CLAUDIU CREŢU, ADMINISTRATOR SPECIAL ELCEN BUCUREŞTI: "Va fi o iarnă grea pentru bucureşteni"

M.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 26 noiembrie 2020

Claudiu Creţu

Claudiu Creţu

Va fi o iarnă grea pentru bucureşteni, a declarat ieri, Claudiu Creţu, administrator special al ELCEN Bucureşti, companie care furnizează agentul termic pentru Capitală, în cadrul unei video-conferinţe organizate de publicaţia Focus Energetic.

Creţu s-a referit la faptul că reţeaua de transport şi distribuţie a agentului termic, operată de Termoenergetica, fosta RADET, nu este "atât de bine pregătită" să facă faţă temperaturilor scăzute şi la faptul că pierderile din reţea s-au triplat în ultimii ani. Oficialul ELCEN a mai spus că societatea are în plan atragerea de fonduri europene prin Fondul de modernizare pentru investiţii în centrale noi.

Creţu a precizat: "Aţi văzut din mass-media şi din declaraţiile primarului general (Nicuşor Dan), va fi o iarnă grea pentru că, din păcate, reţeaua nu este atât de bine pregătită cum ar trebui pentru acest sezon. A fost şi contextul pandemiei, a fost şi o perioadă electorală în această vară, nu s-au făcut atât de multe reparaţii şi investiţii cât ar fi trebuit, dar va trebui să rezistăm.

Din perspectiva ELCEN, suntem pregătiţi să abordăm această iarnă, sperăm ca temperaturile să fie în linia zilei de astăzi (ieri - n.r.), să nu ne grăbim cu temperaturi prea scăzute.

Va fi o provocare (pentru că), aşa cum am spus, reţeaua de transport şi distribuţie... pentru că sunt pierderi foarte mari. Am transmis prin comunicatele de presă: în perioada anterioară pierderile undeva s-au dublat, aproape s-au triplat în ultimii doi-trei ani. Dar mesajul pe care vreau să-l dau este unul optimist.

Am văzut cu toţii, a fost semnat contractul de 300 de milioane de euro, fonduri europene, pentru reabilitarea reţelei de transport şi distribuţie. În acelaşi timp, noi, ELCEN, urmărim cu mare atenţie Fondul de Modernizare (10d) pentru a putea demara investiţii în centrale noi, eficiente".

Anul 2021 este un an de cotitură, a mai spus Claudiu Creţu.

"Perioada următoare, anul 2021 este un an de cotitură. Este un an în care trebuie demarate investiţii pentru a putea securiza alimentarea cu energie termică a Municipiului Bucureşti, totodată alimentarea cu energie electrică a Municipiului Bucureşti.

Cunoaştem că este o... această metropolă are un consum de aproape de 1.000 de MW sau peste 1.000 de MW cu zona adiacentă, e nevoie să avem centrale noi, eficiente, şi pentru siguranţa alimentării cu energie electrică pentru că un oraş de asemenea anvergură trebuie să aibă propriile surse de producţie energie electrică. Totodată, cogenerarea de înaltă eficienţă este susţinută la nivel european. Fondul de Modernizare, în prima axă, proiectele prioritare sunt cele care ţin de serviciul public şi evident de cogenerare, cogenerarea de înaltă eficienţă este modalitatea optimă, cea mai eficientă de consum a gazului natural. Suntem la un moment de răscruce, la un moment de cotitură, dar rămânem optimişti pentru că aceste investiţii trebuie făcute în perioada următoare, în perioada imediat următoare".

ELCEN este într-o zonă stabilă, a notat Creţu.

"Sunt soluţii, mai ales că în ultima perioadă, o lună-două, am întărit comunicarea, sau am revenit la comunicarea cu Primăria Generală. Doar prin dialog şi comunicare pot fi găsite soluţii astfel încât să putem moderniza acest sistem, să-l stabilizăm în primul rând pentru ca cetăţenii să aibă parte de o calitate a serviciului rezonabilă, mult mai bună, şi în următorii ani să putem eficientiza astfel încât această eficienţă să se regăsească inclusiv în tarife", a conchis Creţu.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Știm că va fi o iarnă grea - ne-au spus-o Iohannis, Orban, Nicușor Dan, Arafat, Tătaru, Rafila, Cercel, Mahler, Marinescu, Musta, Imbri, Dorobaț, Vlad Mixich, Stamule, etc, etc, etc, sper că n-am scăpat pe vreunul...

    Tineti-o tot așa, băieți...! 

    E suficient sa-i vezi fata de incompetent la cretu asta si te ia cu frig pe sira spinarii si cu vid prin buzunare...tipic PNL-ist. Bucuresteni, vedeti ca "iarna nu-i ca vara" :-)

    lasa ti ca daca se vroia se puteau unii radet cu elcen si se puteau efectua investitii

    dar vindem la straini ca asa are oridn primul sapcalui al tarii si slugile strainilor pnl usr si pmp 

    astia iar umbla la caldura ca in criza economica trecuta din 2007-2008... rusine

    Asa au tinut o iarna cartier intregi fara caldura 6 luni fara caldura in 13 septembrie (cartier); iancului, titan, rahova.... mai multe cartiere su stat fara caldura ca apoi sa dea caldura la japca pana in vara in 2009. 

    e vrajeala vor sa reduca pierderile financiare!

    Si cand era reteaua mai noua in 90 tot nu dadeau caldura in crize economice! 

    Cautati toate crizele grave economice si corelatia cu taiatul curentului si reducerea caldurii furnizate! 

    Rusine.... e un joc vechi... si prost! 

    Asta nu e in stare sa se rada pe cap fara sa-si rada si sprinceana dreapta, si i se da pe mana ELCEN? Oh Doamne, nici nu e de mirare ca "rade" tot :-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb