PSD IESE LA ATAC: "Klaus Iohannis să intervină în scandalul «Cîţugate»"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 23 iulie 2021

"Klaus Iohannis să intervină în scandalul «Cîţugate»"

PSD solicită preşedintelui Klaus Iohannis să îşi întrerupă concediul pentru a interveni în scandalul "Cîţugate" referitor la utilizarea ilegală a resurselor umane şi financiare ale Guvernului în campania electorală a premierului Florin Cîţu pentru şefia PNL, se arată într-un comunicat de presă emis de formaţiunea politică social-democrată.

"Având în vedere că această acţiune se circumscrie infracţiunii de corupţie prevăzută la art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, lipsa unei reacţii din partea preşedintelui Iohannis, care a girat personal Guvernul Cîţu, îl face complice la această culpă morală şi legală şi îi anulează discursul său anterior prin care condamna public corupţia la nivel înalt. Este evident că premierul a cunoscut conţinutul punctajului politic enunţat sub sigla Cancelariei sale şi a aprobat transmiterea către liderii politici ai PNL. Logica elementară spune că, dacă numele premierului şi antetul Guvernului ar fi fost folosite fără ştirea sa în scop politic, reacţia firească ar fi fost de a dispune o acţiune de control intern pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor responsabile", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii PSD precizează că, chiar dacă adresa cu punctajul de comunicare întocmit pentru liberali de angajaţii guvernului nu a fost înregistrată la Registratura Cancelariei Prim-Ministrului, detaliile informatice care se regăsesc în structura fişierului confirmă faptul că a fost transmis de la Guvern, de către un angajat al acestei instituţii care este plătit din bani publici.

În scandalul punctajului de comunicare, cu antetul Guvernului, se pare că premierul Florin Cîţu nu are de gând să ia vreo decizie împotriva celor două consiliere ale sale, care au lucrat la documentul respectiv şi l-au livrat către alţi lideri liberali. Deşi în speţă ar fi vorba despre folosirea unor resurse ale statului în interes de partid, prim-ministrul susţine că atât timp cât documentul respectiv nu a fost înregistrat şi nu fost semnat, nu poate fi considerat un document oficial şi că el se pronunţă doar pe documente oficiale.

Punctajul de comunicare privind campania internă din PNL ce poartă antetul Guvernului ar fi fost întocmit de consilierul de stat Mioara Costin, iar de respectarea lui trebuia să se ocupe şi consilierul Dana Păcurar.

"Eu, din funcţia de premier, nu pot să comentez decât pe baza unor documente oficiale, înregistrate şi semnate, care au trecut printr-o anumită procedură. Un astfel de document nu a fost înregistrat şi nu mi-a fost prezentat niciodată. Despre documente apărute în presă sau hârtii, fiţuici, sau documente editabile apărute în presă, nu pot comenta. Eu pot comenta doar documentele oficiale", a spus premierul Florin Cîţu, în urmă cu două zile, la finalul şedinţei de guvern, care a menţionat că faptul că la proprietăţile documentului respectiv apar numele celor două consiliere, nu constituie o semnătură electronică.

Întrebat de reprezentanţii mass-media ce măsuri va lua împotriva celor două angajate ale Guvernului, prim-ministrul a refuzat să răspundă şi a reiterat că el ia poziţie numai faţă de documente oficiale.

Amintim că la începutul săptămânii, după ce documentul respectiv a apărut în mass-media, Florin Cîţu a spus că, dacă acesta se va dovedi a fi veridic, el nu va tolera aşa ceva, şi a cerut să îi fie prezentate dovezi că documentul este real. Tot atunci premierul vorbea despre excesul de zel al unor angajaţi, pentru ca imediat să revină şi să spună că nu a văzut un astfel de document. Acum, când are dovezi că documentul este real şi a fost întocmit de subordonatele sale, şeful Guvernului susţine că nu se poate pronunţa deoarece nu este un document oficial.

Arătăm că în actul respectiv, ce poartă antetul Guvernului, sunt stabilite direcţiile de comunicare pentru campania internă a partidului în perspectiva alegerii conducerii PNL ce va avea loc la Congresul din 25 septembrie. De la Palatul Victoria s-a făcut lista comunicatorilor care trebuie să arate "diferenţa de clasă" între cele două echipe aflate în competiţie directă - aceea din jurul premierului şi aceea din jurul lui Ludovic Orban - cu menţiunea ca preşedintele Klaus Iohannis să fie promovat drept partenerul lui Florin Cîţu. Potrivit documentului, Mioara Costin le cere unor lideri PNL să transmită către ea şi colega sa Dana Păcurar, informaţii pe care le au despre tabăra Orban, pentru a le furniza mass-mediei.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că, dacă au fost folosite resurse publice în campania internă a PNL, atunci cine a luat o astfel de decizie "trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria". Se pare că Florin Cîţu nu este de aceeaşi părere.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Cuțu-Gate rușine națională sub patronajul lu Iohannis a acoliților săi siniștri.

    Niste nenorociți! Demisia!! 

    ...

    1. ...

      pai daca johanis este cum spui , la ce-i mai ceri sa intervina ? ai gandit inainte , sau ai scris direct ?

      intr-o singura fraza te-ai contrazis de vreo trei ori , nici tu nu intelegi ce-ai scris , daramite altii !

    Ce mai atac , sa-i ceri lui Johanis care-i sustin , sa intervina ? precis ca ideia geniala vine de la Ciolacul !

    Bai pesedeilor, voi chiar credeti ca il puteti scoate pe Plavan, din "Romania concediului de lux bine facut" pe bani publici? Dati dovada de prea multa naivitate politica!

    Lumea își taie venele că rămâne fără servici și nu poate plati facturi și rate și pe ăștia doi ii preocupă scandalu Cuțu-Gate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb