Ciucă: "Flancul Estic al Alianţei Nord-Atlantice trebuie să devină un bastion al lumii libere"

T.B.
Politică / 3 aprilie

Ciucă: "Flancul Estic al Alianţei Nord-Atlantice trebuie să devină un bastion al lumii libere"

Flancul Estic al Alianţei Nord-Atlantice trebuie să devină un bastion al lumii libere împotriva ameninţărilor proiectate de Rusia, iar pentru acest lucru trebuie să strângem rândurile, să ne consolidăm instituţiile şi să parăm atacurile hibride proiectate împotriva noastră, afirmă preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, conform unui interviu acordat agerpres.

În contextul marcării a 20 de ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică, Nicolae Ciucă vorbeşte atât din punctul de vedere al militarului care şi-a slujit ţara, cât şi al politicianului care o reprezintă, conform sursei.

"Pentru aderarea la NATO au contat decisiv dorinţa românilor de a fi parte a lumii libere, determinarea şi responsabilitatea clasei politice, profesionalismul şi sacrificiul militarilor noştri", subliniază Nicolae Ciucă, notează agerpres.

Ca militar şi comandant spune că a purtat "greutatea şi responsabilitatea" pentru vieţile camarazilor săi. "Am condus mai multe misiuni riscante, în care am pierdut tehnică, am avut şi răniţi, dar nu am pierdut niciun camarad. Este lucrul care contează cel mai mult pentru un comandant - să nu piardă niciun om", precizează actualul preşedinte al Senatului, potrivit sursei citate.

Potrivit agerpres, Ciucă a declarat: "Este foarte bine să ne amintim de unde am plecat pentru a recunoaşte cât de mult a realizat România în ultimele decenii. România s-a schimbat fundamental. De la o ţară ieşită din comunism şi fostă membră a Pactului de la Varşovia, ţara noastră a devenit, în doar trei decenii, un pilon de stabilitate şi securitate în regiune, un membru NATO respectat şi un partener de încredere pentru aliaţi. Pentru această transformare a fost nevoie de efortul întregii societăţi, de acordul şi munca întregii clase politice. Imaginaţi-vă cum ne-am simţi astăzi când statul vecin este victima unei invazii brutale dacă am fi singuri şi nu am face parte din NATO".

Preşedintele Senatului a adăugat potrivit sursei menţionate: "Aderarea la NATO şi apartenenţa la Uniunea Europeană au fost marile obiective naţionale ale României postcomuniste. Am reuşit pentru că generaţii succesive şi guvernări succesive au înţeles că, dincolo de ideologii şi preferinţe, sunt momente în care politica internă, orgoliile şi disputele trebuie să se oprească la frontiere, metaforic vorbind. În aceste momente, interesul public, interesul cetăţeanului şi obiectivele de ţară primează. Intrarea în NATO este meritul românilor. Ei sunt cei care, după decembrie 1989, au cerut ca România să fie parte a lumii libere. Ei au fost cei care au determinat elitele politice să îşi asume obiectivele noastre naţionale pe care le-am menţionat - aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană. Tot ei sunt astăzi cei care înţeleg mizele stabilităţii politice şi necesitatea ca ţara noastră să rămână un pilon de stabilitate democratică şi securitate în regiune, pe fondul războiului din Ucraina şi ambiţiilor expansioniste ale Rusiei."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Realitatea e ca prin recentele masuri propuse ne indepartam de ...lumea libera ,si in general de libertate . Ca ziarele au inceput sa se autocenzureze ,ca se aliniaza numai pe o parte a politicii ,ca se propun masuri iliberale de catre presedinte ca si cand pregateste venirea la putere a unui dictator si ca forul ales democratic ,Parlamentul se manifesta ca un rubber stump forum ,care nu ia atitudine ,nu corijeaza excesele antidemocratice si anti roamanesti . S au transformat deja ,la 35 de ani de la rascoala populara din decembrie 89 intr o adunare de aplaudaci ?!? si vreti sa i puneti pe lista cand ei nu fac decat sa se incontreze la tv pe atacuri la persoana ,evitarea programelor politice si ...spalare pe creier a electoratului ?! sau e un mare blat la mijloc in care ecranele sunt pline numai de dezbateri marunte si personale in timp ce se trec pe repede inainte masuri de forta de tip ceausist ?! Pe calea asta Romania poate sa devina bastionul ....iliberal de care noi romanii suntem satui de sute de ani !

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb