Chiţoiu: Restanţa salarială pe septembrie pentru angajaţii Oltchim, achitată începând de astăzi

ANA ZIDARU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 noiembrie 2012

Chiţoiu: Restanţa salarială pe septembrie pentru angajaţii Oltchim, achitată începând de astăzi

Combinatul va fi repornit la 65% din capacitate în decembrie, cu ajutorul băncilor creditoare

Restanţa salarială aferentă lunii septembrie pentru angajaţii Oltchim va fi achitată începând de mâine, iar restanţele pe octombrie vor fi plătite la finele lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie, a anunţat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

Daniel Chiţoiu a declarat, ieri, că s-a negociat cu băncile creditoare ale Oltchim şi, pe lângă plata restanţelor salariale, încă trei secţii ale societăţii vor reporni în următoarele zile, iar până la mijlocul lui decembrie combinatul va atinge 65% din capacitatea de producţie: "În cadrul negocierilor purtate sub coordonarea vicepremierului Florin Georgescu cu băncile mari creditoare, putem să asigurăm, în perioada imediat următoare, finanţarea repornirii activităţii la Oltchim. De asemenea, avem în vedere ca până la mijlocul lunii decembrie să ajungem la 65% din totalul capacităţii de producţie la Oltchim, urmând ca la sfârşitul lunii noiembrie - începutul lunii decembrie să asigurăm şi plata restanţelor pe luna octombrie, până atunci rezultând banii din primul ciclu de fabricaţie de la Oltchim".

Premierul Ponta a adăugat că privatizarea Oltchim s-a convenit cu FMI în februarie, înaintea instalării actualului Guvern, iar combinatul a fost preluat cu datorii de 500 milioane euro, care, potrivit premierului, ar fi rezultat în urma unor fraude şi hoţii ale foştilor guvernanţi: "Vreau să vă rog să-i înţelegeţi pe oameni şi să le dăm lucruri concrete referitoare la perspectiva Oltchimului. Nu cred că trebuie pedepsiţi în vreun fel sau acuzaţi oamenii de la Oltchim pentru hoţiile şi tupeul lui Blaga, Videanu, Dan Diaconescu şi toată gaşca care a căpuşat Oltchim".

Premierul a arătat că aşteaptă ca instituţiile statului să îşi facă datoria în privinţa sesizărilor de fraude şi încălcări ale legii la Oltchim.

Aproximativ 300 de salariaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, ieri, pentru a treia zi consecutiv, în faţa pavilionului administrativ, cerând ca premierul Victor Ponta să vină să le explice de ce Guvernul nu şi-a onorat promisiunile.

Potrivit Agerpres, combinatul Oltchim ar putea funcţiona, de la sfârşitul acestei săptămâni, la o capacitate de producţie de 30%, a declarat liderul protestatarilor, Corneliu Cernev.

Domnia sa a precizat: "Protestele am putea spune că sunt suspendate începând de astăzi (n.r. ieri) după ce conducerea ne-a informat că joi vor fi achitate salariile pe luna septembrie, iar până la sfârşitul lunii vor fi plătite şi restanţele aferente lunii octombrie. La acestea se adaugă şi drepturile cu privire la concediul de odihnă şi s-au virat în conturile CAR-ului suma de 6 miliarde lei vechi pentru nevoile oamenilor. În aceste condiţii ne-am oprit din protest, mai puţin cei şase grevişti ai foa-mei care au declarat că vor renunţa la această formă de protest numai după o discuţie cu Victor Ponta".

Domnul Cernev a mai spus că, în cursul zilei de ieri, urma să fie repornită Secţia de Propenoxid, urmând ca până vineri să mai funcţioneze alte două secţii ale combinatului, Polieteri şi Sinteze organice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb