CIA: Inspectorul general demisionează la sfârşitul lunii ianuarie

E.D.
Internaţional / 6 ianuarie 2015

Inspectorul general al CIA, David Buckley, care a investigat o dispută între agenţie şi Congresul american cu privire la gestionarea informaţiilor privind activităţile CIA de detenţie şi interogare, va demisiona la 31 ianuarie, informează agenţia, potrivit Reuters.

Agenţia a transmis într-un comunicat că David Buckley, care a servit ca inspector al agenţiei timp de peste patru ani, părăseşte agenţia pentru "o oportunitate apărută în sectorul privat". Surse oficiale din CIA şi Congres au declarat că plecarea lui nu are legătură cu politica sau activitatea sa de investigaţie.

Biroul lui Buckley a întocmit în luna iulie anul trecut un raport cu privire la o dispută între CIA şi Comisia pentru Servicii Secrete a Senatului american. Raportul a constatat ca unii angajaţi ai CIA au 'acţionat într-un mod care încălca' o înţelegere între agenţie şi comisie privind accesul la o reţea de computere special creată pentru schimbul de informaţii privind implicarea CIA în tratamente dure aplicate militanţilor capturaţi.

Potrivit raportului, directorul CIA John Brennan s-a plâns în urmă cu un an conducerii Comisiei, în fruntea căreia se afla pe atunci senatoarea democrată Dianne Feinstein, că anchetatori ai Senatului au obţinut documente la care nu ar fi trebuit, în opinia agenţiei, să aibă acces. Ulterior, potrivit unui comunicat al agenţiei, Feinstein şi-a exprimat îngrijorarea că ofiţeri CIA au acţionat în mod abuziv atunci când au căutat în reţeaua informatică pentru a localiza documentele.

Biroul lui Buckley a transmis un raport cu privire la această anchetă Ministerului de Justiţie, care a refuzat să deschidă o anchetă în acest caz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb