Ciolacu: "Limitarea plăţilor cash - măsură propusă de la ANAF pentru combaterea evaziunii"

T.B.
Politică / 6 noiembrie 2023

Ciolacu: "Limitarea plăţilor cash - măsură propusă de la ANAF pentru combaterea evaziunii"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că măsurile privind limitarea plăţilor cash vor fi analizate în continuare în aşa fel încât lumea să nu fie afectată şi a precizat că acestea au fost luate urmare a unor propuneri venite din partea unei echipe tehnice de la ANAF în vederea combaterii evaziunii fiscale şi nu a fost o propunere politică, informează agerpres.ro.

Conform sursei menţionate, premierul a fost întrebat, luni, pe subiectul limitării plăţilor în cash şi dacă se va renunţa la plafoanele anunţate în acest sens: "Este prima întâlnire cu băncile, pe urmă o să am întâlnirea cu IMM-urile. Nu e vorba de renunţare, este vorba să nu fie lumea afectată. Nu ştiu dacă modificarea plafoanelor este cea mai bună soluţie. Este o problemă la micii întreprinzători (...) cu plăţile cash, să nu se facă cozi interminabile la bancă, cred că nimeni nu-şi doreşte acest lucru, de asta vreau să stau de vorbă şi cu IMM-urile. Şi cred că pe grupe de produse, adică electrocasnice, lucruri necesare în gospodărie, să nu îngreunăm viaţa oamenilor ", a declarat Marcel Ciolacu, luni, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al Partidului Social Democrat.

Potrivit sursei citate, el a precizat că măsurile privind plăţile cash au fost propuse de o echipă tehnică de la ANAF: "Mi s-ar fi părut jenant ca eu, prim-ministru, să ies şi să critic propunerile unor experţi de la ANAF, nu a fost o propunere politică. Avem cea mai mare evaziune din Europa. Vorbim despre ea, dar nu vrem să luăm nicio măsură. Ministrul de Finanţe a venit şi a spus: 'echipa tehnică de la ANAF a venit cu aceste propuneri'. În acel moment, în coaliţie nu am văzut nicio voce. Cu adevărat, ştiţi la fel de bine ca şi mine, dar la fel de bine ca şi mine trebuie să ne hotărâm ce vrem să facem cu România. (...) Dacă vreţi ca nimeni să nu ia nicio măsură, doar să vorbim în continuare de cea mai mare evaziune din Europa... Cu alte cuvinte, sunt lucruri îndreptăţite care au apărut în spaţiul public şi trebuiesc gândite şi analizate, dar prioritatea mea este combaterea evaziunii fiscale. Vom vedea după discuţia cu băncile, de asta am discuţia la ora 17.00, să avem o perspectivă împreună", a declarat Ciolacu, informează agerpres.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. propusad guvern ca sa prabuseasca/tempereze deficitul.

    oamenii cu cash in "mana" observa mai usor cum te custa cu doua caramizi de lai mai mult acelasi serviciu sau bun. 

    limitam cashul ca sa nu se sperie consumatorul de "bani". 

    cu cardul iluzia avutiei e mai faina.... doar cifre... nu le palpezi, manuiesti,, socotesit pe hartie caiet... aplicatie de buget... sau pe balanta de "active pasive" a familiei... 

    e bun pentru afaceristi... limitarea cashului in circulatie... vor creste preturile sa servicii... si bunuri in fata... mai als ca gov a limitat de acum cashul... de fica crashului in fata a dolarului pe dxy... care stim ce inseamna pentru romania si ei... cat si pentru cetateni de rand... stim ca au mai fost "atentate" ale dolarului la lei/in romania.... 

    s-au lasat cu exoduri... si bank run... 

    s c c r e t 

    ma mir ca nu a propus anaf niste controle la averile de politicieni, sefi de agentii, de firme de stat, interlopi ca sa mai micsoram evaziunea fiscala si hotia.

    penibil om , dupa ce ca e cum e , e si laș , nu eu , anaful . pai tu momaie ce faci acolo in afara de scenete de teatru din cand in cand ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb