Ciolacu: "Nu este cazul să ne pregătim de război"

F.D.
Politică / 26 ianuarie

Ciolacu: "Nu este cazul să ne pregătim de război"

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat vineri la Baia Mare că "nu este cazul să ne pregătim de război", precizare făcută în contextul unor declaraţii lansate în Marea Britanie despre posibilitatea producerii unui război în Europa generat de Rusia, relatează Agerpres.

"Nu este cazul să ne pregătim de război", a spus Marcel Ciolacu într-un răspuns scurt la întrebările adresate de jurnalişti despre reacţia României în acest context.

Miercuri, şeful Statului Major al armatei britanice, generalul Patrick Sanders, a făcut apel la "antrenarea şi echiparea unei armate a cetăţenilor" în faţa riscurilor de conflict, citând ca exemplu măsurile luate de o serie de ţări europene pentru a se consolida în faţa "ameninţării ruse", relatează France Presse.

Generalul Patrick Sanders consideră că este "esenţial şi nu doar de dorit" să fie luate "măsuri pregătitoare în vederea plasării societăţilor noastre pe picior de război dacă va fi nevoie".

"Aceasta este o acţiune care trebuie să mobilizeze întreaga naţiune", a subliniat el. "Ucraina ilustrează faptul că armatele regulate încep războaiele, dar armatele de cetăţeni le câştigă", a declarat generalul britanic.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. sa ne pregatim de pace ca doar e liniste in jur .

    1. exact. cu asa "lideri" putem dormi linistiti

      După îndemnul:

      Așezați-vă liniștiți pe locurile voastre ... 

    nu pt ca psd abia asteapta sa fim iar afiliati la urss. ce razboi, vor intinde covorul rosu la putler

    bula de pe uraniu spune alta treaba.

    s c c r e t 

    Merg specialii la rezbel ca au pentru ce!

    tot unul sus-pus a zis ca la noi nu vine niciodata criza.

    trebuie pariat contra? ce cota ar avea? 

    La noi te frige aproapele, ce pretentii sa mai ai de la rusi.

    1. Ai dreptate . Pai vedem ce au facut cu Ucraina prietenii nostrii .Dupa ce Ucrainienii au ales in fruntea tarii lor un actoras caruia ia placut razbelu,tara lui a pierdut 20% din teritoriu,jumatate dintre cetateni au luat drumul bejeniei,iar acum prietenii actorasului care au zis ca o sa il sprijine,au dat bir cu fugitii. Romania,atata timp cat este in NATO si are PARTENERIaT STRATEGIC cu AMERICA,nu v-a fi ATACATA de nimeni niciodata, Degeaba incearca niste GENERALI OFILITI si niste televiziuni sa sperie romanii cu rusia.Una este sa fie membra NATO si alta este sa fii mintit ca vei fi si tu primit in NATO. Lasatii pe acesti VISATORI de RAZBOI si ocupativa de ROMANI domnule CIOLACU. Ascultati vocea poporului,ca iata unde ne-au dus TRADATORII de DREAPTA care au condus ROMANIA in cardasie cu STRAINII care ne vor asazisul bine. Daca nu puteti sau nu vreti,plecati de la putere si datile ROMANIA pe mana celor de dreapta sin in doi ani,vom fi mai rau ca UCRAINIENII.!

    Razboiul este departe...prea departe ca sa-l vada si Ciolacu.

    Romane poti dormi linistit, PSD si Ciolacu vegheaza pentru tine.  

    1. Fix așa voi face! Alta întrebare!

    nu ataca nici o rusie si nici ceilalti dar daca se intimpla cine ataca primul pierde ca nu are sustinere in primul rind al propriului popor dar nici international , generalii bat cimpii ca si atunci cind ziceau ca ucraina cistiga . nu mai speriati lumea , daca luam rusia ca agresor al nato si ataca cu proiectile numai fara invazie care este scopul? nu are nici o logica in plus este servita in acelasi mod iar o invazie terestra chiar si al micutei moldove va fi condamnata de toata lumea, moldova nu face parte din lumea rusa si se lasa cu ultimatum de retragere , ucraina este un caz singular si exceptional , pe de alta parte daca nato ataca rusia atunci rusia va avea mare sustinere mai ales interna si mina libera sa foloseasca orice si bineinteles ca china este alaturi in acest caz, este razboi de aparare

    Ne-a atacat cineva de ne tot pregatim de razboi ? , asa-i cand nu vezi barna din ochii tai !

    Razboiul a secat de puteri atat Ucraina cat si Rusia, agresiune directa din partea rusa nu poate fi pentru 20 de ani (pareri de experti militari americani). Romania nu are de ce intra in discursul acesta amenintator din partea UK si SUA ca nu avem probleme cu partile sii nici putere sa rezolvam ceva acum la spartul targului. Categoric posturile acestea amenintatoare sunt parte dintr un fel de negociere intre Nato si lRusia, si sunt interese in UK sa impinga pe altii in razboi si ei numai cu... posturile si vanzarile de arme. Acest atac preconizat al Rusiei e drobul de sare..... global!

    Nu suntem amenintati ,si s au facut deja unele eforturi de inzestrare a armatei si de crestere a numarului militarilor . Eu cred ca e corecta echiparea cu drone ,cu radare cu lansatoare de rachete , nave sau drone navale si artilerie . Insa aceasta inzestrare si modernizare a armatei trebuie facuta dupa bugetul Romaniei si dupa concluziile care se impun pentru armata daca urmareste evolutia razboiul din Ucraina .Chiar daca razboiul e la granita ,si trebuie adusa la zi armata ,nu trebuie sa uitam ca razboaiele sunt datorate regimurilor dintre tari ,politicienilor care se arunca in aranjamente si aliante riscante care duc la razboi (si vedem tot mai multe exemple in Africa de razboaie civile tot din lipsa respectului pentru democratie ). Domnul Tilvar s a aruncat la tancur Abrams (fara sa stie ca sunt pe combustibil special si f f scumpe ) s a propus cumpararea de avioane F35 desi carnetul de comenzi nu permite sa fie livrate pina se termina razboiul din Ucraina . Indiferent de climat ,sa ne pastram calmul si sa nu ne bagam singuri in conflicte care nu ne apartin si unde ura clocoteste de zeci de ani si nu poate fi oprita ! Pentru ca d Ciolacu a observat corect : nu ne ameninta nimeni ,numai Geoana are niste obligatii ale lui si vrea sa ajunga neaparat presedintele Romaniei .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb