"Citigroup", amendată cu 7 miliarde de dolari în SUA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 iulie 2014

"Citigroup", amendată cu 7 miliarde de dolari în SUA

În baza unui acord amiabil cu banca, autorităţile americane închid investigaţia privind vânzarea de obligaţiuni garantate ipotecar de către "Citigroup"

"Citigroup" Inc., a treia bancă majoră din SUA, a ajuns la un acord cu autorităţile americane, în baza căruia va plăti amenzi şi despăgubiri de 7 miliarde de dolari în schimbul închiderii unei investigaţii privind vânzarea de obligaţiuni garantate ipotecar, riscante, înainte de declanşarea crizei financiare.

Banca a anunţat că va plăti 4,5 miliarde de dolari către Departamentul de Justiţie şi alte instituţii federale din SUA, respectiv 2,5 miliarde de dolari pentru despăgubirea clienţilor care nu au fost informaţi corect în legătură cu obligaţiunile emise în perioada 2003-2008.

"Citigroup" a înregistrat, în trimestrul al doilea, costuri de circa 3,8 miliarde de dolari, înainte de taxe, legate de plata acestor penalizări.

Acordul convenit de "Citigroup" cu Departamentul de Justiţie a venit după două luni şi jumătate de negocieri tensionate. Conform unor surse citate de presa străină, cele două părţi erau departe de un acord luna trecută, dat fiind că autorităţile cereau 10 miliarde de dolari, în timp ce "Citigroup" accepta numai 4 miliarde de dolari. Diferenţa mare dintre cele două sume a determinat Departamentul de Justiţie să ameninţe banca cu declanşarea unui proces.

Amintim că "JPMorgan Chase & Co.", cea mai mare bancă din SUA, a acceptat, în noiembrie 2013, plata unor penalităţi de 13 miliarde de dolari pentru închiderea unor investigaţii similare. În schimb, spun surse apropiate situaţiei, Departamentul de Justiţie a întrerupt negocierile cu a doua bancă majoră din SUA, "Bank of America" Crop., pe aceeaşi temă, instituţia lansând un proces împotriva băncii. Sursele afirmă că autorităţile i-au cerut băncii plata unor penalităţi de 17 miliarde de dolari, în timp ce aceasta este dispusă să plătească numai 12 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb