Circa 291 de case pentru sinistraţi vor fi recepţionate pînă la sfîrşitul acestei luni

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 21 octombrie 2005

Aproximativ 291 de case dis-truse sau avariate de inundaţiile care au avut loc în judeţul Timiş şi care au fost refăcute vor fi recepţionate pînă la sfîrşitul lunii octombrie, a declarat, citat de Rompres, minis-trul delegat pentru lucrări publice şi amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely. "Sînt sigur că vom termina casele din Banat pînă la sfîrşitul lunii noiembrie, urmînd să reconstruim şi casele din alte patru localităţi din Moldova şi sudul ţării afectate de inundaţii. Ritmul este bun, urmînd să recepţionăm circa 291 de case în Timiş şi Caraş-Severin pînă la sfîrşitul acestei luni", a spus Laszlo Borbely.

Circa 560 de case vor fi finalizate pînă în noiembrie în Moldova şi sudul ţării. În data de 4 octombrie a mai fost predat încă un lot de 269 de case în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, din totalul de 905 locuinţe distruse parţial sau total. Pînă la 30 noiembrie, în judeţul Timiş trebuie predate beneficiarilor 839 de case pentru care statul a alocat 725 de miliarde de lei vechi. La acestea se adaugă alte 211 case care trebuie reconstruite pentru că s-au prăbuşit după efectuarea primei expertize tehnice, odată cu retragerea apelor, iar alte 400 necesită reconsolidări serioase.

Din cei 12 constructori, patru au înregistrat întîrzieri la lucrări, uneia dintre firme fiindu-i suspendat contractul pentru că nu a reuşit să predea nici o casă de la demararea şantierului. În ceea ce priveşte reconstrucţia celor 211 locuinţe care au căzut după retragerea apelor, lucrările vor demara în perioada următoare. Cele mai multe dintre acestea vor fi construite la Foeni (133), Ionel şi Sîngeorge (cîte 24), Otelec (20), Crai Nou (6) şi cîte una în localităţile Berecuta, Denta, Ivanda şi Rudna.

Ministrul de resort a spus că sinistraţii din Banat care nu vor avea casele terminate pînă la începutul iernii vor fi cazaţi în locuinţe provizorii. El a declarat că Executivul are peste 15 oferte pentru locuinţe provizorii şi a avansat ideea achiziţionării unor astfel de locuinţe care să adăpostească familiile pe timpul iernii. "Deocamdată Crucea Roşie are 140 astfel de containere pe care le primeşte ca donaţie. Vom achiziţiona de la Rezerva de Stat alte 100 - 150 de case provizorii pentru a avea, în caz că nu reuşim să terminăm", a spus Laszlo Borbely.

Peste 9.000 de case au fost dis-truse la nivelul ţării, acestea trebuind să fie reconstruite din temelii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb