Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, consideră că industria IT necesită un cadru fiscal simplu şi clar, astfel încât ţara noastră să devină cel mai important jucător în Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.
"Una dintre cele mai productive industrii din România, industria IT, are nevoie de soluţii eficiente pentru prevenirea şi combaterea fenomenului Brain Drain şi pentru accesul la finanţare. Un alt pilon de bază pentru industria IT este necesitatea unui cadru fiscal simplu şi clar, astfel încât România să devină cel mai important jucător în Uniunea Europeană", a afirmat, marţi, Cîţu, potrivit paginii de Facebook a Senatului.
Potrivit postării, Florin Cîţu s-a întâlnit, marţi, cu ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, şi cu reprezentanţii Asociaţiei patronale a industriei de software şi servicii.
"Am discutat soluţii pentru problemele cu care se confruntă industria IT din România. Soluţiile identificate împreună cu reprezentanţii ANIS vor încuraja inovaţia şi cercetarea, vor consolida ecosistemul de afaceri mici şi mijlocii din domeniu, vor ajuta companiile să aibă acces la surse de finanţare şi la capital uman", a adăugat Cîţu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.01.2022, 21:38)
Da, stiu eu cat de simplu. Sa plateasca impozite ca orice alt cetatean.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.01.2022, 22:15)
Cine? Catu sau Caciu?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.01.2022, 23:23)
Fiscalitatea e super in RO. Si daca ar elimina scutirea aia nu ar fi problema.
Problema e pe la codul muncii care e foarte protectiv la noi și nu e așa sălbatic că în US. Deci multe firme din US nu angajeaza pentru că le trebuie clauze speciale și nu rentează la asa o piata nesemnificativă. (Multi baga clauze abuzive / ilegale oricum prin CIM, macar sa sperie angajatii).
3. fără titlu
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 26.01.2022, 08:32)
solutia in general in cazul impozitarii muncii in Romania (inclusiv IT) e absenta unei clase de angajati care sa fie privilegiata.
si solutia ar fi ZECIUIALA biblica.
Adica volumul total al taxelor pe munca de la brut la net sa fie 10%.
Si in cei 10% sa intre tot ce inseamna taxe pe munca (somaj, sanatate, pensii, etc).
Cu cei 90% ramasi, romanii stiu ce au de facut (inclusiv sa economiseasca, sa investeasca, etc).
Dar... hmmm...asta presupune o eficientizare a statului pentru a intra in camasa stramta a celor 10% in locul celor 40 si ceva % (46-47% din cate stiu eu) cat e acum diferenta intre brut si net la salariu.
Putem face asa ceva cu actuala organizare a statului. Nu. E nevoie de o transformare structurala de profunzime in conditiile eficientizatii statului.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 26.01.2022, 08:36)
cred ca e nevoie de o minte luminata care sa reconceapa efectiv statul (ca structuri, organisme, etc).
nu printr-o revolutie extrema "a la USR" ci prin adaptari inteligente , cumulari de functii sub umbrela acelorasi agentii guvernamentale, introducerea masiva a tehnologiei in locul masivului bloc birocratic prezent, etc....
A si sa nu uit : ... :) ... e nevoie de o granita pusa intre lumea politicului si lumea administrarii statului.
Altfel ... am dat de dracu, financiar vorbind!
Nu exista rasa mai flamanda decat rasa politicienilor (indiferent de tara, nu suntem noi mai speciali).