Ciolacu: "Este datoria noastra faţă de toate victimele să nu uităm abuzurile regimurilor totalitare"

T.B.
Politică / 9 noiembrie 2023

Ciolacu: "Este datoria noastra faţă de toate victimele să nu uităm abuzurile regimurilor totalitare"

Premierul Marcel Ciolacu transmite un mesaj, joi, cu ocazia Zilei internaţionale de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului, subliniind că Guvernul României rămâne angajat în combaterea terorismului, antisemitismului, xenofobiei, radicalizării, rasismului şi a oricăror forme de extremism, informează agerpres.ro.

Potrivit sursei menţionate, Premierul aminteşte că în urmă cu 85 de ani a avut loc "cea mai întunecată noapte" din istoria recentă a Europei, Noaptea de Cristal: "Operaţiunea, care a început în Berlin, a dus la arestarea a zeci de mii de evrei cărora le-au fost confiscate şi distruse proprietăţile şi lăcaşele de cult. Acest pogrom a adus după sine încălcări repetate ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale, abuzuri şi cruzimi greu de imaginat. În acelaşi timp, 9 noiembrie semnifică eliberare, finalul suferinţelor şi al abuzurilor. În 1989, Zidul Berlinului cade, Cortina de Fier se dărâmă, iar întreaga lume poate privi, dincolo de limite, spre un viitor prosper, consolidat pe valori şi principii democratice", transmite Marcel Ciolacu.

Conform agerpres, Ciolacu a adăugat: "Este datoria noastră faţă de toate victimele să nu uităm abuzurile regimurilor totalitare. Sacrificiul lor trebuie păstrat în memoria colectivă ca temei pentru libertatea de care ne putem bucura în zilele noastre. (...) Evenimentele recente, respectiv atacurile teroriste asupra cetăţenilor şi teritoriului Statului Israel, ne demonstrează, din păcate, că lupta noastră împotriva acestor curente extremiste şi deosebit de periculoase trebuie intensificată cu acţiuni şi măsuri concrete, pentru a nu mai permite niciodată ca astfel de incidente sa aibă loc", se mai arată în mesaj.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Zise el ca exponent al partidului-stat ce nu are opoziție.

    Acum s a gasit si ziua asta comemorativa ,cand Israelul executa carpet bombing in Gaza ?! Chiar daca un grup armat terorist din Gaza a reusit sa aduca ceva arme in fasia Gaza care era sub blocada ( cum s a putut asta ?) in nici un caz nu se compara cu inzestrarea si forta exploziva a armatei israeliene .! Nu va faceti iluzii ca lobby ul puternic al evreilor vor renunta sa aduca aminte tuturor de suferinte trecute indurate de civili neinarmati ,vulnerabili si supusi epurarilor in urma acuzatiilor nefondate ,asa cum a fost cazul cu evreii sub regimul nazist . Mai e putin si ajungem la comemorarea altor progromuri la care s a ajuns prin subordonarea tarii unui regim opresiv (nazist) . Carol al doilea a injugat tara catre nazisti ,iar crimele ,pogromurile si persecutia evreilor au ajuns in carca generalului (aviz la alti generali ,sa nu pateasca la fel intr un context actual foarte asemanator ). Sa vedeti atunci pozitionari .

    Cu 'antivacinistii', dujmanii boborului, ce faceti?

    1. le da covrigi toxici cu ARNm :)))

    limitarea cash-ului nu era o masura totalitara si IMPOTRIVA ACTUALEI CONSTITUII ???

    demolarea fiscala a imm-urilor si capitalului romanesc nu e un atentat totalitar la stabilitatea economica a tarii ?  

    te tin eu minte la vot, banditule! sunt cu ochii pe tine banditule!  

    Ban.Cher.Vali 

    1. Degeaba. Toti se scalda in aceeasi mizerie. Orice ai vota, iese doar partidul unic ce sta in genunchi la jegurile bruxeleze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb