVA"

Alexandru Costea
Macroeconomie / 11 mai 2015

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat, azi, că se teme ca în această perioadă să nu apară înţelegeri între magazine, lanţuri de magazine şi între producători care să încerce să păstreze în profiturile lor reducerea TVA la 9% la alimente începând cu 1 iunie, transmit surse din presă.

Bogdan Chiriţoiu a declarat la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce monitorizează preţurile, iar dacă vor fi indicii că sunt înţelegeri ilegale între producători şi/sau magazine vor fi făcute investigaţii.

"Guvernul ne-a solicitat să monitorizăm ce se întâmplă în această perioadă cu ocazia reducerii TVA. Ne e teamă că pot să apară înţelegeri între magazine, între lanţuri de magazine, între producători, care să încerce să păstreze în profiturile lor reducerea TVA. Monitorizăm şi vrem să vedem ce s-a întâmplat cu nivelul preţurilor după ce Guvernul a făcut anunţul cu reducerea TVA şi să vedem după 1 iunie în ce măsură se transmite reducerea de TVA în preţul la raft. Dacă vor fi indicii că sunt înţelegeri ilegale între producători şi/ sau magazine vom deschide investigaţii", a spus Chiriţoiu.

El a adăugat că instituţia pe care o conduce nu va putea prinde toţi "corupţii şi hoţii".

"Important este să prindem destui şi să dăm amenzi suficient de mari astfel încât oamenii să se gândească de trei ori înainte de a încălca legea", a subliniat Bogdan Chiriţoiu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. LIpsa de continuitate, de lipsa de viziune pe termen mediu-lung duce la o auto-protectie naturala a comerciantilor, care se va manifesta cu siguranta in preturi si in atitudinea fata de consumator. Pai de ce sa nu-si puna deoparte ceva, pentru vremuri mai grele? Vremuri mai grele care sunt evidente datorita lipsei de strategie si continuitate a administrarii fiscale, bineinteles. Si asta face acum toata lumea, dupa criza prin care am trecut si trecem. Si nu s-a terminat, pentru ca nu se fac investitii, iar liberalismul este lovit din toate partile. Liberalismul vazut ca cel care creeaza micile afaceri, care detensioneaza problema somajului mascat. Liberalismul pe care s-a bazat toata lumea dezvoltata si care a dus la niveluri de trai ridicate in lume si care a pastrat o forma naturala de patriotism. Nu la noi, care am fugi toti (cei care mai pot) pentru o lume mai buna si mai civilizata, mai echilibrata adica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb