Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul a urcat cu 17,3% în primele 11 luni din 2007

CP
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 11 ianuarie 2008

Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul, care exclude vânzările de autovehicule şi motociclete, a urcat în primele 11 luni ale anului trecut cu 17,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2006, susţinută în special de avansul puternic al vânzărilor de produse alimentare, a anunţat, ieri, Statistica.

Creşterea cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul cu 17,3% în primele 11 luni ale anului trecut a provenit în special din vânzarea de mărfuri alimentare, băuturi şi tutun, care a avansat cu 27,7%, în timp ce vânzările de produse nealimentare au urcat într-un ritm uşor mai temperat, de 7,8%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, fără autovehicule şi motociclete, a urcat în luna noiembrie 2007 cu 1,7% faţă de luna precedentă, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). În luna noiembrie, vânzările de produse nealimentare au crescut cu 19,7% faţă de octombrie, în timp ce vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 16,8% faţă de luna precendentă.

Afacerile comerciale, care exclud comerţul cu autovehicule şi motociclete, au sporit în luna noiembrie a anului trecut cu 17,8% faţă de luna similară din 2006, susţinute de vânzarea de produse alimentare, băuturi şi tutun (+28,2%), vânzările de produse nealimentare avansând cu 9,2%.

Cifra de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor şi comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule a înregistrat o creştere cu 25,9% în primele 11 luni ale anului trecut faţă de aceeaşi perioadă din 2006. Avansul din acest interval a provenit în special de la creşterile înregistrate din vânzările de carburanţi (+52,8%), în timp ce afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au sporit cu 14,3%.

În luna noiembrie din 2007, la capitolul comerţului cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor şi comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule, cifra de afaceri a înregistrat o creştere cu 29,7% faţă de luna similară din 2006. Această creştere a fost motivată în special prin avansul comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule (+41,6%), creşterea comerţului cu autovehicule şi motociclete fiind de 24,1%.

Comparativ cu luna precedentă, cifra de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor şi vânzarea de carburanţi a urcat cu 26,5% în noiembrie, ca urmare a avansului cu 65,8% al vânzărilor de autovehicule şi motociclete, în vreme ce comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule a scăzut cu 13,5%.

"Activitatea de servicii de piaţă pentru populaţie în luna noiembrie 2007 a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,6% mai mică comparativ cu luna noiembrie 2006, 2006, determinată în principal de activitatea jocurilor de noroc (-29,3%). Creşteri semnificative au avut loc la activitatea hotelurilor şi restaurantelor (+32,2%)", se mai arată în comunicatul Statisticii.

Volumul cifrei de afaceri la capitolul servicii de piaţă pentru populaţie a crescut uşor - cu 1,7% - în primele 11 luni ale anului trecut faţă de perioada similară din 2006.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb