Cioloş, foarte interesat de "cazul" Roşia Montană

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 3 iulie 2018

Cioloş, foarte interesat de "cazul" Roşia Montană

Aflat în plin proces de revenire în atenţia opiniei publice, fostul premier Dacian Cioloş abordează teme foarte sensibile, mai ales pe pagina sa de pe o reţea de socializare.

Cioloş consideră că, prin solicitarea de suspendare a înregistrării la UNESCO a sitului Roşia Montană, Guvernul transformă Roşia Montană într-un prizonier al unui proces pe care l-au declanşat şi complicat exact cei care azi constituie majoritatea politică: "Prin solicitarea suspendării înregistrării la UNESCO a sitului Roşia Montană, guvernul privează această zonă de un instrument greu de egalat de dezvoltare şi promovare. În acest fel, guvernul transformă Roşia Montană într-un prizonier al unui proces pe care l-au declanşat şi complicat exact cei care azi constituie majoritatea politică. Recunoaşterea UNESCO se face pe baza acestei legislaţii care rămâne în vigoare cu sau fără protecţia internaţională "suspendată" azi de PSD-ALDE. Recunoaşterea UNESCO ar oferi însă pentru Roşia Montană un mijloc de promovare fără egal pentru o dezvoltare economică şi socială durabilă".

Fostul premier susţine că Roşia Montană este unul dintre cele mai atractive locuri pe care le ştie, "un loc de care milioane de turişti s-ar putea îndrăgosti".

UNESCO urma să discute solicitarea Guvernului României de suspendare a dosarului Roşia Montană, însă discuţiile au fost amânate, fostul minis­tru al Culturii Vlad Alexandrescu sus­ţinând că amânarea a fost cerută de către ţara noastră, care vrea returnarea dosarului. Subiectul privind Roşia Montantă s-a aflat şi pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), la solicitarea Ministerului Culturii, după ce Guvernul a cerut amânarea analizării dosarului pentru includerea acesteia în patrimoniul UNESCO, până la soluţionarea litigiului de la Curtea de Arbitraj de la Washington. Conform Administraţiei Prezidenţiale, ministrul Culturii a informat CSAT cu privire la stadiul includerii "Peisajului cultural minier de la Roşia Montană" în Lista patrimoniului mondial UNESCO, Consiliul a luat act de această informare, urmând ca problematica să fie în continuare gestionată de către Guvern, conform legislaţiei în vigoare.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. lasa-ne vindutu-le,tu nu esti roman adevarat esti vinzator de tara nevrind binele poporului roman,ia-ti consoarta si pleaca la stapinii tai

    1. Amice esti i-iot!!!!

      pe aici e intrarea in tunelul spatial RM adica ajungi de la Bucuresti direct la Chisinau avand si auditul semnat de E&Y.

      Ai dreptate, A-miicule !

      Esti I-dioooot !!!

      Successss -uri cu Julien Ciolos in plimbarile romantice cu prietena lui, prin parc, tandru, de mana, evident si discret, sa nu-l descopere madame Ciolos ! 

    Si-a gasit subiect pentru campania electorala. Aviz votantilor Platforma 100 - Ciolos NU VREA NICIO FUNCTIE IN ROMANIA, VREA PRIMUL PE LISTA LA EUROPARLAMENTARE. DE ACEEA SI-A FACU PARTID.

    1. CALDURA MARE PE LA PESEDEI- ANTENISTI , recte LA PENALI ... Nu-i nimic, PESEDEAUA, in cardasie cu MOTOCICLEANU si cu GUZGANIANUL ZANATEC JECMANESC CAT MAI POT, CACI CEASUL "SOCOTELILOR" nu e asa departe... "THERE WILL BE BLOOD"...

      Esti bolnav! LA PSIHIATRIE!

    Știe în ce județ este?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb