Ciolacu vrea un USL mai mic, cu Tăriceanu şi Ponta

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 10 iunie 2020

Ciolacu vrea un USL mai mic, cu Tăriceanu şi Ponta

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu încearcă se repună pe picioare o alianţă, după modelul uneia (USL) care a avut mare success în deceniul trecut. Alianţele politice se coc vara şi se "culeg" toamna, cu ocazia alegerilor.

Marcel Ciolacu a anunţat că are discuţii cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi cu cel al Pro România, Victor Ponta, în vederea încheierii unei alianţe între cele trei partide la alegerile locale: "Am discuţii cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Victor Ponta în acest sens şi nu numai la Bucureşti". Ciolacu a mai anunţat că, împreună cu cei doi politicieni, a decis depunerea unei moţiuni de cenzură, menţionând, însă, că acest lucru nu se va întâmpla cât timp ţara se află în stare de alertă: "Am convenit şi cu Victor Ponta şi cu Călin Popescu Tăriceanu să nu depunem o moţiune de cenzură de dragul de a depune o moţiune de cenzură şi de a răsturna acest guvern. Să avem şi un plan economic alternativ pe care să venim şi să-l prezentăm nu în ultimul rând şi preşedintelui ţării. El este decidentul când se desemnează un nou prim-ministru, conform Constituţiei".

Chiar dacă nu se opune unei alianţe, Victor Ponta nu ratează nicio ocazie să trimită săgeţi către partidul pe care l-a condus. Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a susţinut, săptămâna trecută, că există o înţelegere între PSD şi PNL de a nu avea alegeri în două tururi pentru primari şi preşedinte de Consiliu judeţean dintre consiglieri: "Dacă apare un al doilea val de epidemie, noi, politicienii, trebuie să luăm decizia de a amâna alegerile până când trece al doilea val, dacă apare. (...) Din punctul de vedere al Pro România, faptul că există această înţelegere între PNL şi PSD de a nu avea alegeri în două tururi la primari şi de a nu avea preşedintele de Consiliu judeţean dintre consilieri este o gravă deturnare a ceea ce ne dorim să facem în viitor. Eu am susţinut şi public şi i-am spus şi domnului prim-ministru Orban că orice formulă prin care propune alegeri în două tururi şi preşedinte de Consiliu judeţean dintre consilieri, Pro România nu va vota nicio moţiune a PSD şi UDMR. După care, mi-am dat seama că şi PNL îşi doreşte sistemul acela şi cred că o să avem mari dezamăgiri legate de aleşii locali".

Înainte de aceste declaraţii, Marcel Ciolacu a subliniat că a avut o discuţie cu Victor Ponta în care i-a transmis că nu îi mai acceptă atacurile lansate de acesta la adresa PSD şi a unor membri social-democraţi: "Am avut discuţii cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Ponta. Este adevărat, mai plăcută cu domnul Tăriceanu. Sunt nişte excese din partea domnului Ponta, i-am spus că nu este normal, având în vedere şi trecutul comun, să fie făcute anumite afirmaţii, atacuri împotriva membrilor sau PSD, partid care l-a făcut premier şi i-a oferit posibilitatea de a candida la prezidenţiale. Să ne facem că uitam trecutul din PSD? Eu nu o să mai accept atacuri. Am încheiat, totuşi, conversaţia într-o notă optimistă". Aşa stand lucrurile, o alianţă PSD - ALDE - Pro România se anunţă a fi destul de greu de gestionat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. daca faci alianta o sa luati 26% la alegeri,daca nu o faci o sa luati 24%...In locul tau as trage sa devin titular la psd,deocamdata esti secund...

    1. Eu m-ă rog la Cel de Sus să nu treacă de 4,99 %.. nici 'lipiți' nici singurei. Dai sfaturi haitei de lupi -- ciumați roșii --cum să prăduiască stâna cu 24 - 26 % dintre miorițe??!!

    Vai de voi....

    1. " Vai de voi"...??? . nu ar fi mai potrivit : " FELICITĂRI, bine ați ajuns, și 'pașli' mai în jos"?.. și să-i impingi în prăpastie pentru RĂUL făcut țării tale???

    Și zice d-ul Ciolacu : "Să avem și un plan pe care să venim și să-l prezentăm nu ultimul rând și președintelui țării"..... Heiii, Dragnea și Vâlcov ieșiți din găuri cu ... Programul de guvernare conceput în insula Belina, cu știuca în undiță, că uite cine-i în locul vostru ; cât o regretă românii mai ales teleormănenii, pe Vi Vi de Videle ( Vasilica)... Prima (femeie) premieră a Principatelor Române.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb