CÎŢU, ÎNTREBAT DESPRE TENSIUNILE DIN PNL: "Până la urmă, PNL este un partid liberal, cu opinii, iar unii aleg să le pună în spaţiul public"

A.P.
Politică / 19 ianuarie 2021

"Până la urmă, PNL este un partid liberal, cu opinii, iar unii aleg să le pună în spaţiul public"

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat marţi seara despre tensiunile din PNL şi faptul că unii liberali cer plecarea lui Ludovic Orban de la şefia PNL, că vrea să vorbească la partid despre partid şi că până la urmă formaţiunea este una liberală, unde pot exista diverse opinii, iar PNL "întotdeauna a fost viu în interior", potrivit News.

"Aici să ştiţi că eu vreau să vorbim despre partid la partid. Când o să mergem la partid, vorbim despre partid la partid. Aici vorbim despre Guvern. Până la urmă, PNL este un partid liberal, cu opinii. Că unii aleg să le pună în spaţiul public, asta este altceva. Dar este un partid liberal şi un partid care întotdeauna a fost viu în interior", a afirmat Florin Cîţu, întrebat la Europa FM despre fricţiunile din interiorul formaţiunii şi dacă sunt justificate reproşurile la adresa lui Ludovic Orban.

Chestionat despre faptul că ar trebui să se alinieze liberalii în spatele său şi ar trebui să conducă partidul începând cu Congresul următor şi întrebat dacă are o astfel de dorinţă, Cîţu a replicat: "Avem aşa de multe de făcut la guvernare,că aş vrea să ne concentrăm pe guvernare. Vine bugetul. Este cel mai impotant test al unei coaliţii de guvernare tănără, coaliţie care acum îşi găseşte de fapt echilibrul în comunicare, dar şi în modul de lucru. Eu zic că va trece bine acest buget, dar avem nişte provocări şi cea mare e să ai cam acelaşi PIB ca anul trecut, dar să reduci deficitul de la peste 9% la aproape 7%".

Liderul PNL Ludovic Orban a comentat, marţi, solicitările unor reprezentanţi ai partidului de a demisiona, spunând că preşedintele PNL este ales de Congres.

"PNL a avut un congres in iunie 2017 şi va avea unul în acest an, până atunci eu sunt preşedinte, dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public accest lucru", a spus Orban, care a menţionat că orice problemă trebuie discutată în forurile partidului, nu în public.

Întrebat dacă intenţionează să demisioneze din funcţia de preşedinte al PNL, Ludovic Orban a răspuns: "Preşedintele PNL este ales de Congres. PNL a avut un congres in iunie 2017 şi va avea unul în acest an, până atunci eu sunt preşedinte, dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public accest lucru. Cred că orice problemă trebuie discutată în forurile statutare ale PNL, şi acolo discut cu colegii mei, nu în spaţiul public".

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan l-a criticat pe Orban şi modul în care acesta a negociat posturile PNL în Guvernul Cîţu, apreciind că este necesar un Congres pentru desemnarea altei conduceri a partidului. Plecarea lui Orban de la conducerea PNL este susţinută şi de către secretarul general Robert Sighiartău, care consideră că PNL a pierdut alegerile generale.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Pai, daca Sica a facut imprudenta de a-i da un os de ros lui Cuțu Cuțu, acum Potaia asta lațoasa si bolnava de putere, musca ca un turbat tot ce-i iese in cale, inclusiv mana stapanului care l-a hranit! Devine evident faptul, ca Potaia are nevoie urgenta, de tratament antirabic!

    1. ( sau o sârmuliță în fundulț ca a primăriței "în Retragere" Generală).

      Și cât de bun era ca jurnalist la Realitatea. Îl urmăream în fiecare seară.Apoi, Denise Rafai și mai de admirat ( acum la Kanal D cu "40 de întrebări", am televizorul programat). Rareș nu mi-a plăcut când, exaltat, se da mare intelectual și om mai cult decât unii, care l-au criticat... și atunci când a zis către Iohannis în emisiune : "Să vă fie rușine, Domnule Președinte".

      Europarlamentar ul să fi băgat capul în pământ când Johannis i-a zis : "number one, pe lista PNL", dar și când i se spune... posibilul viitor președinte în 2o24. 

      despre Rareș Bogdan ex-jurnalistul la Realitatea am scris căci... am înțeles că el e "Potaia" lui Vlad Țepeș. ( Căci stăpânul Ludovic lui Rareș i-a dat un os de ros și l-a hrănit, când la pus pe listă la europarlamentare)

    La ei este democratie la altii numeau dictatura ,oare cand su mintit?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb