Cioloş, variantă de premier, după alegeri, pentru PNL

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 19 august 2016

Cioloş, variantă de premier, după alegeri, pentru PNL

Partidele se află în plină perioadă de frământări care au legătură cu completarea listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare de la finele anului. De asemenea, sunt întoarse pe toate părţile variantele de posibili premieri, fiind avansate diverse propuneri, de pe această listă nelipsind, firesc, numele premierului în exerciţiu.

Liberalii par să fie atraşi de ideea unei continuităţi la Palatul Victoria, Dacian Cioloş fiind una dintre propunerile de premier, chiar şi în cazul în care rămâne independent, deşi nici varianta Cătălin Predoiu nu a fost complet abandonată. Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat pentru Mediafax, că îşi doreşte ca actualul premier să candideze pe listele PNL la Capitală şi să continue în fruntea Guvernului şi după alegeri: "Eu personal cel mai mult mi-aş dori să-l văd pe domnul Cioloş candidat al PNL la alegerile parlamentare şi, evident, pentru funcţia de prim-ministru şi am fi mai mult decât onoraţi dacă ar fi pe lista pentru Bucureşti. Dacă domnia sa decide să rămână independent, aşa cum pare în acest moment, vom vedea în ce măsură într-un anume proiect comun pe care îl putem face cu domnia sa, chiar dacă nu va fi membru PNL". De altfel, Buşoi nu exclude varianta ca şi alţi miniştri din actualul cabinet, care au "simpatii liberale", să se regăsească pe listele partidului. Recent, Adriana Săftoiu a afirmat că este foarte posibil ca miniştrii Cristian Ghinea, Vlad Voiculescu şi Costin Borc să se înscrie în PNL în această toamnă.

Chiar dacă a demisionat din conducerea PNL după rezultatele slabe obţinute în alegerile locale, fostul ministru Cătălin Predoiu revine ca o variantă atât pentru un loc eligibil pentru Senat pe listele partidului cât şi pentru şefia Guvernului. În luna iulie, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, declara că Predoiu nu mai reprezintă o variantă de premier: "Cu toată prietenia mea pentru Cătălin Predoiu, eşecul de la alegerile locale, care este al partidului, nu-l mai califică pentru această poziţie. Suntem un partid pragmatic. Nu elimin niciun nume, dar calulele pragmatice arată că nu Cătălin Predoiu va fi această persoană". Între timp, calculele au devenit mai nuanţate, iar Cătălin Predoiu poate fi folosit, din nou, ca variantă de rezervă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb