Jocurile Olimpice ale... pandemiei
Dan NicolaieSport / 23 iulie 2021
Dan NicolaieSport / 23 iulie 2021
Mihai GongoroiAnticorupţie / 23 iulie 2021
• Senatorul USRPlus: "Aşteptăm răspunsuri de la Autoritatea de Supraveghere Financiară" • "Vom invita si conducerea ASF la discuţii în Comisia de buget, pentru că este la fel de importantă şi pozitia managementului în clarificarea problemelor semnalate", mai arată Mureşan
Cercetarea presupuselor nereguli în activitatea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) continuă, iar Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară si piaţa de capital va încerca să clarifice veridicitatea neconformităţilor semnalate în luna mai de către un avertizor de integritate din interiorul instituţiei, a declarat, ieri, pentru ziarul BURSA, Claudiu Mureşan, senator USRPlus şi preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat.
"Aşteptăm răspunsuri de la ASF", a precizat Mureşan, care a adăugat că a avut la Comisie, în audienţă, şi alte persoane care au reclamat neconformităţi cu privire la activitatea din cadrul ASF.
A.V.Internaţional / 23 iulie 2021
A consemnat Andrei IacomiCompanii / 23 iulie 2021
• (Interviu cu Andrei Moanţă, CEO Prima Development Group)
• "În timp ce o clădire nouă bine construită se va aprecia valoric în timp, clădirile vechi se apropie deja de 50 de ani, prag ce reprezintă durata totală de viaţă a unei construcţii" • "Proiectarea unei clădiri, alături de respectarea detaliilor de proiectare pe parcursul execuţiei, sunt cele mai importante elemente în obţinerea unei construcţii fiabile"
Reporter: Unul dintre elementele pe care Prima Development Group pune accent este fiabilitatea locuinţelor. La ce se referă, mai exact, acest concept?
Andrei Moanţă: De cele mai multe ori atunci când vorbim de fiabilitate ne gândim la maşini, este un termen întâlnit cu precădere în industria auto.
V.R.Internaţional / 23 iulie 2021
• Christine Lagarde, preşedintele BCE: "Varianta Delta, o sursă crescută de incertitudine pentru economie"
Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, ieri, să menţină dobânda de politică monetară la cel mai scăzut nivel din istorie. Consiliul guvernatorilor a stabilit că rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0%, 0,25%, respectiv -0,50%.
G.M.Politică / 23 iulie 2021
PSD solicită preşedintelui Klaus Iohannis să îşi întrerupă concediul pentru a interveni în scandalul "Cîţugate" referitor la utilizarea ilegală a resurselor umane şi financiare ale Guvernului în campania electorală a premierului Florin Cîţu pentru şefia PNL, se arată într-un comunicat de presă emis de formaţiunea politică social-democrată.
O.D.Politică / 23 iulie 2021
Chestiunea burselor pentru elevii de la instituţiile private de învăţământ revine în atenţie. Organizaţia neguvernamentală Iniţiativa pentru Competitivitate (INACO) a depus o sesizare la instituţia Avocatului Poporului prin care solicită modificarea legislaţiei potrivit căreia bursele şcolare de merit, de performanţă, de studiu, sociale şi sportive sunt acordate doar elevilor din sistemul de învăţământ preuniversitar de stat, în detrimentul elevilor din sistemul de învăţământ privat.
Organizaţia subliniază că elevii care obţin rezultate foarte bune la învăţătură, la olimpiadele şcolare sau la competiţiile naţionale sportive obţin burse de performanţă sau de merit doar dacă aparţin sistemului de învăţământ preuniversitar de stat, conform legislaţiei în vigoare.
A.I.Companii / 23 iulie 2021
Acţionarii Compa Sibiu (CMP) sunt convocaţi, în data de 9 septembrie, în vederea aprobării implementării unui program de tip "stock option plan", ce are ca obiectiv acordarea de drepturi de opţiune pentru dobândirea gratuită de către angajaţii şi membrii conducerii a unor acţiuni ce au fost răscumpărate de societate în baza unei hotărâri a AGEA din aprilie anul trecut, se arată într-un raport al producătorului de piese auto publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
A.V.Internaţional / 23 iulie 2021
Bursele din Europa au crescut ieri, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să menţină nemodificată dobânda de politica monetară, la cel mai scăzut nivel din istorie, dar şi-a revizuit orientarea viitoare a politicii monetare, după ce în urmă cu două săptâmâni şi-a stabilit ţinta de inflaţie la 2% pe termen mediu.
O.D.Miscellanea / 23 iulie 2021
Există şi clasamente "pozitive" în care ţara noastră se clasează pe locuri fruntaşe. România ocupă primul loc în UE în ceea ce priveşte indicele de revenirea la "normalitate" a vieţii socio-economice. Indicatorii analizaţi sunt foarte interesanţi şi creează o imagine de ansamblu asupra societăţii autohtone.
A.I.Piaţa de Capital / 23 iulie 2021
• Scăderi pe linie pentru indici
Valoarea tranzacţiilor din şedinţa de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la numai 40,2 milioane de lei, echivalentul a jumătate din media zilnică a acestui an, de 79,6 milioane de lei, într-o zi în care prin piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.
G.M.Politică / 23 iulie 2021
Lipsa obiectivităţii reprezentanţilor autorităţilor publice, care vor lua, pe plan local, decizia împuşcării urşilor agresivi, lipsa unor cunoştinţe temeinice ale acestora despre comportamentul animalelor şi pasarea responsabilităţii către autorităţile locale reprezintă principalele lacune ale ordonanţei de urgenţă ce permite împuşcarea urşilor agresivi adoptată recent de guvern, susţin organizaţiile pentru protecţia mediului, dar şi unii aleşi care fac parte din formaţiunile politice aflate la guvernare.
G.M.Companii / 23 iulie 2021
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a solicitat la rectificarea bugetară ce este întocmită acum de Ministerul Finanţelor o suplimentare de 2,9 miliarde lei. Suma reprezintă creşteri faţă de alocarea iniţială din bugetului anului 2021 la patru capitole: întreţinerea infrastructurii feroviare, întreţinerea infrastructurii rutiere, investiţii de capital în companiile subordonate pentru eficientizare şi redresare după pandemia Covid-19 şi obligaţii de plată.
I.Ghe.Politică / 23 iulie 2021
Direcţia Generală de Inspecţie Economico-Financiară din cadrul Ministerului Finanţelor a constatat că Sectorul 1 al Capitalei a fost prejudiciat cu suma de 243.896.931,56 lei, în derularea contractului încheiat cu Compania Romprest Service SA, în 2008, de delegare a serviciilor de salubritate. Banii reprezintă diferenţa între tarifele facturate de Romprest şi achitate de Primăria Sectorului 1, fără bază legală şi/sau contractuală, mult supradimensionate şi creşterea de tarife cu indicele preţurilor de consum, precum şi contravaloarea unor servicii şi produse, neînscrise în contract şi ale căror tarife/preţuri nu au fost stabilite urmare procedurii de atribuire a contractului şi/sau potrivit legii.
Macroeconomie / 23 iulie 2021
Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 23 iulie 2021
Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 23 iulie 2021
Emilia Olescu, George Marinescu
A.I.
A consemnat George Marinescu
George Marinescu
A.I.
O.D.
Euro | 4.9766 |
Dolar SUA | 4.7317 |
Franc elveţian | 5.3535 |
Liră sterlină | 5.9743 |
Gram de aur | 405.9099 |
convertor valutar
»=Piaţa de Capital /A.I. - 21 noiembrie
Piaţa de Capital /A.V. - 21 noiembrie
Piaţa de Capital /A.V. - 19 noiembrie
Piaţa de Capital /A.I. - 18 noiembrie
Piaţa de Capital /A.V. - 15 noiembrie
Piaţa de Capital /A.I. - 15 noiembrie