CLAUDIU MUREŞAN, PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU BUGET, FINANŢE, ACTIVITATE BANCARĂ ŞI PIAŢĂ DE CAPITAL DIN SENAT: "Nu ne oprim şi încercăm să clarificăm presupusele nereguli din ASF"

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 23 iulie 2021

"Nu ne oprim şi încercăm să clarificăm presupusele nereguli din ASF"

Senatorul USRPlus: "Aşteptăm răspunsuri de la Autoritatea de Supraveghere Financiară" "Vom invita si conducerea ASF la discuţii în Comisia de buget, pentru că este la fel de importantă şi pozitia managementului în clarificarea problemelor semnalate", mai arată Mureşan

Cercetarea presupuselor nereguli în activitatea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) continuă, iar Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară si piaţa de capital va încerca să clarifice veridicitatea neconformităţilor semnalate în luna mai de către un avertizor de integritate din interiorul instituţiei, a declarat, ieri, pentru ziarul BURSA, Claudiu Mureşan, senator USRPlus şi preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat.

"Aşteptăm răspunsuri de la ASF", a precizat Mureşan, care a adăugat că a avut la Comisie, în audienţă, şi alte persoane care au reclamat neconformităţi cu privire la activitatea din cadrul ASF.

Acesta ne-a declarat: "Pe baza informaţiilor conţinute în comunicările transmise de avertizorul de integritate, plus informaţiile pe care noi le-am colectat din discuţiile pe care le-am mai avut cu alte persoane pe care le-am avut în audienţă, persoane care au dorit să rămână anonime, am întocmit un chestionar pe care l-am transmis către ASF şi suntem în momentul în care aşteptăm răspunsuri la acesta.

Acesta este statusul actual. Vreau să fie clar faptul că acţiunea aceasta, declanşată de avertizorul de integritate nu este blocată, din contră. Nu ne permitem aşa ceva, suntem oameni responsabili. Ne aflăm în plin proces de colectare de informaţii. În momentul în care vom primi informaţiile pe care le-am solicitat, care aştept să ajungă la noi în următoarea perioadă - sper eu până la începutul noii sesiuni parlamentare -, în funcţie de informaţiile acestea vom decide ce vom face. Vom invita si conducerea ASF la discuţii în Comisia de buget pentru că este la fel de importantă şi pozitia managementului în clarificarea problemelor semnalate. În funcţie de caracterul informaţiilor primite, în funcţie de conţinutul informaţiilor respective, vom decide care va fi următorul pas, care va fi drumul de urmat.

Cu siguranţă nu o să ne oprim şi o să încercăm să clarificăm lucrurile. Nu investigăm, pentru că nu suntem Comisie de anchetă, as spune mai degrabă că dorim să clarificăm lucrurile astfel încât să ne putem lămuri cu privire la veridicitatea datelor pe care avertizorul de integritate le-a transmis. Legat de numele acestuia, al avetizorului de integritate, permiteţi-mi să continui să respect legea şi dorinţa acestuia exprimată în scris, aceea de a păstra confidenţialitatea".

Amintim că, în debutul lunii mai, un angajat al ASF pe numele său Cristian Muntean s-a constituit în avertizor de integritate semnalând o serie de nereguli grave în interiorul Autorităţii, inclusiv cu privire la exercitarea funcţiei de către Nicu Marcu, preşedintele ASF. Muntean l-a acuzat pe Marcu, în Parlament, că a angajat fără concurs zeci de persoane, inclusiv pe ginerele liderului PSD Olt Paul Stănescu (vechi prieten al lui Marcu care i-a asigurat acestuia sprijinul politic al PSD pentru şefia Autorităţii), pe numele său Robert Marius Modan, că ASF a văduvit bugetul de stat cu cel puţin 30 de milioane de euro şi că ASF "este în prezent o instituţie politizată, eşuată, incapabilă de a proteja cetăţenii acestei ţări şi care a ratat majoritatea obiectivelor pentru care a fost înfiinţată". De notat că acesta a depus şi o plângere la DNA în ianuarie 2021, acuzând că ASF protejează asiguratorii RCA rău-platnici. Muntean le-a mai explicat senatorilor în luna mai cum ASF favorizează asiguratorii prin aplicarea de sancţiuni simbolice şi cum sunt operate în instituţie angajări pe criterii de rudenie (gineri, soţii) şi interese personale (amante).

"Am văzut în presă tot felul de interpretări şi de variante că cercetarea aceasta ar fi cumva blocată în sertarele noastre, lucru neadevărat. Din informaţiile pe care eu le am, în momentul de faţă, există două solicitări transmise către Senat: una către Comisia de buget-finanţe pe care o prezidez şi una către Comisia de abuzuri. Cei de la Comisia de abuzuri ne-au solicitat nouă informaţii şi documente transmise de avertizor, ceea ce mă face să cred că până acum nu au acceptat să discute cu avertizorul, deci probabil că încă nu s-au întâlnit cu persoana declarată avertizor de integritate. Noi l-am chemat pe omul respectiv în Comisie, am avut o discuţie cu el. După discuţia pe care am avut-o cu el eu am făcut o informare către Biroul permanent cu privire la informaţiile respective. Am transmis un proces verbal în care am explicat în detaliu cum şi ce s-a discutat în comisie, am ataşat acestui document un dosar care conţinea toate piesele depuse de avertizorul de integritate la Comisie şi am aşteptat să se pronunţe Biroul permanent. Asta pentru că noi suntem Comisie parlamentară, nu Comisie de anchetă. Prin urmare noi nu facem investigaţii şi nu puteam lua decizii, măsuri pe un caz ca acesta. Noi nefiind Comisie de anchetă, ce am făcut în primă fază a fost strict să preluăm nişte informaţii de la persoana respectivă şi să le comunicăm mai departe aşteptând o decizie a Biroului permanent. Am primit decizia de la Biroul permanent la sfârşitul lunii iunie, pachetul de informaţii pe care noi l-am livrat către ei cu menţiunea «vă rog să luaţi măsurile legale». Exact asta încercăm să facem, aşa că am pregătit imediat setul de întrebări şi l-am trimis ASF. Asta după ce am analizat informaţia transmisă de către avertizor şi alte date primite de la persoane care au dorit să discute cu noi pe acest subiect, pe tema ASF şi a presupuselor lucruri neconforme care se spune că se întâmplă în această instituţie", a mai spus Mureşan.

Acesta a precizat că acel chestionar la care se aşteaptă răspunsuri de la ASF a fost transmis Autorităţii în ultima săptămână din luna iunie. "Evident că o să ne răspundă, sunt convins că doresc si dânşii să se clarifice lucrurile. Nici nu vreau să mă gândesc la scenariul în care ASF nu răspunde solicitării noastre, exclud această variantă", a afirmat senatorul.

Întrebat dacă se poate ajunge la propunerea revocării conducerii ASF de către Comisia condusă de acesta, în cazul în care se adeveresc neregulile semnalate de avertizorul de integritate, Mureşan a afirmat: "Nu pot să mă pronunţ. Orice este posibil pentru că informaţiile sunt multe, dar vor trebui validate într-un fel. Dacă se va ajunge la măsuri de genul acesta... nu pot să spun aşa ceva. Va depinde foarte mult de caracterul informaţiilor pe care ei ni le transmit şi evident de tot ce se va întâmpla ulterior pentru că vom continua să ne convingem că informaţiile venite dintr-o parte şi alta sunt corecte. Noi ne vom face treaba, asta e sigur. Finalul acestui proces nu pot însă să îl prevăd".

Opinia Cititorului ( 44 )

  1. Generalul SRI Voinescu, omul adus de Nicu Marcu in ASF pentru a-i acoperi infracțiunile, încearcă sa blocheze acțiunea desfășurată de comisiile parlamentare. PNL nu va mișca un deget împotriva lui Nicu Narcu atâta timp cât Ludovic Orbán (șantajat) este la șefia partidului. Din toamna, când Orbán va pierde șefia PNL s-a dus si protecția din PNL.

    Atenție! Generalul SRI Voinescu - directorul de cabinet al președintelui ASF Nicu Marcu este cel care blochează anchetele penale aflate in desfășurare de către DNA si DIICOT. 

    1. oricum se va rezolva or pe directia voinescu adica cei cu amantele stau pe mai departe pe scaune iar avertizorulsare in aer ca la arad doar cine dreaqu se pricepe mai bine la bombe decit sri ????

      or parlamentarii lui papura voda fac kaka-n pantaloni si cedeaza presiunii sereistilor si gata.....marcu tot acolo si toata lumea cauta justitia pe unde cred ei .... 

      Dacă avertizorul este tot din SRI, dar din cealaltă tabăra?

      Nu inteleg de ce mai exista SRI-ul din moment ce nu aduce niciun serviciu real Romaniei ci numai angajatilor acestei institutii? Sa fie desfiintat ca produce pagube tarii sau macar curatat. Toti cei cu varsta peste 45 de ani trebuie trimisi la plimbare!

      Procuratura ... procuratura!

      Ce face procuratura? 

      Doarme? 

      E liniste totala acolo!

      Ssst... sa nu-i treziti din numararea banilor! 

      Felicitari bursa! Si usr-istului de la comisia de buget!!! Poate il cheama si pe marcu sa explice si sa si scrie, in fata comisiei, intrebari la prima vedere... si atunci o sa vedeti ce catastrofa de impostor a pus pnl(psd) sa conduca o agentie care trebuie sa supravegheaze city si euroins, sif uri si asigurari de pensie. Ps comisia de buget sa nu incerce intrebari cu neoligosme sau engleza .... doar onomatopee. Soviani stie!!

      ASF este o organizație ingrozitoare care face principiile de funcționare ale Mafiei să para jocuri copilaresti , acolo acum e cel mai nenorocit, securist și mârlănesc regim de colectare de taxe de protectie.Dragoii si bulgarii platesc la greu sinecurile si camarila chelnerului de la ocolul silvic.

      Asf e o institutie capturata construita de PSD-iști mai securiști sau mai liberali. Dacă USR-ul continuă să stea pe burtă  

      pe principiul la guvernare suntem buni atunci nu ne ramane decat o nouă perioadă de călătorii semipermanente către vest. Alo, herr Klaus cat ii mai suporti ?

      Lui Nicu Marcu i se spune de câteva luni Nicu Șpagă. Oare, de ce?

      Dacă eşti din ASF, atunci ar trebui să cunoşti că Marcu şi Voinescu vor să facă treaba antecedenţilor care nu au făcut nimic în afară de angajarea amantelor şi soţiilor .

      Marcu cel puţin le-a desfiinţat posturile de consilieri şi le-a redus salariile atât cât a putut - bine şi aşa decît deloc. Ceilalţi ce au făcut ? Nimic din păcate. 

      Marcu şi Voinescu sunt bine intenţionaţi, dar greşeala lor este că s-au lăsat pe mâna unor oameni ca Armeanu, Roşu şi Grădinescu. 

      Armeanu şi-a băgat oamenii lui fideli în fruntea Juridicului : Muşat, Segarceanu, Verescu, Ţugui, etc. care fac numai prostii grosolane, în speţe care se învaţă în anul I la facultatea de drept.  

      Marcu şi Voinescu o să cadă pe mâna Juridicului, din păcate, dacă nu se trezesc foarte repede (adică ieri) 

      Armeanu şi-a întins tentaculele până şi în sectorul lui Grădinescu, care este de mobilă şi pe lîngă faptul că nu ştie nimic, face şi jocurile mai marilor actori din piaţa de capital care sună în "draci" la cabinetul lui sau pe mobilul personal. 

      Armeanu, prieten cu Negoiţă C., a propus-o şi pe Ştefănoiu (prietenă şi ea cu Negoiţă C.) ca director general în sectorul piaţă de capital, iar Marcu a înghiţit găluşca - chipurile a creyut că a propus-o Grădinescu pe Ştefănoiu.  

      Ştefănoiu , pe lângă că este proastă şi nu are stofă de director general, face şi ea jocurile celor din piaţă care o sună neîncetat să închidă ochii la diverse "chestii". 

      Păcat, că Marcu şi Voinescu au încredere în Armeanu, Roşu şi Grădinescu.  

      Dacă mai merg pe mâna acestora, o să cadă toţi în toamnă. Altfel, Marcu ;i Voinescu mai au o şansă - să cadă doar cei trei CRAI ai sectoarelor principale (Armeanu, Roşu şi Grădinescu). 

      Sfat ptr Marcu şi Voinescu : ATENŢIE MARE LA MUŞAT, SEGĂRCEANU (omul lui Ruşanu), Ştefănoiu, Toia, Să nu vă bage în DNA sau DIICOT prin greşelile care le fac şi prostiile care vi le aruncă.

      Pe curând. 

      Ce SRI, deloc SRI, 0 SRI. Asf a fost lăsat de izbeliște, sat fără câini, stat în stat, unde Negritoiu și Badea în loc sa elimine corupții, au pus tot felul de nulități in diferite functii. SRI a dormit. Poate abia acu se trezește. Cred ca Marcu și Voinescu nu cunosc caracatița în care au întrat. Și o sa ii mănânce de vii. Mai mult SRI implicat, poate încep sa zboare corupții și incompetenții din asf. Supravegherea de la siif, ala care nu mai vede de mulți ani ce e de văzut, care e de forma, răspunde la comenzi, și sancționează pe cine nu plătea cui trebuia. Sava și cine era peste ea. A plecat Sava, mizeria a rămas. Secunda ei, stefanoiu, fata lu doamna Negoiță, fosta cnvm, fosta soție, face acum numai cretinisme cât Sava și Copariu la un loc. Bine întreținută, ca și Copariu și Sava pana de curând cu un juridic bine aspectat de persoane serviabil, care fac orice e nevoie pt bosi. Segarceanu Nicoleta, pupila lui Rusanu, putin scăpată de pușcărie odată cu nasul ei, știe bine cum se joaca dosarele la comanda cui trebuie. Jardimierul trebuie sa plece, e aservit. Iar juridicul, aia care îl face pe Marcu, la fel de incompetenta, slujește alți stăpâni. E plin de fine și nașe acolo, Rusanu cu finele, Mușat cu finele, nu verifica nimeni cum e cu fineturile astea, cum se aduc unele pe altele, cum e cu concursurile și numirile în funcție, cum e cu banii publici și la cine ajung și pe ce criterii? Poate e nevoie sa se trezesca Marcu și sa între mai mult SRI în fieful coruptilor. Ca funcțiile se ocupa doar pe baza a fi omul cui trebuie ca să faci ce trebuie pentru cine te-a numit acolo. Iar Marcu e primul păcălit de grupările astea, altul care o sa plece mai rău ca Mișu și Rusanu din cauza incompetenților corupți. Mușat și fina sa, parasutata direct șef serviciu din alta parte, nu se știe cum,

      tocmai pentru ca e fina stăpânei asf, mușat. Segarceanu fina lui Rusanu, fina cu fina baba Dascălu, Tugui stăpâna cratimei, omul lui Armeanu, una și una. Aceleași dintotdeauna, în timp ce City crapă și scandalurile de la sife se țin lanț. Cred ca Copariu se sparge de ras iar Sava își plănuiește revenirea la sacul cu bani. Ca de spagi nu se fluiera în biserica! Voinescu și Marcu sa spargă caracatița asf și conflictele de interese, soția șefa soțului, nasele cu nasele, cumetriile și numirile pe baza lor. Avertizoryl sa spună și lucrurile astea, deși el e primul favorizat

      de incompetenta voita a unora din juridic, ca doar nu s-a dus în Bulgaria neplatit de fina aia mai bătrână.  

      Domnilor ziariști, și poate și alte publicații ar trebui sa verifice odată cu cei din parlament, dacă tot s-a trezit avertizorul, verificați cine sunt directorii din asf. Marcu s-a păcălit, a zis ca a scăpat de dracu și a dat de mă-sa, eșalonul 2 e mai grotesc ca primul. Stefanoiu, de la ușa doamnei Sava, a ajuns mare sefesa, ea fiind săraca vai steaua ei, intelectual și profesional vorbind. Bine ca ii da consultanta aia de l-a băgat la pârnaie pe nași-su, amanta Rusaniana, fina nr. 1, doamna contencios care uzurpeaza o funcție pe care nici în vise nu o merita. Gruparea de prietene Segarceaniene rusaniene care au venit împreună și sunt experte de la parlament, băgate pe ușa din dos de Rusanu dar toate șefe, fără cunoștințe ori experienta în domeniu, și cu marele ajutor de la omu 2 și un sfert Muresan, au reușit sa îl bage la răcoare pe tăticu și șeful lor. Acum o asista pe marea sefesa din clanul stefanoiu, și pe grădinar, și aspira sa fie director la juridic. În locul favoritei lui Armeanu, Mușat și fina sa, ca juridicul a ajuns o mare familie, toți sunt fini și nași între ei și s-au adus unii pe alții, în grup. Și se ocupa de fata și verso și punct și virgula la acte, ca dacă ai școală marca Zgonea, altceva oricum nu poți. Normal ca fac tot ce cer unii din diferite părți ale sectoarelor, la cerințele piețelor. City a pocnit acum de bine ce a fost supravegheata o mie de ani. Și tot aceiași oameni erau în aceleași funcții. Și uite asa, cu oamenii ăștia, o sa plece și Marcu, ca Rusanu, direct la răcoare, de data asta nevinovat. Doar foarte, foarte bine aburit de aceiași oameni. Poate se trezesc și domnii de prin parlament sa se uite la asta. Cine sunt șefi și unde, dar mai ales cum si de ce. Ca poate sunt aceiași cu astra, carpatica, city, pușcăria lui Rusanu, smenozeala de la sife, și restul dezastrelor marca asf. Aceiași! Marcu a încercat ceva, a început bine, sa mai scuture amantele secretare cu sute de milioane și muresanienii și prostalaii care au luat cu japca clădirea, dar a fost frânat pe parcurs de persoanele care îl vor și duce la a fi demis și poate și mai rău. Alea care îl consiliază și ii baga pe sub nas de semnează numai inepții, delegatele și segarceanienele, alea il vor duce sa iși semneze și finalul, fata verso, cu tot cu virgulele puse corect, marca Tugui!

      Bine spus despre "gruparea de prietene Segarceaniene Ruşaniene" , dar să nu o uităm şi pe Khedidi, cea mai bună prietenă a lui Segărceanu, care împreună cu Muşat i-au sucit capul lui Marcu şi Voinescu.

      Păcat de aceşti domni care au venit la ASF cu multă încredere şi determinare să facă curat în ASF.  

      Dar ce să vezi !! Amândoi au fost mâncaţi de Armeanu care le-a recomandat pe aceste doamne Ruşaniene ca fiind cele mai profesioniste din ASF.  

      Pe limba lui Armeanu, Muşat, Segărceanu, Khedidi, Ştefănoiu, o să cadă Marcu, din păcate.  

      Parcă este Dumnezeul ASF-ului -această doamnă Muşat.  

      Marcu nu face nimic fără să o întrebe, iar când o să plece ca Ruşanu, pe cine mai întreabă Marcu !!  

      Asigurările sunt pe mâna lui Muşat, ia ziceţi doamna Muşat cum este cu City şi Euroins ?? Nu aţi văzut Notele de şedinţă ?? Cum aţi dat avizul juridicului ?? 

      Piaţa de capital este pe mâna tot a lui Muşat. Ia ziceţi dna Muşat cum este cu concertarea la SIF--uri ?? Sunteţi mânâ în mână cu Ştefănoiu şi Grădinarul.  

      Treceţi peste Marcu şi vă duceţi prin birourile acestora ca să ascundeţi neregulile de la SIF-uri şi de la alte societăţi. 

      Apoi cu vocea mieroasă şi cu ochii duioşi, vă duceţi în şedinţă şi cu mâna pe Biblie i-aţi sucit capul lui Marcu, care are încredere oarbă în profesionalismul dumneavoastră. 

      Marcu dacă nu se trezeşte la timp, o să şi-o ia rău de tot, din păcate. 

      Mare păcat că-l trageţi pe sfoară pe Marcu - este singurul om numit de Parlament care până acum a ras şi frezat în ASF. Dar din păcate s-a înconjurat de oamenii lui Armeanu, cratimă şi virgula lui Ţugui....că de fondul speţelor grele se ocupă marea Muşat, Ştefănoiu şi Segărceanu. 

      Aveţi mare grijă domnilor : Marcu şi Voinescu 

      Pe curând

      Generalul Voinescu încearcă sa descopere infracțiunile din ASF, și el și Marcu, nu sa le acopere. De unde atâta violenta și aversiune fata de ei, deja au făcut niște schimbări, au trimis acasă pe unii de se inradacinasera de la facerea lumii în niște posturi, pt spagi și influente și musamalizat chestii, gen Sava, Copariu. Copariu bine premiat, între timp. Și

      încearcă sa descopere infracțiuni și fata de alte grupări infra, doar ca sunt bine blocați și manipulați de persoane care mereu au susținut pe cei de tipul Sava. Copariu, etc, și care acum se dau schimbați la fata. Dl Marcu, verificați, domnule, cu cine lucrau oamenii aia, ce prietenii și increngaturi sunt încă în ASF chiar cu ăștia, ei au plecat dar oamenii lor de baza, aia cu care se făceau porcăriile, au rămas. Vedeți domnule Marcu ca luați lumina fix de la pretenasii lui Copariu și Sava, ca să nu mai zicem și de Armeanu și cum l-a lucrat pe Mișu, bunul lui prieten. Iuda Armeanu o sa va vândă, dl Marcu, împreună cu iudele sale în care aveți asa mare încredere, directoresele infailibile Stefanoiu, Nicoleta Grecu Segarceanu și restul persoanelor care ''aranjau'' lucrurile și pentru Jardinier, Sava, Copariu, Golovatic, Rangu, și care sunt la distanta mare și de lege și de corectitudine. Domnu Voinescu, chemați dom'le SRI ul, sa va ajute, sa sape puțin sa vedeți cine și cum sunt oamenii de v-au împresurat. Atenție la Iude! Anchetele penale o sa ducă la cine a semnat și făcut rahatul praf prin asf, și ăștia sunt unii înscăunati pe acolo de mulți ani, Marcu încă nu pare ca știe ce serparie e în asf.  

      Omule din Panama, da bine zici.

      Elevii lui Sava mimează profesionalismul, împreună cu Ştefănoiu care i-a tras-o lui Sava. 

      Şcoala lui Sava este bine ancorată în piaţă.

      Pe curând 

      Răspunsurile la întrebările puse în parlament ca urmare a sesizării avertizorului vor fi scrise de Tugui, fata lui Armeanu, cu Anca Verescu, fina lui Mușat si Mușat, împărăteasa asf. Fetele lui Armeanu, mușat si tugui, încă dețin niște funcții importante, director în juridic una și un fel de șef serviciu, alta. Aceste persoane fiind cele care au susținut și lucrat în direcția juridica a asf marea sancțiune data NN la comanda PSD. Parlamentul nu pare ca știe cum se răsplătește în ASF servilismul și neștiința. Cu funcții eterne pentru executanții ordinelor de partid! Când nu sunt ordinele venite direct de la cei din piețe. Sa vorbească în parlament și de funcțiile importante și bani foarte mulți și nemeritati pentru oamenii lui 2 și un sfert Mureșan, milițianul adus de Rusanu în ASF și care și-a băgat și lăsat oamenii și pilele în multe funcții importante. Trăiască Mureșan și oamenii lui, și anii de bani mulți și nemunciți si prostia servila si încrezuta a unor închipuite. Și mai ales trăiască clanurile și corupțiile din asf. Avertizoru a uitat de ăștia, cimitirul elefanților alde și PDL și corupții PSD de prin birouase, și tot soiul de nepricepuți și nevenite angajate, și inclusiv prin cabinete și prin asf, sau direct șefi, de unii cu mult înainte de a fi pus Marcu președinte. Dar avertizoru e doar o marioneta, căutați papusarii, și în asf si printre plecatii din asf. De salariile colosale de la cabinete, înainte sa le mai diminueze Marcu de ce nu scrieti? Cu amantele de la cabinete, fostele soții, actualele și viitoarele? Și de soți, ca și la ei se dau funcțiile după cât de șefa e soția. De primele de proiect din anii Negritoiu fără număr, pentru tot felul de activități penibile, pentru oamenii unora sau altora, nimic? Supăra Marcu pe toți cei cu banii nemunciți și funcții nemeritate si corupții aduși sau protejati de Mișu, Rusanu, badea, ursache. Haideti cu articolele, bursa, ia puneți întrebări. Re-pe-de în Gradina ASF!

    Recomand emisiunea lui Dan Bucura de la ora 19 de pe B1TV. Papagalul Ionescu de la ASF își va lua castanele vieții in direct, in aceasta zi de vineri.

    1. Ionescu Valentin idolul lui Marcu? Va dati seama care este nivelul lui Marcu daca el il crede destept pe catastrofa aia de Ionescu? Ala care habar nu are de asigurari. L-a mai pus si DG la asigurari. Pat nu il vezi nea Marcule in sedinte ca omul nu stie nimic si ca e doar o spoiala? Nu il vezi cat e de gafagiu? Nu fi suparat ca nu esti primul pe care l-a pacalit Ionescu. S-au mai fript si altii presedinti inaintea ta si cand si-au dat seama ca omul e praf i-au dat desconsiderare totala.

      Pai sa inceapa sa i dea castane de la machiaj:))) si sa ii puna mai multa pudră, d'aia bună, pentru șorici ca nu o da jos dupa emisiune. O pastreaza si pentru Parada Pride ca tot pe el il trimite asf

      M-am uitat la prima parte a emisiunii (nu am rezistat mai mult) si am avut impresia ca discuta 2 prosti (motiv pentru care nu am mai pierdut timpul cu asa ceva).

      ...

    Tare îngrijorat Marcu, Voinescu și Rosu.

    A avut efect articolul de astăzi din Bursa.

    Ați zgandarit rău de tot șerpăria din ASF cu articolele voastre. Se uita unii la alții din ce in ce mai urat in aceasta instituție, semn ca ii lasa nervii și vor începe sa se toarne unii pe alții. 

    aveti de sapat, nu gluma!

    mult succes!

    nu de altceva dar noi consumatorii avem numaiu de castigat! 

    "O piață financiară eficientă se bazează, în primul rând, pe o încredere ridicată din partea investitorilor."

    Astfel derapaje precum cele de la SIF-uri nu vor ingenunchea piata de capital din Romania.

    Aceste lucruri se vor indrepta, trebuie sa facem vorbire despre ele. 

    O sa va raspunda ASF: minciuni si jumatati de adevaruri, tromboane. Sa vedem cat sange are Parlamentul sa puna or dine.

    1. Tot respectul domnule senator dar credeti ca un chestionar clarifica imputenia concertata din haznaua numita ASF? Acolo trebuie napalm asa serparie plina de balauri e ! Si poate intrebarile nu sunt de genul e adevarat ca nu aveti nicio legatura cu cooperativa Dragoi/Lakis? Ar fi mare pacat !

    Hopa, hopa, doamna Popa!

    Boul Apis, domnul Lakis! 

    Tzontzoroi, cu domn' Dragoi! 

    Se ingroasha gluma!  

    Trebuie sa va mai subtziati din mangleala, ca sa mai mushte shi Parlamentul.... 

    Mushte, intelegetzi?

    Mushte este cuvantul cheie.  

    Aici in comentarii isi varsa frustrarile cei din asf?

    1. Da, nu vezi?! Marcu nu poate sa-l sufere pe Dragoi, de cand a aflat ca Gradinescu primeste mai mult.

    Ca sa fim corecti pana la capat uitati-va si cine e avertizorul de integritate...si atunci numai de integritare nu se poate vorbi...nu mai e nici integritatea ce era odata. Cand strangea el bulgarii cu usa sa plateasca serviceurilor tot integritate era? Cand Wlasopol l-a bagat in ASF tot integritate era? Cand Rosu i-a luat apararea tot integritate era? Asta sa explice Marcu la comisie cum vine treaba!

    1. Avertizorul a primit NUP de la DNA la plângerea făcută de Nicu Marcu pt chestiunea cu Bulgaria.

      Plângerea penală făcută de ASF împotriva avertizorului s-a dovedit a fi nefondata și făcută de rea credință de mafia din ASF, motiv pt care a fost clasata.

      Tu crezi ca vei primi tot NUP in următoarele luni? 

      Poate spune Marcu la comisie cum Dascalu si Rosu si-au dat acordul ca avertizorul sa plece cu misiune in Bulgaria si desi el stie asta nu a spus si facut nimic impotriva lor. Oare de ce?

      Avertizorul a plecat în Bulgaria trimis de șefii lui, Roșu și Dascălu, șefii lui pe care ii și are la mana, cum altfel e încă expert în asf? Dar el face ce e pus, da în dușmanul poporului, Marcu. Avertizorul de forma a fost trimis în penal, au avut grija niște băieți deștepți sa se respingă sesizarea, iar cei pe care ii are la mana și care l-au trimis în Bulgaria îl protejează. Nici cercetat disciplinar nu a fost decât după ce deja era prea târziu, de forma. Asa se aranjează lucrurile. Problema e cu cine l-a trimis în Bulgaria, cine i-o trage prin avertizor lui Marcu, și cine îl protejează în continuare de orice fel de probleme. Cat sa facă scandalul prin parlament, unde omite sa zică de mulți corupți făcători de smenuri de prim asf. El cu Marcu are probleme ca Marcu cam a scuturat copacul cu uscaturi. Și mulți au probleme mari cu el din cauza asta. Sa îl demita cât mai repede pe Marcu, asta e visul și chinul pt care se sforteaza mulți prin ASF. Și unii de prin consiliu. Și mai ales chiar unii din foarte preajma lui Marcu.

      Neinceperea, da, pe documente făcute de fina lu fina, de fina încuscrita cu aia de l-a trimis în Bulgaria pe avertizor, chiar ea. Cum o fi asta? Domnu Marcu, nenea Voinescu, ia verificați cine a făcut sesizarea penala pt Bulgaria pt excursia marca Dascălu Roșu a d-lui expert avertizor. Dacă Rusanu e la BNR, scăpat ca prin urechile acului, înseamnă că clanul sau de fine și restul celor aduși de el, cei ce îl slujesc, tre sa conducă ASF? Atenție la cine va joaca încrederea, dom Marcu. Ca ajungeți ca nasu lu finele Segarceanu, Dascalu, la răcoare, pe actele făcute chiar de Segarceanu. Deci care NUP? Era mort demersul din fașă, știu finele de ce. Vedeți ca tot finele și alți '' prietemi'' pe care ii aveti prin ASF sunt în spatele avertizorului și ii dau muniție și îl apară, domnule Marcu. Și poate câțiva expirați, unii dintre foștii directori din asf proaspăt evacuați. Aia de se visează înapoi și unii de se vor în consiliu.

    Va fac o confidenta: am sesizat pe Președinte iar consilierul Marinescu a trimis-o la DNA.

    Nu stiu ce iese, dar legalitatea trebuie restabilita!  

    1. Grupul infracțional se dezvolta prin lipsa de reacție a oamenilor cinstiti, care nu reacționează.

      Doar așa putem stârpi mafia care s-a dezvoltat la vârful instituției. 

      Hopa, hopa!

      Bravo avertizorului! Macar asta are curaj! Ultima speranta, DNAul doarme dar dna Marinescu pare o tipa misto.

      Bond mai baiatule, tu ai destul demnitate, vino fratica si pe la asf ca e mare nevoie de unul ca tine!  

    Eu zic așa! BVB să se rupă de ASF !

    Și să se mai termine odată cu gratuitele că mă bagă în boală. Sau să fie mici exceptii dar la rezultate ieșite din comun ! 

    Oameni buni va rog sa va uitați la tv la Ionescu cum isi da măsura maximei incompetente. Citește dar nu înțelege ce citește, confunda noțiuni, vocabular primitiv, cunoștințe zero. Ce rusineeeee!

    Domnule Ionescu, administrator temporar nu este același lucru ci administrator special. Domeniul in care lucrati cere rigurozitate și cunoștințe avansate. Ma tem ca nu aveți aceste calități deloc.

    Titlu contradictoriu!

    Eu ma opresc cand trebuie sa clarific un / o etc presupusa!!! 

    Nu necesita consum de energie un / o presupusa chestie!!! 

    Pai ori este ori nu este; ori se actioneaza intr-o directie ori nu... 

    Hai sa va ajut eu ASF ce DOARME!!! 

    Cum facem cu cei ce au bubuit politele de ASIGURARI la etc FIRME de SMECHERI prin 20188-2019-2020; polite supraevaluate la etc "INCEDII" (stiti bine despre ce vorbesc si nu am vazut sa cada capete) ca pe urma sa se RIDICE "BLOCURI" din banii aia!!! 

    Cum facem? 

    AUTORITATEA FINANCIARA DOARME? 

    NU! 

    ESTE CONPLICE! 

    Ce nu intelg, de ce se sparge pusculita in ASIGURARI si "DESPAGUBIRI" FICTIVE pe varfuri de CICLU in economie? 

    DE CE? 

    Baltesc ASIGURATORII CU LICHIDITATI in conturi si nu gasesc sa creasca randamentele si bonusurile? 

    Mereu am observat ca in bule financiare se sparg pusculitele iar in crize se inchid "usitele"! 

    ASF lasa SOMNUL ca dormi pe banii nostri!! NESIMTITULE!  

    PS: sa nu uitam de "incendiile" misterioase exac cand randamentele reale ale "firmelor / smecherilor" respectiv scadeau pe activitatea respectiva. 

    Sa nu uitam de asigurari la imobile suspecte ca pe urma sa "Cada" si din asigurare sa se ridice BLOCUL!!! 

    DE "bursa" nu mai vorbim, e terenul vostru de joc!!! - Noi doar spectatori / pariori nu investitori!!! (chiar daca tindem sa credem ca suntem; piata ne tradeaza / adica voi. 

    semnat comenturi "Cretine" 

    1. Ce spui?!

      Chiar asa! Ai spus ceva?

    stimate domn!

    neregulile din asf au fost, sunt si vor fi daca forurile competente nu le vor da peste degetele! 

    din pacate ele nu au caracter de "presupse" ci de certitudini! 

    Bursa tot trage semnale de avertizare ref la neregulile MAJORE care sunt nasite pe acolo insa reactia autoritatilor de cele mai multe ori se lasa asteptata! 

    de ce oare? 

    asa ca va doresc spor in demersurile programate cu o echipa de perofesionisti si MULT SUCCES

    Bursa: jos cu palaria! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb