Cîţu spune că nu a luat în calcul retragerea din funcţie

G.B
Politică / 15 septembrie 2021

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat, astăzi, că nu a luat în calcul "niciodată" retragerea din funcţie, reiterând că nu este "iresponsabil" să lase România fără Guvern în prag de iarnă, potrivit Agerpres.

Şeful Executivului a fost întrebat dacă pentru el ar fi o soluţie, pentru rezolvarea actualei crize politice, să se retragă din fruntea Guvernului.

"Niciodată. Eu nu sunt un iresponsabil. Să arunci România în aer, să laşi România fără Guvern în prag de iarnă, când avem deja vedeţi câte probleme - valul patru (al pandemiei de COVID-19), avem preţul la energie, urmează discuţia despre salariul minim, bugetul pentru anul viitor. Să arunci România în aer - nu sunt iresponsabil, nu voi face acest lucru. Metoda Dragnea văd că este adoptată de alţi colegi, dar nu va fi niciodată adoptată de mine", a afirmat Cîţu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Întrebat dacă, în opinia sa, este necesară o discuţie tete-a-tete cu şeful statului, aşa cum a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, premierul a replicat: "Domnul preşedinte decide dacă vrea să aibă o discuţie şi cu cine să aibă o discuţie".

"Eu am spus şi, vedeţi, de fiecare dată soluţia era una foarte simplă: un ministru al Justiţiei imediat, care să îşi facă treaba şi să nu obstrucţioneze actul guvernamental. Nu a fost acea soluţie. Foarte bine. Era o altă soluţie retragerea moţiunii. Nici aceasta nu s-a întâmplat. Vedem, după aceea, care sunt soluţiile pe masă în viitor", a susţinut Florin Cîţu.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat, astăzi, că preşedintele Klaus Iohannis poate să rezolve criza politică astăzi, având toate instrumentele la dispoziţie în acest sens şi obligaţia constituţională să se implice.

"Preşedintele poate să rezolve criza astăzi. Are tot ce îi trebuie la dispoziţie pentru soluţionarea crizei şi este apanajul său constituţional, este obligaţia sa constituţională să se implice pentru rezolvarea crizei. Soluţia e simplă: un tete-a-tete de 15 minute, în sensul deblocării situaţiei. Sunt într-o comunicare instituţională cu preşedintele. Colegii mei, care blochează procedura constituţională a moţiunii de cenzură şi care se fac scut uman, toţi zic că defilează sub stindardul preşedintelui Iohannis. Preşedintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucrurile pe care eu văd că nu pot să-i conving că sunt constituţionale şi este interesul fundamental al României", a susţinut Orban.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nici nu ne inchipuiam noi, romanii, ce dar ceresc ne-a fost dat prin nasterea astuia! Tara asta a suferit atat in istorie doar pentru ca el n-a existat. Cu el prim-ministru, Romania o aa fie raiul pe pamant, o sa fie Nirvana. Chiar si ultimul roman o sa traiasca mai bine decat Salman al Saud... Gluma-i gluma dar e de plans! Inca un paranoic in fruntea tarii, de parca Romania vrea sa demonstreze ca e toata doar un balamuc!

    1. Cat se sacrifica el pentru Romanicaaa.

      Saracutul,de oboseala mai trage si ceva pe nas si ceva pe gat fiindca oricum pana la varsta lui a lucrat de s-a spetit!La 49 de ani sa ai 8 ani lucrati e mare lucru,nu oricine reuseste aceasta performanta!

    baiat bun. il injuram de numa in primavara, dar de un timp mi-am dat seama ca e raul cel mai mic.

    Eu îl apreciez f mult !

    Cei care nu , ghinion !..... 

    puscarie, pai nu tu trebuie sa iei in considerare! ci aia care te-au promovat si pus pe functie! adica serviciile! tu esti fix pielea de pe madular!

    Cu tine, Romania este in prag de iarna in situatie mai grea. Fara guvern Romania nu mosre, cu tine Romania va ingheta si romanii vor murii de foame. Du-te la iarna in padurile tale, furate si lasa-ne in pace.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb