Cioloş, Dragnea, Ponta, premierii pentru luna decembrie

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 29 septembrie 2016

Cioloş, Dragnea, Ponta, premierii pentru luna decembrie

Dacian Cioloş, Victor Ponta şi Liviu Dragnea sunt cele trei nume rostite în cercurile politice atunci când se pune în discuţie postul de premier de după alegerile parlamentare. PNL, PSD, ALDE, PRU sunt formaţiunile care, cel puţin la nivelul declaraţiilor, s-au orientat pentru viitorul prim-ministru în cazul în care vor câştiga alegerile şi vor fi invitate la Palatul Cotroceni să-l nominalizeze pe conducătorul viitorului guvern.

Partidul Naţional Liberal îl curtează asiduu pe actualul premier, care a anunţat răspicat că nu intenţionează să se înscrie în vreun partid. Preşedintele PNL, Alina Gorghiu a reluat discuţia legată de o colaborare PNL - Cioloş după alegerile parlamentare: "Premierul a spus foarte clar că nu doreşte să devină membru de partid politic şi am respectat întru-totul decizia domniei sale. Asta nu înseamnă că nu ne vom regăsi într-o formulă de guvernare ulterioară împreună cu domnul Cioloş. Nu exclud această perspectivă. Pentru mine, domnul Cioloş este un om de stat la care mă uit cu foarte mare atenţie şi pe care mi-l doresc în echipă". Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi declara, în luna august, că îşi doreşte ca actualul premier să candideze pe listele PNL la Capitală şi să continue în fruntea Guvernului şi după alegeri: "Eu personal cel mai mult mi-aş dori să-l văd pe domnul Cioloş candidat al PNL la alegerile parlamentare şi, evident, pentru funcţia de prim-ministru şi am fi mai mult decât onoraţi dacă ar fi pe lista pentru Bucureşti. Dacă domnia sa decide să rămână independent, aşa cum pare în acest moment, vom vedea în ce măsură într-un anume proiect comun pe care îl putem face cu domnia sa, chiar dacă nu va fi membru PNL". Alina Gorghiu a exclus orice fel de colaborare cu PSD şi ALDE în vederea formării unei majorităţi parlamentare, dar a admis un posibil parteneriat cu USR-ul lui Nicuşor Dan.

În PSD situaţia este puţin mai complicată, Liviu Dragnea având o oarecare concurenţă pentru postul de premier din partea lui Victor Ponta. De altfel, Dragnea a declarat la TV că dacă PSD câştigă alegerile va forma o coaliţie de guvernare cu ALDE şi va merge la Cotroceni cu o propunere de premier: "Pentru prima dată după mulţi ani, PSD merge singur în alegeri. Vreau să am garanţia că tot ceea ce spunem în programul de guvernare putem duce la capăt. Să nu mai fiu obligat să fac compromisuri cu unul sau cu altul (...). Dacă PSD câştigă alegerile, va forma o coaliţie de guvernare cu ALDE şi va merge la Cotroceni cu o propunere de premier". Recent, vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional de la Murighiol că cea mai potrivită persoană pentru a prelua funcţia de prim-ministru după alegerile parlamentare ar fi liderul PSD, Liviu Dragnea. Există însă şi voci care consideră că PSD ar trebui să meargă pe mâna lui Victor Ponta, mai ales că şi Liviu Dragnea l-a numit a fi cel mai bun premier al ţării din ultimii 25 de ani.

Victor Ponta are o ofertă şi de la Partidul România Unită, condus de Bogdan Diaconu. Preşedintele PRU a anunţat la începutul acestei săptămâni propunerile formaţiunii pentru Guvernul pe care intenţionează să-l alcătuiască după alegerile din decembrie, premierul fiind Victor Ponta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb