Clienţii Revolut pot investi direct în aplicaţie în platină şi paladiu, pe lângă aur şi argint

V.G.
Bănci-Asigurări / 9 ianuarie 2023

Clienţii Revolut pot investi direct în aplicaţie în platină şi paladiu, pe lângă aur şi argint

Revolut a anunţat introducerea în portofoliul de soluţii de investiţii a metalelor preţioase platină şi paladiu, pentru clienţii din SEE, Elveţia şi Regatul Unit, potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei.

Conform sursei citate, expunerea la cele patru metale este disponibilă pentru toţi clienţii, indiferent de planul financiar deţinut (Standard, Plus, Premium sau Metal).

Revolut a introdus în portofoliul său de produse şi servicii financiare expunerea la metale preţioase, în martie 2020, cu primul metal, aurul. Trei luni mai târziu, a fost adăugată şi expunerea la argint. Clienţii Revolut au avut posibilitatea, în toată această perioadă, să investească în aceste două metale preţioase direct în aplicaţie, din secţiunea Mărfuri (accesibilă din Hub). Acestora li se adaugă platina (XPT) şi paladiul (XPD), puse la dispoziţie de un partener specializat, care oferă şi date despre performanţa de piaţă a mărfurilor. Expunerea la aceste metale este susţinută de depozite de metale reale, în formă fizică, păstrate în siguranţă de un partener de încredere în domeniu.

La fel ca aurul şi argintul, expunerea la platină şi paladiu se poate transfera către un alt client Revolut sau poate fi convertită instant în criptomonede sau monede fiat digitale pentru efectuarea de plăţi. De asemenea, direct din aplicaţie, clienţii pot seta un anumit preţ la care să se realizeze automat expunerea la aceste mărfuri. Cu aceste două noutăţi, Revolut face un pas mai departe în a le oferi clienţilor acces la produse şi servicii financiare care, de obicei, sunt percepute ca fiind inaccesibile, pe lângă portofoliul de peste 30 de monede fiat care pot fi schimbate în aplicaţie şi aproape 100 de criptomonede.

"Suntem încântaţi să le oferim clienţilor posibilitatea de a investi în produse cât mai diverse. Odată cu această nouă expunere la cele două metale preţioase, clienţii din SEE, Elveţia şi Regatul Unit pot să îşi diversifice şi mai mult portofoliul de investiţii. Este încă o dovadă că Revolut democratizează sectorul financiar. Multe persoane întâmpină obstacole atunci când vor să investească în anumite active, cum este şi cazul metalelor preţioase. Cu Revolut, expunerea la astfel de mărfuri se realizează rapid şi la costuri cât mai accesibile. Obiectivul nostru este acela de a ajuta clienţii să îşi gestioneze banii şi să investească aşa cum doresc", a declarat Yaroslav Kravchenko, directorul Wealth & Trading Revolut.

Metalele preţioase (commodities/ mărfuri) sunt un instrument de investiţii tot mai atractiv pentru consumatorii europeni. Potrivit unui studiu realizat de Revolut şi Dynata, în medie, 8% dintre europeni intenţionează să investească în 2023 în metale preţioase, cu cel mai ridicat interes înregistrat în Lituania (19%, la egalitate cu depozitele de economii). Italienii şi polonezii sunt, de asemenea, interesaţi de acest instrument investiţional, cu o rată a răspunsurilor egală cu media europeană (8%). În România, procentul respondenţilor care s-au declarat interesaţi de acest tip de investiţie este de 6,2%, cu cel mai ridicat interes în rândul tinerilor (18-34 de ani, 11%), în nord-estul ţării (9%) şi în rândul bărbaţilor (9%).

Pentru a avea expunere la platină sau paladiu, clienţii trebuie să actualizeze aplicaţia Revolut şi să selecteze categoria de mărfuri dorite din secţiunea Mărfuri din aplicaţie. Spre deosebire de monedele fiat, mărfurile nu fac obiectul reglementărilor impuse în Regatul Unit de Autoritatea de Control Financiar (CFA) şi nu sunt protejate prin prevederile referitoare la monedele digitale. Revolut nu oferă metale preţioase în stare fizică, tangibilă şi nici nu face livrări de astfel de metale. La fel ca orice investiţie, şi expunerea la metale preţioase reprezintă un capital expus riscului, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb