ZIARUL BURSA

23 iulie 2021
Ediţia din 18.09.2024
"Nu ne oprim şi încercăm să clarificăm presupusele nereguli din ASF"

CLAUDIU MUREŞAN, PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU BUGET, FINANŢE, ACTIVITATE BANCARĂ ŞI PIAŢĂ DE CAPITAL DIN SENAT: "Nu ne oprim şi încercăm să clarificăm presupusele nereguli din ASF"

Mihai GongoroiAnticorupţie / 23 iulie 2021

Senatorul USRPlus: "Aşteptăm răspunsuri de la Autoritatea de Supraveghere Financiară" "Vom invita si conducerea ASF la discuţii în Comisia de buget, pentru că este la fel de importantă şi pozitia managementului în clarificarea problemelor semnalate", mai arată Mureşan 

Cercetarea presupuselor nereguli în activitatea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) continuă, iar Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară si piaţa de capital va încerca să clarifice veridicitatea neconformităţilor semnalate în luna mai de către un avertizor de integritate din interiorul instituţiei, a declarat, ieri, pentru ziarul BURSA, Claudiu Mureşan, senator USRPlus şi preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat.

"Aşteptăm răspunsuri de la ASF", a precizat Mureşan, care a adăugat că a avut la Comisie, în audienţă, şi alte persoane care au reclamat neconformităţi cu privire la activitatea din cadrul ASF.

"Experienţa dezvoltatorului şi a constructorului reprezintă cel mai important factor în obţinerea unei locuinţe de calitate"

"Experienţa dezvoltatorului şi a constructorului reprezintă cel mai important factor în obţinerea unei locuinţe de calitate"

A consemnat Andrei IacomiCompanii / 23 iulie 2021

(Interviu cu Andrei Moanţă, CEO Prima Development Group) 

"În timp ce o clădire nouă bine construită se va aprecia valoric în timp, clădirile vechi se apropie deja de 50 de ani, prag ce reprezintă durata totală de viaţă a unei construcţii" "Proiectarea unei clădiri, alături de respectarea detaliilor de proiectare pe parcursul execuţiei, sunt cele mai importante elemente în obţinerea unei construcţii fiabile"

Reporter: Unul dintre elementele pe care Prima Development Group pune accent este fiabilitatea locuinţelor. La ce se referă, mai exact, acest concept?

Andrei Moanţă: De cele mai multe ori atunci când vorbim de fiabilitate ne gândim la maşini, este un termen întâlnit cu precădere în industria auto.

BCE menţine dobânda la minim istoric

BCE menţine dobânda la minim istoric

V.R.Internaţional / 23 iulie 2021

Christine Lagarde, preşedintele BCE: "Varianta Delta, o sursă crescută de incertitudine pentru economie" 

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, ieri, să menţină dobânda de politică monetară la cel mai scăzut nivel din istorie. Consiliul guvernatorilor a stabilit că rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0%, 0,25%, respectiv -0,50%.

"Klaus Iohannis să intervină în scandalul «Cîţugate»"

PSD IESE LA ATAC: "Klaus Iohannis să intervină în scandalul «Cîţugate»"

G.M.Politică / 23 iulie 2021

PSD solicită preşedintelui Klaus Iohannis să îşi întrerupă concediul pentru a interveni în scandalul "Cîţugate" referitor la utilizarea ilegală a resurselor umane şi financiare ale Guvernului în campania electorală a premierului Florin Cîţu pentru şefia PNL, se arată într-un comunicat de presă emis de formaţiunea politică social-democrată.

Avocatul Poporului, sesizat asupra burselor elevilor de la privat

O.D.Politică / 23 iulie 2021

Chestiunea burselor pentru elevii de la instituţiile private de învăţământ revine în atenţie. Organizaţia neguvernamentală Iniţiativa pentru Competitivitate (INACO) a depus o sesizare la instituţia Avocatului Poporului prin care solicită modificarea legislaţiei potrivit căreia bursele şcolare de merit, de performanţă, de studiu, sociale şi sportive sunt acordate doar elevilor din sistemul de învăţământ preuniversitar de stat, în detrimentul elevilor din sistemul de învăţământ privat.

Organizaţia subliniază că elevii care obţin rezultate foarte bune la învăţătură, la olimpiadele şcolare sau la competiţiile naţionale sportive obţin burse de performanţă sau de merit doar dacă aparţin sistemului de învăţământ preuniversitar de stat, conform legislaţiei în vigoare.

Acţionarii Compa sunt convocaţi pentru aprobarea unui program de tip "stock option plan"

ÎN DATA DE 9 SEPTEMBRIE Acţionarii Compa sunt convocaţi pentru aprobarea unui program de tip "stock option plan"

A.I.Companii / 23 iulie 2021

Acţionarii Compa Sibiu (CMP) sunt convocaţi, în data de 9 septembrie, în vederea aprobării implementării unui program de tip "stock option plan", ce are ca obiectiv acordarea de drepturi de opţiune pentru dobândirea gratuită de către angajaţii şi membrii conducerii a unor acţiuni ce au fost răscumpărate de societate în baza unei hotărâri a AGEA din aprilie anul trecut, se arată într-un raport al producătorului de piese auto publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

BCE aduce creşteri pe bursele europene

BURSELE LUMII BCE aduce creşteri pe bursele europene

A.V.Internaţional / 23 iulie 2021

Bursele din Europa au crescut ieri, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să menţină nemodificată dobânda de politica monetară, la cel mai scăzut nivel din istorie, dar şi-a revizuit orientarea viitoare a politicii monetare, după ce în urmă cu două săptâmâni şi-a stabilit ţinta de inflaţie la 2% pe termen mediu.

Tranzacţii de numai 40 milioane lei, jumătate din media anului

BVB Tranzacţii de numai 40 milioane lei, jumătate din media anului

A.I.Piaţa de Capital / 23 iulie 2021

Scăderi pe linie pentru indici  

Valoarea tranzacţiilor din şedinţa de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la numai 40,2 milioane de lei, echivalentul a jumătate din media zilnică a acestui an, de 79,6 milioane de lei, într-o zi în care prin piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

Controverse pe marginea ordonanţei ce permite împuşcarea urşilor agresivi

Controverse pe marginea ordonanţei ce permite împuşcarea urşilor agresivi

G.M.Politică / 23 iulie 2021

Lipsa obiectivităţii reprezentanţilor autorităţilor publice, care vor lua, pe plan local, decizia împuşcării urşilor agresivi, lipsa unor cunoştinţe temeinice ale acestora despre comportamentul animalelor şi pasarea responsabilităţii către autorităţile locale reprezintă principalele lacune ale ordonanţei de urgenţă ce permite împuşcarea urşilor agresivi adoptată recent de guvern, susţin organizaţiile pentru protecţia mediului, dar şi unii aleşi care fac parte din formaţiunile politice aflate la guvernare.

Rectificare bugetară majoră, pe plus, solicitată de Ministerul Transporturilor

Rectificare bugetară majoră, pe plus, solicitată de Ministerul Transporturilor

G.M.Companii / 23 iulie 2021

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a solicitat la rectificarea bugetară ce este întocmită acum de Ministerul Finanţelor o suplimentare de 2,9 miliarde lei. Suma reprezintă creşteri faţă de alocarea iniţială din bugetului anului 2021 la patru capitole: întreţinerea infrastructurii feroviare, întreţinerea infrastructurii rutiere, investiţii de capital în companiile subordonate pentru eficientizare şi redresare după pandemia Covid-19 şi obligaţii de plată.

Primăria Sectorului 1, prejudiciată cu peste 243 milioane lei de societatea Romprest SA

MINISTERUL FINANŢELOR, ÎN SCANDALUL GUNOAIELOR: Primăria Sectorului 1, prejudiciată cu peste 243 milioane lei de societatea Romprest SA

I.Ghe.Politică / 23 iulie 2021

Direcţia Generală de Inspecţie Economico-Financiară din cadrul Ministerului Finanţelor a constatat că Sectorul 1 al Capitalei a fost prejudiciat cu suma de 243.896.931,56 lei, în derularea contractului încheiat cu Compania Romprest Service SA, în 2008, de delegare a serviciilor de salubritate. Banii reprezintă diferenţa între tarifele facturate de Romprest şi achitate de Primăria Sectorului 1, fără bază legală şi/sau contractuală, mult supradimensionate şi creşterea de tarife cu indicele preţurilor de consum, precum şi contravaloarea unor servicii şi produse, neînscrise în contract şi ale căror tarife/preţuri nu au fost stabilite urmare procedurii de atribuire a contractului şi/sau potrivit legii.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 23 iulie 2021

MACRO NEWSLETTER 23 iulie 2021

Macroeconomie / 23 iulie 2021

Producţia industrială din SUA şi-a temperat creşterea anuală şi în iunie 2021, până la 9,7%, de la 16,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un avans de 0,7% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare a...

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a depreciat la 4,9241 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 23 iulie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,06 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9241 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1828 dolari, în apreciere cu 0,31%...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo