Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că statul trebuie să intervină ''curajos'' pentru a stabili măsuri pentru populaţie în contextul actualei crize energetice "majore", conform Agerpres.
"Este evident că suntem într-o criză energetică majoră, în afară că loveşte consumatorii casnici, loveşte întreaga industrie românească. Nu este numai România în această situaţie, e întreaga Europă şi nu numai, dar am văzut şi măsuri care s-au luat şi în Marea Britanie, unde s-a naţionalizat, şi în Franţa, unde s-a impus la companiile de stat ... Deci, este un moment în care statul trebuie să intervină curajos. Ne-am luat două luni, întreaga coaliţie, în principal Guvernul şi ministrul Energiei, să venim pe urmă, de la 1 aprilie, cu ce va urma. Rămân la părerea personală că preţul de la 1 aprilie va trebui reglementat. (...) Pe o perioadă de şase luni, legea ne lasă să facem acest lucru", a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului.
Întrebat de ce a renunţat PSD la propunerea privind scăderea TVA la energie electrică şi gaze naturale, el a spus: "Pentru că soluţia găsită este o reglementare mult mai bună şi oricum este un efort bugetar suficient de mare şi, cel puţin, pe zona de energie electrică facturile la consumatorii casnici sunt aproape la fel ca anul trecut. Mai mult, ne-am extins şi la IMM-uri şi la toată industria alimentară".
Ciolacu a susţinut că măsurile care au fost stabilite în coaliţia de guvernare cu privire la preţurile la energie electrică şi gaze naturale sunt suficiente pentru următoarele două luni.
"Consumul mare este în perioada iernii, în zona de gaze. În primul rând, trece iarna în aceste două luni şi am înţeles şi eu de la specialişti că preţul la gaze începe să fie mai mic", a afirmat liderul PSD.
El a fost întrebat dacă ANRE şi-a făcut treaba în ultima vreme şi dacă ar fi de acord să fie schimbată conducerea instituţiei, aşa cum au solicitat liberalii.
"Mie nu mi-a solicitat nimeni schimbarea conducerii. Haideţi să vedem adevărul. În opinia mea, cred că avem o mare problemă cu cei care au emis în mod eronat, voit sau nevoit, 2.200.000 de facturi. Nu ştiu dacă ANRE trebuie să urmărească facturile. Mai mult, s-au emis două luni la rând, avem 4.400.000 de facturi emise greşit. Cred că acolo ar trebui căutat exact cine este de vină", a concluzionat Marcel Ciolacu.
1. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 19.01.2022, 21:02)
...
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.01.2022, 00:01)
Care stat "sa intervina curajos", Ciocolacule? Cel de drepti pe care-l slugaresti si tu?
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.01.2022, 09:21)
Ce trepadusi conduc, mă întreb la ce nivel de înțelegere sunt, clasa V e mult?