CHRISTINE LAGARDE, FMI: "Economia mondială ar putea rămâne blocată într-o perioadă prelungită de creştere redusă"

Elena Deacu
Macroeconomie / 9 aprilie 2015

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, avertizează asupra riscului unei creşteri economice mediocre, care ar putea deveni "noua realitate", lăsând milioane de persoane fără un loc de muncă şi crescând riscurile la adresa stabilităţii financiare globale, transmite Reuters.

"În urmă cu şase luni am atras atenţia asupra riscului unei noi mediocrităţi, o creştere economică slabă pentru o perioadă lungă de timp. Astăzi trebuie să împiedicăm ca această nouă mediocritate să nu devină noua realitate", a spus Christine Lagarde.

Într-un discurs ţinut la Atlantic Council, înaintea reuniunilor de primăvară ale Băncii Mondiale şi FMI care vor avea loc săptămâna viitoare, Christine Lagarde, a estimat că în acest an economia mondială va înregistra o creştere similară cu cea de anul trecut, 3,3%, un avans care, potrivit directorului FMI, nu este suficient pentru a şterge pagubele provocate de recesiunea globală.

Potrivit directorului general al FMI, economiştii Fondului se aşteaptă la o creştere economică mai robustă în SUA şi Marea Britanie, precum şi la o îmbunătăţire a perspectivelor pentru zona euro. În schimb, FMI şi-a înrăutăţit estimările pentru multe economii emergente, inclusiv China, Brazilia şi Rusia. FMI urmează să publice marţea viitoare noile sale prognoze privind evoluţia economiei mondiale.

Christine Lagarde a mai spus că riscurile financiare la adresa economiei globale sunt în creştere, din cauza dobânzilor foarte mici, şi în unele cazuri chiar negative, care îi determină pe investitori să-şi asume riscuri mai mari şi pot conduce la supraevaluarea unor active. Cu toate acestea, directorul FMI crede că Banca Centrală Europeană şi Banca Japoniei ar trebui să continue politicile lor monetare relaxate, iar ţările care au spaţiul bugetar necesar ar trebui să cheltuie mai mult pentru stimularea cererii, inclusiv pentru infrastructură.

Lagarde a cerut totodată o creştere a colaborării cu noile instituţii financiare regionale, cum este Asian Infrastructure Investment Bank propusă de China, precum şi pentru reforma drepturilor de vot la FMI pentru a da economiilor emergente o putere de vot mai mare în cadrul instituţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb