Ciolacu: "Vom crea o conectare instituţională între Primăria Generală şi Guvernul României"

F.D.
Politică / 19 septembrie

Ciolacu: "Vom crea o conectare instituţională între Primăria Generală şi Guvernul României"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că va fi creată "o conectare instituţională" între Primăria Generală şi Guvernul României, relatează Agerpres.

Şeful Executivului a precizat că în urma întâlnirii avute cu primarul general va discuta cu ministrul Justiţiei şi cu cel al Dezvoltării pe tema unui material pe care edilul-şef al Capitalei i l-a pus la dispoziţie cu privire la mai multe şantiere de construcţii din Bucureşti pe care le consideră ilegale.

"Cred că am construit ceva care duce la o normalitate instituţională, indiferent de persoanele care, vremelnic, fiecare dintre noi, conducem ori Guvernul României ori Primăria Generală şi totuşi vom crea o conectare instituţională între Primăria Generală şi Guvernul României. Normal, am acest material de la primarul general. O să vorbesc şi cu ministrul Justiţiei, am vorbit data trecută şi cu vicepremierul şi ministrul de Interne, având şi o expertiză în domeniul juridic. Am avut discuţia şi cu ministrul Dezvoltării. Cred că până la urmă instanţa va decide, dar ca şi funcţionare instituţională vom vedea cum vom proceda cel mai bine", a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul declaraţiilor susţine alături de primarul general la sediul Primăriei Capitalei.

El a precizat că o altă temă a discuţiei a fost legată de investiţiile în proiecte verzi la nivelul Primăriei Capitalei.

"Normal că am vorbit şi de dezvoltarea Capitalei. Să vedem, cu ministrul Fondurilor Europene, ce se poate direcţiona şi ce proiecte putem depune rapid pe mobilitatea urbană, pe tot ce înseamnă verde, pe zona electrică, la fel, avem contracte şi cu Banca Europeană de Investiţii şi cu Banca Mondială şi normal că îmi doresc ca proiectele mari, în primul rând, să fie prioritate pentru capitala României", a declarat Ciolacu.

Premierul a punctat că în urma discuţiilor cu Nicuşor Dan a rezultat că edilul-şef al Capitalei urmează să aibă o întâlnire şi cu primarii de sector pentru a discuta pe subiecte precum gestionarea traficului şi alte servicii publice, cum e şi cel de salubritate.

"Nu în ultimul rând, am înţeles de la domnul primar general că va avea în perioada următoare o întâlnire cu toţi primarii de sector, să vedem, pentru a face, totuşi, un trafic integrat şi multe alte servicii publice pentru bucureşteni, servicii care vor trebui făcute la nivelul Primăriei Generale, într-un sistem integrat - cred că şi de la strânsul gunoiului - astfel încât să încercăm să perturbăm cât mai puţin traficul", a declarat Ciolacu.

Primarul general al Capitalei a precizat, la începutul declaraţiilor comune de presă, că a solicitat premierului o verificare din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii cu privire la 38 de autorizaţii de construcţie acordate pe baza PUZ Sector 2.

Nicuşor Dan i-a mulţumit premierului pentru vizita efectuată şi a declarat că discuţia a vizat situaţia traficului, "ilegalitatea în urbanism şi construcţii", precum şi "ineficacitatea" unor instituţii aflate în subordinea prim-ministrului, precum Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Prefectura.

El a mai precizat că Marcel Ciolacu urmează să se consulte cu ministrul de Interne şi că va da un răspuns pe tema atacării în instanţă a 38 de autorizaţii de construire, în Sectorul 2.

"Solicitarea concretă este pentru PUZ Sector 2 şi cele 38 de autorizaţii. Solicitarea este ca Inspectoratul să le verifice şi prefectul să le atace în instanţă", a spus edilul general.

Un alt subiect a vizat finanţarea transportului public din Bucureşti, care reprezintă o soluţie "durabilă" în vederea ameliorării traficului, a precizat primarul Capitalei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Domnule CIOLACU. Cred ca in aceasta viata,este bine ca atunci cand cineva nu este deacord cu unii dintre semeni sai,daca ai caracter,este bine sa ii spui celui pe care il vizezi,trebuie sa ii spui ce urmeaza sa faci. Asa ca domnule CIOLACU,eu si GRUPUL prietenilor care v-a sustinem si v-am sustnut constant,va anuntam ca in situatia in care PSD,v-a vota legea prin care PNL,doreste ca IOHANNIs sa devina SENATOR,vom incepe o CAMPANIE de DENIGRARE a dumneavoastra si a PSD/ Va anunt ca suntem multi si cand v-a incepe camăania electorala,vom indemna CETATENII ROMANIEI sa nu va VOTEZE si nici PSD,sa nu fie VOTAT la paelamentare..!

    1. Am vazut cum domnul CIOLACU,se intretinea la un eveniment cu cei mai mari DUSMANI ai PSD ,IOHANNIS si CIUCA.Dupa ce IOHANNIS a dorit ca PSD sa DISPARA,iar CIUCA a declarat ca dupa alegeri PDNL,v-a face un guvern cu cei din asazisa DREAPTA,domnul CIOLACU,pregateste LUNI,PSD sa voteze legea care sa ii permita lui IOHANNIS sa devina SENATOR. Pot sa inteleg pana la un punct faptul ca in politica nu trebuie sa fie razboi,insa sa pui un partid ca PSD,la picioarele celui care a sustinut cu frenezie PLACUTA SUEDEZA adresata in bataie de joc PSDului,este de neanteles. Domnul CIOLACU,cred ca o ia pe o cale gresita nu numai fata de membrii PSD ci,chiar pentru romanii de rand. Intreb. Domnule CIOLACU,chiar sunteti DISPERAT sa castigati alegerile,renuntand la orice forma de RESPECT pentru romani si sa aveti si o decadere morala pentru a tine PSD la PUTERE.? Pana la urma,cei care vor HOTARA daca PSD v-a castiga ALEGERILE sunt doar ROMANII de rand nu TRADATORII de TARA. Cred ca este cazul,sa dati un EXEMPLU de adevarat BARBAT de STAT si sa nu lasati NAPASTUITII din zona GALATIULUI la voia intamplarii. MERGETI acolo si impreuna cu AUTORITATILE locale,luati masuri FERME ca acei oameni sa isi poata repara (unde se poate),locuintele distruse de STIHHILE naturi si lasati alte JOCURI de CULISE. Eu,v-am anuntat de ieri,ca in cazul in care PSD,v-a vota legea ANDRONACHE si FENECHIU,noi grupul care am sustinut si inca sustinem PSD,si suntem cateva mii,ne vom muta cu ARME si BAGAJE in TABARA domnului GEOANA si va asigur ca nu prea o sa vina bine nici dumneavoastra si nici PSD. Cred ca nu doriti ca dumneavoastra impreuna cu PSD,sa va faceti SEPPUKU.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb